Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

vineri, 30 ianuarie 2015

Pareristi...

La fotbal si la politica se pricepe toata lumea. Mai nou sunt tot mai multi cetateni care isi dau cu parerea in domeniul imobiliar. Oameni care si-au inchiriat o garsoniera in  Ferentari au devenit brusc specialisti imobiliari si se apuca sa spuna prostii pe la televizor. Nu stiu ce interese exista, dar de la inceputul anului, se incearca fortarea unei cresteri aiuristice in domeniu prin diverse metode. Cea mai vizibila este diversele discutii ale unor "specialisti" care bat campii pe la televiziuni despre cresteri spectaculoase ale preturilor caselor si apartamentelor.  Pornind de la cresterea normala a pietei, undeva la 2-3% pe an, imbecilii astia incearca sa creeze iluzia ca asistam la un nou boom imobiliar! Ce boom este asta atata timp cat cresterea preturilor este undeva sub inflatie sau sub a dobanzilor oferite de banci? De ce am scris asta? Pentru ca tot mai multa lume ma suna sa ma intrebe daca cum sta treaba cu cresterea spectaculoasa a preturilor. Raspunsul meu este acelasi: preturile imobilelor cresc usor si ca acum este momentul perfect pentru a investi in domeniul imobiliar. Nu e nimic spectaculos in asta. E normal.
Uite ca m-am luat cu vorba si aproape am uitat de ce am deschis discutia despre domeniul imobiliar.
Pareristii au lansat o noua moda. Toata lumea intreaba despre suprafata utila a unei proprietati. Aici lucrurile sunt destul de incurcate pentru ca exista mai multe defintii ale suprafetei utile. Unii considera suprafata utila doar suprafata incalzita, adica suprafata incaperilor unde exista calorifere, altii spun ca suprafata utila este aceea cuprinsa in interiorul zidurilor ce marginesc proprietatea.
Zilele trecute am avut o discutie cu un cumparator care spunea ca el nu da suma x pe o supratata utila atat de mica si ca el a auzit la televizor ca supratata utila trebuie sa fie mult mai mare, ca la alte locuinte suprafata utila este de doua, trei ori mai generoasa....etc. Discutia este una inutila. Cei care cumpara o proprietate trebuie sa fie interesati de suprafata totala a locuintei. Asta platesc ei de fapt. Restul sunt discutii ...
Apropo, care credeti voi ca este suprafata utila a  proprietatii  din imagine ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu