Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 25 mai 2016

N-avem un stat, n-avem un scop, n-avem un lider..


Contractul social este o intelegere prin care cetateanul plateste niste taxe si impozite catre o entitate numita stat tocmai pentru a fi protejat. In momentul de fata acest contract este incalcat sistematic si grosolan de catre statul roman.
Cetateanul plateste taxe pentru educatie, iar statul nu asigura educatie.
Cetateanul plateste taxe pentru sanatate si institutiile de stat ( prin indiferenta, coruptie sau alte metode ) omoara copii, batrani sau alte categorii de cetateni.
Cetateanul plateste taxe pentru a fi protejat impotriva infractorilor, iar statul este neputincios in lupta impotriva infractiunilor. De fapt, prin decizii si legislatie, statul insusi este un dusman al cetatenilor, furandu-le practic sanatatea, siguranta, pensiile si viitorul. In acest moment statul roman nu este unb aparator al cetatenilor ci un inamic. Asa este perceput de majoritatea cetatenillor care fac tot posibilul sa insele acest stat mincinos. Politicientii nu mai au absolut nicio legatura cu marea majoritate a populatiei si munca lor nu este pentru cetatean, ci impotriva lui...Nu mai avem deloc incredere in partide si totusi, nu exista democratie fara partide... In Romania diverse grupuri de infractori au pus stapanire pe stat si au avut destul timp la dispozitie pentru a invrajbi populatia. Acum nu mai exista o natiune, ci diverse grupuri care se dispretuiesc si uneori se lupta unii cu altii: medicii cu pacientii, profesorii cu parintii, ardelenii cu moldovenii, etc...
Multi dintre cetateni nu mai vad niciun viitor pentru acest stat viciat si aleg sa plece " afara ", adica in locuri unde statul functioneaza si ofera o minima protectie...
Cei care aleg sa ramana s-au resemnat deja cu gandul ca " nu ne mai facem bine niciodata " .
Nu avem lideri, nu avem stat si ....nu stiu ce va urma...

5 comentarii:

  1. Scopuri avem, n-avem mijloace, iar acolo unde sunt mijloace, ed foarte multe ori nu sunt scrupule. Avem şi stat, de multe ori aşa cum ni-l merităm, fiindcă ştii şi tu la fel de bine ca mine că majoritatea cetăţenilor sunt vehemenţi, harnici şi buni români doar în virtual, căci pe stradă, pe câmp ori la locurile de muncă e haos total. Să-ţi mai zic de faptul că ne uităm urât la ăl de aruncă mucul de ţigară pe jos uitând că poate noi, cu o juma de oră înainte am aruncat vreo coajă de banană?
    La partea cu liderii nu comentez, de-a lungul istoriei am văzut că majoritatea n-au murit în patul lor, aşa că aici timpul va lucra în ritmul lui.
    p.s Nici afară nu-i mai brează treaba, căci deseori bruma de bani câştigaţi (mult mai mult ca-n ţară) presupune plata unor tributuri la care mulţi nici nu se gândesc, plecând de la munca de robot şi până dezbinarea familiilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pentru ca ne dai speranta :)

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. toate aceste deznadejdi apar si sunt reale in lipsa unei istorii solide! practic suntem un popor fara natiune! o masa de oameni vorbitoare de aceeasi limba (un miracol istoric) si avand aceeasi credinta venita de nicaieri. suntem singurul popor ce nu a fost crestinat oficial. nu avem o data de crestinare pentru ca nu aveam organizare statala, nu aveam regi sa ne crestineze. si cand glad si menumorunt se dadeau cu tribalii unguri prin ardeal, undeva in anglia se crea universitatea cambridge. adica mai pe sleau, ce ni se intampla acum este rezultatul minusului de un mileniu in care am vegetat!

      Ștergere
  2. Pesimism pe linie, noroc că are cine te ingropa! :D

    RăspundețiȘtergere