Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 11 august 2010

Poveste de demult ...

A fost odata un om rau .
Datorita nimicniciei celorlalti boieri a ajuns el voievod .
A durat mult timp ca poporul sa isi dea seama ca voievodul a fost un om rau dar cand a aflat era prea tarziu . Voievodul pusese stapanire pe tara. Si-a pus boierii in functiile cheie si a inceput sa domneasca despotic. La prostime le spunea ca el e un despot luminat dar in sinea lui isi radea de cei care il credeau .
Totul a fost suportabil pana cand voievodul s-a imbolnavit . S-a inbolnavit grav si stia ca va muri .
Si ii era ciuda ca el , marele voievod va muri si soarele inca va rasari .
Ii era ciuda ca tara asta peste care domneste el va exista si cand el nu va mai fi .
Ii era atat de ciuda ca locuitorii astia pe care i-a prostit atata vreme ii vor supravietui.
Toate gandurile astea au iesit la iveala atunci cand voievodul a inceput sa vorbeasca.
Se simtea rautatea in glasul lui . Nimic nu ii convenea . Toti cei care nu erau de acord cu el erau niste prosti . dar cel mai grav este ca voievodul a inceput sa ia masuri pentru ca nimeni sa nu ii supravietuiaca. Deoarece avea putere absoluta si locuitorii erau linistiti , a putut sa faca ce a vrut el .
Atunci a inceput sa dea niste legi in sensul asta . El stie binec a nu poate sa ii omoare direct asa ca a hotarat sa ii infometeze . La cei care munceau in tara lui le-a scazut fara nici un motiv salariile . Daca a vazut ca lumea nu se revolta a mers mai departe si a hotarat sa distruga tara prin orice mijloace. Cum vedea ca cineva are bani , inidferent ca e copil sau batran , ii lua banii .
Nu aveau prea multa industrie locuitorii aia asa ca nu a avut ce distruge . Spre marele lui regret , de asta s-au ocupat alti voievozi inaintea lui . Asa ca a hotarat sa omoare taranii. Le-a spus sa isi faca paine acasa apoi a hotarat sa scumpeasca graul . Pe urma a hotarat sa impoziteze painea pe care o fac taranii la ei acasa. In felul asta taranii o vor duce greu si nu vor mai exista oameni care zambesc in tara lui . Singurele lui legi erau despre cum sa distruga si sa faca praf ceea ce a mai ramas frumos in tara. Divinitatea a spus ca e normal sa fie pedepsita prostia poporului asa ca l-a ajutat pe voievod cu multe inundatii, furtuni si canicula . Iernile au fost grele pe vremea voievodului si catre sfarsit au inceput sa apara bolile si molimele .
Nu mai continui povestea asta trista despre voievodul bolnav.
De fapt povestea era despre un popor masochist care abia asteapta sa vina cate un voievod care sa isi bata joc de el .....


Ma iertati ca v-am spus povestea asta dar dupa cum a spus o ilustra reprezentanta a partidului de guvernare , se lucreaza la o lege care ne va interzice de acum incolo sa spunem povesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu