Mie mi se pare singurul fel de peste acceptabil. Asta si pentru ca, probabil, sunt singurul om din lume care s-a innecat cu un os dintr-un file de somon.
Sa lasam pestele celalalt pentru masochisti si sa discutam despre calitatile pestelui la conserva. ( ton in ulei )
- In primul rand e cel mai proaspat peste. Am vazut eu pe Discovery cum ajunge in conserva in maxim 2 ore dupa ce e prins.
- In al doilea rand e bun calitativ. Asta pentru ca nu e romanesc. Romania nu mai prinde peste. ( multumim din suflet conducatorului iubit ! )
- In al treilea rand nu mai trebuie sa iei MagneB666. Pestele la conserva are mult calciu, magneziu si alte alea.
- In al patrulea rand nu pute. Nu e nevoie sa arunci vasele dupa ce gatesti peste. (La sfarsit o sa gasiti o reteta )
- E ieftin . Daca mergi in Metro iti iei 20 cutii de ton in ulei la pretul unui crap romanesc plin de oase si noroi.
- E ecologic. Datorita lui nu mai suprasoliciti frigiderul, deci salvezi padurile tropicale.
Atunci cand ajungi acasa frant de oboseala si ti-e foame, deschizi o conserva de ton in ulei si o pui intr-un bol. Speli bine 2 rosii mai maricele si le tai marunt in vasul cu pestele. Adaugi sare, marar si pui zeama de la o lamaie. In functie de ora poti adauga sau nu ceapa taiata marunt. Amesteci bine si bagi castronul la frigider. Intre timp pregatesti masa. Aduci painea proaspata si umplii un pahar mare de cola. Dupa ce ai facut aceste demersuri scoti pestele de la frigider si .... pofta buna.
Am uitat ce era mai important : pestele la conserva e afrodisiac. Asta e singura explicatie pentru care toate femeile imi acorda o atentie speciala dupa ce mananc acest tip de peste.
:))))) Serios? :))))
RăspundețiȘtergere@andreea toma
RăspundețiȘtergerefoarte serios :)))
:)))) Nope! Orice ai zice tu...nu-mi place!
RăspundețiȘtergere@lunapatrata
RăspundețiȘtergerenu ai incercat cu ceapa.
de aia nu iti place :))
peste la conserva combinat cu ceapa...cocktailul tau afrodisiac? :)
RăspundețiȘtergeream facut paste cu ton in seara asta, dar nu stiu de ce as prefera un pastrav mare la gratar cu mujdei. nu conteaza daca pute dup-aia :))
RăspundețiȘtergere@pandhora
RăspundețiȘtergereeu nu am gasit alt motiv pentru care se uita atat de insistent femeile la mine :))
@Angela
RăspundețiȘtergerenu merge si ton la gratar ? :))
depinde de cat mi-e de foame :)))
RăspundețiȘtergereÎn sfârşit cineva care mă înţelege când spun că nu gătesc peşte nu pentru că nu-mi place ci pentru că mirosul lui dăinuie veşnic :D
RăspundețiȘtergere@arcadia
RăspundețiȘtergeredoar cat dureaza oalele :))
Imi place mult tonul in ulei la conserva.Rar mananc peste la gratar sau prajit.
RăspundețiȘtergere@pariuri2009
RăspundețiȘtergerecred ca o sa facem un club :))
Hmm...eu mai pun porumb dulce şi salată verde, peste ce ai spus tu, la salata asta....cred că d-aia pe mine nu mă bagă deloc în seamă femeile după ce o mănânc - că nu respect reţeta. :D
RăspundețiȘtergere@ironicblonde
RăspundețiȘtergerede la salata :))
Si mie-mi place mult pestele la conserva. Nu uit sa-mi iau in nici o tura mai lunga de doua zile la munte si cateodata e cea mai gustoasa masa posibila, mai ales cele in sos de rosii :)
RăspundețiȘtergere@MeetTheSun
RăspundețiȘtergereLa asta nu m-am gandit. A trecut ceva vreme de cand am urcat pe munti :)
Dar ai dreptate : este ideal pentru calatorii !
SF, doar pentru călătorii în doi! Nu se ştie ce poate ieşi din treaba asta- să mănanci afrodiziace singur în vârful muntelui! :))))
RăspundețiȘtergerePestele la conserva e ideal, zic si eu :)
RăspundețiȘtergereNu miroase daca are o anumita calitate in procesare , eu am cumparat in Romania ceva de la "Profi" si mi-a mutat nasul asa ca n-a mai prins frigiderul , a zburat direct la cos
Pun lamaie pe al si il amnanc asa, preferabil cu paine integrala cu seminte am descoperit (si)in Ro acest paillase rustic, iti lasa gura apa......
http://www.schnell.cc/cms/images/stories/baeckerei/produkte/pain_paillasserustick.jpg
@hapi2233
RăspundețiȘtergerewow, deja asta e specialitate :)
ar trebui sa scoatem o carte de bucate cu bunatati din peste la conserva :))
E ieftin . Daca mergi in Metro iti iei 20 cutii de ton in ulei la pretul unui crap romanesc plin de oase si noroi.
RăspundețiȘtergerePe la mine pe la magazinu e la colt e 4 lei cutia de ton :))
ieftin si bun :))
Ștergereieftin pe naiba
Ștergere