Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 30 mai 2012

Vor creste chiriile ?

In speranta de a face rost de bani de furat pentru pensii si salarii, guvernul Ponta vine cu o idee absolut genialoida.
A citit el intr-o carte de colorat ca firmele sunt pline de bani, asa ca s-a gandit sa mai puna de-o taxa. Vrea sa mareasca impozitele pe spatiile care sunt sedii de firma. Impozitul va fi de zece ori mai mare decat cel platit acum !
Care va fi urmarea acestei masuri tampite ? Privind lucrurile din punctul meu de vedere, evolutia va fi urmatoarea. Firmele mari vor injura de mame,  sfinti si dumnezei, dar vor plati. Binentelea ca nu-i vor ierta magaria asta lui Ponta, si la vremea potrivita, i-o vor plati inzecit. Proprietarii de spatii de birouri se vor gandi automat la o majorare a pretului, dar ele sunt deja mari. Problema este ca majorarea asta ii va lovi atat pe cei cu afaceri mici cat si pe oamenii simpli care nu prea au de-a face cu economia.
Sunt sute de mii de firme care au sediul in apartamente inchiriate sau isi desfasoara activitatea in mici spatii de productie. Proprietarii apartamentelor se vor trezi ca in loc de un milion cat plateau pana impozitul pe apartament, vor trebui sa plateasca zece milioane, asa ca nu vor accepta prea usor persoane juridice drept chiriasi. Multe firme mici vor trece in ilegalitate, iar proprietarii care accepta firme in spatiu vor mari pretul. Sa nu credeti ca vecinii celor ce accepta firme se vor lasa mai prejos. " De ce sa nu cresc si eu pretul, daca madam Popescu a facut asta ? ". Asa vor gandi multi dintre cei care au apartamente de inchiriat.
Daca legea asta va fi aprobata eu prevad un mic haos pe piata chiriilor si o majorare a acestora.
Ca orice SRL-ilst cumsecade  il injur si eu pe Ponta, dar ca agent imobiliar, plang de bucurie. Io votez ca Ponta sa fie primar si prim ministru si dictator la ONU(daca vrea) !
Nu stiu daca-l va vota si prietena mea Andreea Toma ...

6 comentarii:

  1. nu-l votam nici asa, d-apoi sa creasca si chiriile.

    RăspundețiȘtergere
  2. e la nivel de propunere? sau adevarat? doamne fereste

    RăspundețiȘtergere
  3. In general propunerile astora, oricat de aberante ar fi, devin legi destul de repede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astia cand spun ca ne dau...doar spun
      and spun ca ne iau...chiar ne iau !

      Ștergere