Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Aventurile unei doamne...

A fost odata pe vremea cand.
Asa, deci pe vremea aceea, doamna nu era inca doamna, ci o tanara domnita care se visa mare doamna la curtea regelui. Care rege? Ei bine, nu conta care. Important era ca ea visa sa fie doamna domnului rege. Si a crescut tanara domnita si a incercat in fel si chip sa ajunga o doamna, pana cand, in sfarsit, un print a bagat-o in seama si implicit in lumea buna. Printul era cam batran, chior si betivan, dar avea mari sanse sa ajunga sa poarte coroana. Si s-a lipit domnita de printul chior si s-a tot lipit pana cand au ajuns atat de lipiti incat a inceput sa rada lumea de ei. Cum naiba sa nu rada lumea, atata vreme cat regele avea acasa o regina si doua printese. Dar lumea e rea, asa ca nu trebuie bagata in seama, si-a spus doamna si si-a vazut linistita de treaba. Care treaba era ...ati ghicit...sa ajunga doamna. Definitia doamnei includea genti vuitoane si pupaturi de maini din partea primarilor din provincie.
Timpul a trecut iute si visul i s-a implinit. Timp de cativa ani, doamna s-a purtat ca atare. Pe principiul "sunt o doamna...ce palaria mea..", doamna  inceput sa jefuiasca regatul si sa-si etaleze tatele lasate pe la televiziuni, taieri de mot si dezlegari de cununii. Toata lumea era a ei!  A putut sa faca tot ce vroia pieptul ei zburdalnic. Sa umple piscine prin creierii muntilor, sa faca sali de sport babelor din satele fara electricitate, sa isi expuna plamanii prin parcarile de tir...ma rog...treburi de doamna adevarata.
Si brusc, asa cum zicea un clasic, timpul nu a mai avut rabdare. Printul cel chior a revenit la nevasta si la printesele slute, iar doamna a ramas iarasi singura. Data afara din palat, doamna a inceput sa aiba probleme. Noul rege era insensibil la farmecele ei ofilite asa ca singurii care se mai interesau de sanatatea ei au fost politistii. Acesti nemenici au inceput sa o pipaie la conturi, sa se holbeze adanc in buzunarele pline ale doamnei si sa o caute si la alte defecte. Si uite asa, doamna a ajuns sa fie rusinata si umilita in public, violata in direct pe la emisiunile culinare si expusa oprobriului public. Viitorul doamnei era sumbru. Regele chior nu mai are putere sau vointa, asa ca era foarte probabil ca doamna sa faca prezentari de haine vargate pe la casa de moda Rahova & Jilava.
Peste vreo zece ani, singurele urme ale trecerii doamnei prin viata publica vor fi cateva postere cleioase in care doamna aparea aproape goala, postere ramase prin cine stie ce mister pe peretele unui veceu din fundul curtii lui nea Pandele, sofer de tir cu cinci copii, reumatism si un sifilis care nu vrea sa se vindece...

2 comentarii:

  1. Cateodata esti trist de cinic. Ah da, si trist de realist. Cam nasol sa nu mai poti vedea lumea ca pe shaorma plina de sfarcuri roz.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite ramane ceva urma si pe cate un blog, asa :) Ce n-am reusit eu niciodata sa inteleg din aventurile doamnei asteia e de ce sunt atat de ...populare (ori in fine, antipopulare, ca ce nu pricep e intensitatea, nu directia).

    RăspundețiȘtergere