Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

vineri, 25 noiembrie 2011

Limitele fotografiei

O imagine este una reusita atunci cand iti transmite un anumit sentiment sau o stare. In momentul de fata sunt multi, foarte multi fotografi amatori sau semiprofesionisti care incearca sa surprinda o farama de viata.
In ciuda echipamentelor extrem de scumpe, fotografia este limitata deoarece foarte rar se poate imortaliza o idee. Binenteles ca in Photoshop se poate face orice, dar aceea deja nu mai e arta fotografica.
Actualitatea artistica in domeniul imaginilor a fost si va ramane mereu cea a picturii.
Dupa ce au depasit perioada cubista (eu prin cubism inteleg orice manifestare patologica a unor dementi care nu si-au luat la timp pastilele ..), pictura actuala a aratat ca se poate transmite si altceva in afara de imagini de cosmar, ca pictura poate fi si frumoasa. Fara a cadea in banalitate si fara a reveni la cliseee, pictura moderna arata ca si omul neinitiat are dreptul sa admire frumosul.
Fotografia va ramane apanajul unei elite ai carei membri vor sa se laude mai mult cu valoarea aparaturii  decat cu imaginile rezultate. Cand se intalnesc ei si-o arata, si-o masoara, si-o cantaresc si uneori si-o admira reciproc. La aproape cinzeci de ani dupa ce japonezii au inceput sa pozeze orice si oriunde si la aproape zece ani dupa ce japonezii au renuntat la acest obicei strident, romanii ar putea incerca sa evite penibilul starnit de kilogramele de echipament atarnate la gatul fotografului amator. Mai exista si  vorba aia ca marimea camerei foto ar compensa o deficienta la alta marime...
Intre un cocalar care isi poarta lantul de doua kile de aur la gat pentru a arata cat e el de bogat si un tanar care poarta la gat aceeasi valoare dar in echipament foto nu exista alta diferenta decat in muzica pe care o asculta.

12 comentarii:

  1. Fiindca tot te plingeai ca nu te critica lumea o sa incerc eu din nou.Iar vad o generalizare ...O Leica M9 cu o lentila "normala" de 50mm costa cit o Honda sau Toyota noua.Un sistem Hasselblad sau Rollei e cel putin triplu.Cele mai ieftine camere DSLR de la Canon sau Nikon sunt de 30 de ori mai putin.Nu toti cei care le cumpara pe primele sunt cocalari,doar probabil cu mai multa dare de mina sau ...mai pasionati .Pentru un profesionist o anumita calitate la obiectul de lucru neimportanta pentru altii,face pretul neimportant.
    Am mai vazut un comentariu despre cocalari si masinile lor luxoase ...Aceeasi problema.Nu stiu despre tine dar eu daca mi-as permite as lua un Audi sau un Mercedes in loc de un Logan sau o Toyota Prius.Toate te duc unde trebuie dar ...
    Parerea mea este ca atit timp cit nu ai fost in situatia de a putea alege nu poti generaliza cu atita usurinta.
    PS :Sennheiser are o pereche de casti care costa 2700 dolari .Am avut oportunitatea sa ascult Menuhin la ele.Nu are legatura cu nimic altceva ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-un fel sau altul toate au limite iar artele vizuale nu pot face excepţie ...
    Link-urile din text au fost nemaipomenite ...
    Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sf-ule am io impresia sau mătăluţă ai scris articolul ăsta cu scop ascuns şi la care să se prindă numa' unii? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Linkurile reprezinta reclama de aia ca la Venetia,mascata?
    Mi-a placut comparatia asta :Intre un cocalar care isi poarta lantul de doua kile de aur la gat pentru a arata cat e el de bogat si un tanar care poarta la gat aceeasi valoare dar in echipament foto nu exista alta diferenta decat in muzica pe care o asculta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iote că mi-o citit Bacterie un articol! :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac pozele facute de doamne si domnisoare, facute cu propriile lor aparate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un aparat foto costa cat o masina? Oaw.....dar ce calitati poate sa aiba?
    Ca despre masina, stim.......

    RăspundețiȘtergere
  8. Totul este în regulă în absenţa aceasta prelungită?

    RăspundețiȘtergere
  9. Un Crăciun fericit fără limite! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. ====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

    Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
    -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
    Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

    *Gandurile lor merg catre tine!

    -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. - balantza.com
    -

    -Sa aveti un 2012 cu sanatate, fericire si realizari! LA MULTI ANI!
    RobertN - http://acrilice-pointpen.blogspot.com/

    -Fie ca acest Nou An, sa va aduca in viata multa bucurie, implinire sufleteasca si multa dragoste, LA MULTI ANI! Lavi H.
    http://lavii-osperanta.blogspot.com/


    Fie ca 2012 sa va aduca de 2012 ori mai multe bucurii si impliniri. La multi ani!! !!! Flyerboy
    http://gabyzmb.blogspot.com

    2012 Sa va aduca tot ce va doriti,sa fie un an plin de fericire,sperante si mangaiere din partea celor dragi!
    Raisa
    www.newcomiclife.blogspot.com

    ♥♥♥ Va doresc ca in noul an (2012) sa aveti parte de tot ceea ce nu puteti cumpara cu bani. ♥♥♥ C.L.M. - http://crazy-in-loveee.blogspot.com ♥♥♥


    ツ ★
    *´ `*•.¸¸.•*´ `*•.¸¸.•*´`*.¸¸ .•*´ `*

    *•.¸¸.•*´
    La rascrucea timpurilor, va doresc sanatate, bucurii, viata lunga in pace si intelepciune!

    *´ `*•.¸¸.•*´
    `*•.¸¸.•*´ `*•.¸¸.•*´`*.¸¸ .•*´ `* .•*´`*
    http://www.farcomar.com/felicitari//annou/feannou001/tellfeannou002.html
    IULISA
    http://iulisa.blogspot.com/

    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ



    *※* ツ ★

    Fie ca sărbătorile de iarnă să îți aducă mult noroc și fericire ! Farmecul acestor zile să te însuflețească .Un An Nou alături de cei dragi
    SoriN
    http://fewstuff.blogspot.com

    *※*
    31 decembrie 2011, 05:42

    31 decembrie, 2011

    Un an plin de realizari pe toate planurile,frumusetea sufleteasca sa va ínsoteascã permanent.O ímbrãtisare de departe pentru toti.LA MULTI ANI!.:))
    Solidaster,
    http://reflectiinploaie.blogspot.com/

    31 decembrie 2011, 17:47
    31 decembrie 2011, 11:02
    Si din partea mea un calduros LA MULTI ANI si un an nou fericit!
    Toate cele bune, bumblebee (http://un-blog-haios.blogspot.com)

    RăspundețiȘtergere