Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 4 martie 2015

Aveti dreptul sa stati in genunchi, dar mie imi dati voie sa stau in picioare?

De cateva zile se dezbate si se discuta steril o falsa problema. Daca e bine sau nu sa se predea religie in scoala. De ce spun eu ca e o falsa problema? Pentru ca in scoala nu se doreste predarea religiei, ci indoctrinarea si indobitocirea in spiritul ortodoxismului patriarhului Daniel. Ortodoxismul are parti bune, are duhovnici extraordinari, are o istorie superba, dar are acum un conducator pus pe capatuiala. Sa nu veniti sa-mi spuneti ca e un atac la ortodoxie! Nu e! Si eu sunt ortodox botezat, ma duc la biserica atunci cand simt nevoia si voi fi ingropat dupa ritualul ortodox atunci cand ma va lua dracu'.
Care este acum spiritul bisericii ortodoxe? Banul! Doar banul! Nu ai voie sa intri in biserica cu lumanari cumparate din alta parte decat de la fabrica de lumanari a patriarhului,  esti invitat sa te uiti la televiziunile aceluiasi patriarh,  biserica are radiouri, paduri, averi imense si principala preocupare a conducerii bisericii este aceea de capatuiala. Acum, BOR  stie doar sa ceara. De la stat, de la cetateni, de la dracu si de la oricine are bani. Romania e impanzita de calugari grasi care cersesc la colt de strada. Romania e sufocata de moaste de pseudosfinti la care trebuie sa le bagi bani sub cur. Popii sunt aroganti, umflati de propria importanta si speriati de presiunile ce vin de  "sus". Sus insemnand patriarhia care le cere bani. Pentru ce/? Nimeni nu stie. Eu nu am auzit de mari lucrari de asistenta sociala sau de lucruri bune facute de patriarhie. Am auzit si am vazut ca vor bani. Pentru biserici, pentru acoperisul bisericii, pentru catedrale, pentru acoperisul catedralei, pentru sfintirea catedralei, pentru resfintirea catedralei, pentru ...
Deranjeaza discrepanta intre ce spune biserica si ce face biserica. Acum, la nivel declarativ, nu exista nici o deosebire intre un hot prins care nu isi recunoaste vina si capii bisericii care striga ca ei sunt saraci  si ca ei sunt sfinti. Biserica ortodoxa e zguduita de scandaluri cu popi care bat enoriasii, cu popi care abuzeaza sexual copii, cu sume imense de bani care dispar in conturile popilor...
Conducerea bisericii ortodoxe refuza sa comenteze aceste lucruri, le ascunde si ii apara pe cei vinovati.
Ce legatura au aceste fapte cu Divinitatea? Ce legatura are acum Biserica Ortodoxa cu mantuirea si cu preceptele Scripturilor/? Niciuna!
In cazul acesta, care este miza predarii ortodoxiei in scoala? Simplu! Ca orice om de afaceri, Daniel priveste pe termen luug si se gandeste la veniturile pe care le va primi peste ani de la cei pe care ii invata acum ca e normal sa dai bani la biserica.
Propaganda agresiva la care e supusa Romania acum va duce in final la o desprindere si mai mare a Bisericii oficiale de marea majoritate a populatiei. Lumea nu e proasta!Nu mai poti spune, in epoca internetului :   " Crede si nu cerceta!" .  Nu mai poti pretinde ca esti urmasul apostolilor in timp ce te plimbi cu Mercedesul. Nu poti spune ca ai vreo legatura spirituala cu Ioan Botezatorul in timp ce esti imbracat in aur. Nu poti pretinde ca altii sa tina post in timp ce tu mananci ca porcul pe la restaurante scumpe.

sursa foto

E momentul ca Biserica Ortodoxa sa se reformeze. Reforma aceasta poate si trebuie sa vina din interior. Eu stiu ca exista preoti care nu sunt de acord cu ce se intampla acum. Stiu ca exista oameni care cred ca pot indruma oamenii pe drumul anevoios spre descoperirea Divinitatii. Acesti oameni sunt acum acum izolati  si le e teama sa vorbeasca public despre raul din interiorul sistemului.
Pana cand nu vom scapa de plaga numita Daniel, Biserica Ortodoxa nu va fi o adevarata biserica apostolica. Trebuie ca Biserica sa-si caute si sa-si regaseasca radacinile in smerenie si cainta, nu in fala si vanitate. Trebuie ca biserica sa-si asume greselile si sa ceara iertare pentru raul facut in comunism. Trebuie ca biserica sa lase politica si sa redevina una care sa se ocupe de spiritualitate.
Pana atunci, lasati-ma sa stau in picioare atunci cand patriarhul Daniel imi cere sa ingenunchez.
Voi faceti ce vreti...

6 comentarii:

  1. Subiectul îmi e şi mie extrem de fierbinte. Şi nici eu nu aş accepta ca plodul meu (pe care da, recunosc, nu-l am) să facă ore de religie unde e învăţat că dacă nu face nuş ce chestie fără importanţă o să ardă-n iad, că pedeapsa pentru că a copiat la o oră pe care n-o suportă şi a cărui profesor e o vacă încălţată cu pretenţii exagerate care face pe zmeul nu pentru a îi lumina ci pentru a se scălda în frica lor e un accident de maşină. Atunci ar trebui să fie morţi sau schilodiţi în accidente de maşină măcar 90% din populaţia ţării (ai dracului comunişti au ajuns la un procent aproape de 99% de alfabetizare), în frunte cu dottore Ponta.

    Şi da, nu pricep de ce nu se pot ţine cursuri de duminică, dacă şi-au putut face capele, de ce nu se pot ţine ore fie acolo fie în altă cămăruţă.
    Nu pricep de ce nu există orfelinate şi/ sau azile pe lângă mănăstiri.
    Nu pricep de ce nu există spitale finanţate de biserică pentru amărâţii care nu-şi permit nici măcar la urgenţă să ajungă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e subiect la care nu mai poti rade, sper doar ca BOR-ul sa continue in acelasi stil - enoriasii se duc naibii unul cate unul - pana si aia dusi la biserica nu doar cei credinciosi cu numele :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Post Scriptum pentru Preotul Viorel. (Scuze dacă am reţinut greşit numele)
    De ce când se spune în biserică ”Drepţi să ascultăm sfânta evanghelie”, toată lumea îngenunchează?

    RăspundețiȘtergere
  4. Tre sa faci ce zice preotul, nu ce face! :)

    Oricat de nemultumiti am fi noi...aceste lucruri continua.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va luati de hapSanta Biserica?! O sa bulbuciti in Jakuzi pacatosilor!

    RăspundețiȘtergere
  6. mi-au placut argumentele de aici: http://www.contributors.ro/cultura/religia-in-%C8%99coala-cateva-clarificari-necesare/

    RăspundețiȘtergere