Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

joi, 23 iunie 2016

Casa Capsa, Casa de Pensii, Casa Regala si alte case vechi...

Regele e bolnav, dar Casa Regala nu a murit. Inca!
Teoretic exista inca regalisti infocati in Romania. Teoretic acesti regalisti infocati pot spera la reinstaurarea regalitatii in Romania.  De multe ori mi-am pus si eu intrebarea daca in realitate se mai poate face asa ceva. Raspunsul a fost mereu negativ... din mai multe motive.
Unul din ele este acela ca Regele a demonstrat in mai multe ocazii ca nu mai are puterea si nici dorinta de a lupta pentru ideea de monarhie romaneasca. Faptul ca dintre toate fetele Regelui doar una vorbeste (stricat) romaneste, denota faptul ca el, Regele,  a renuntat cu multa vreme, si definitiv, la speranta ca va reveni pe Tron.
Altul este acela ca Regele nu are descendenti viabili pentru a purta Coroana. Stiu ca a fost modificat recent scenariul prin care doar descendentii masculini aveau dreptul la sefia Casei Regale. Mai stiu si ca, pentru a putea face acest lucru, familia regala a renuntat oficial la numele de Hohenzollern. Aceasta renuntare a rupt practic legaturile oficiale dintre Casa Regala si principalele familii domnitoare din Europa. Nicht gut, cum ar spune neamtul...
Un alt motiv ar fi acela ca aceasta Casa Regala a facut compromisuri uriase, compromisuri care nu pot fi compatibile cu demnitatea unei Case Regale ce se respecta. Aducerea in familie e lui Radu Duda si transformarea lui in print este un episod clasic de gafa nepermisa la acest nivel.
Scandalurile uriase ale altui membru al acestei familii, respectiv printul Paul de Romania, duc iar spre rizibil si derizoriu ideea de Casa Regala Romana.
Sincer, tuturor ne-ar placea ideea de stabilitate data de o casa regala, dar nu mai e cazul acum. Aceasta Casa Regala are un trecut glorios, dar sunt tot mai putini oameni care cred ca are un viitor.

sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu