Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

marți, 20 ianuarie 2015

Biserica Autonoma Ortodoxa de Apuleia si Baicoi

In sfarsit s-a produs! Biserica Ortodoxa romana s-a scindat!
De o parte sunt cei care spun ca nu fura, nu mint si nu iubesc argintii, dar ...
De cealalta parte sunt cei sinceri. Preotii se lauda cu numarul de enoriase "parlite" cand vin la spovedanie, beau si fumeaza iarba, au amante si tiitoare in vazul lumii si alte alea considerate interzise si rusinoase de catre teoctistu asta nou care isi face catedrala neamului prost din banii prostilor.
Si unii si altii au icoane care plang cu muci si fac minuni de se sparie gandul, si unii si altii au oase sfintite pe care le balesc babele senile, si unii si altii iti iau banii daca esti destul de prost sa crezi ca astia sunt oamenii lui Dumnezeu.
Unii, astia mai noi, slujesc prin garaje si subsoluri pana cand isi vor ridica biserici de zid, in timp ce aia de rit mai vechi tin slujbele in catedrale facute pe vremea odiosului neortodox. Slujba e la fel. Lunga si fara gust ca o ciorba de post. Primii spun ca ei sunt adevaratii ortodocsi, iar cei de-ai doilea spun ca primii e rai si ca ailalti nu are roaming cu raiu, si doar daca postezi la BOR pe wall-ul de feisbuci vei ajunge sa pupi poala lui San Pedro.
Deci biserica romana s-a scindat.
O fi bine, o fi rau, o fi ...Cum dracu o fi?
Voi la cine cotizati saptamana asta?


sursa foto

P.S.
Aceasta postare nu se vrea un atentat la credinta sau la vreun tip de religie. Religia este o alegere personala a fiecarui om si trebuie respectata, atata timp cat si ea respecta dreptul la libera alegere a fiecaruia.
Si totusi, pe langa imensa majoritate a popilor, in BOR exista si cativa preoti. Acestora le transmit respectul meu.

7 comentarii:

  1. Am vorbit deseori şi vom mai vorbi. Nu comentez prea mult, ştii bine, aşa cum ai scris şi-n "peseu", că-s şi slujitori care-şi văd de slujire aşa cum se cuvine unui preot. Restul... .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie vorbit. S-a mers prea departe!
      Cei putini care sunt vrednici sa fie numiti preoti nu pot vorbi atat de liber ca mine, asa ca....

      Ștergere
    2. Ei, nu aşa, eu ziceam că nu comentez mult ca să nu-ţi obosesc privirea. :))) Pot vorbi liber, prezenţa mea din virtual, de ani de zile chiar, arată că pot vorbi. E drept, am şi limite, dar impuse de mine, iar asta din respect pentru prietenii mei şi pentru cei ce mă citesc. Şi când spun "limite" mă refer inclusiv la partea de abundenţă teologică, cum ştii, îmi structurez blogurile ori cuvintele libere apropiindu-mă de lucrurile simple ale vieţii, nu de dogmatisme greu de gustat. Na, că ziceam să nu scriu mult. :)))

      Ștergere
    3. no ase! scrie, ca scrii bine! :))

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nostimă postare ai facut Sfinția Ta. La fel de nostime și instructive sunt comentariile de la articolul la care ai pus link.
    Eu zic că așa zisa caterisire este fix pix in cazul in care dogma ar fi adevarată. Dacă ar exista, harul nu ti-ar putea fi retras de om pe motiv ca esti uman. Dar cum toti popii stiu bine ca vand iluzii, iar calitatea de popă este doar un titlu... competitia trebuie denigrata și afurisita. Cat despre popii aia autonomi, ei sunt doar o țâră mai umani, pe față. Ăia care zic că sunt ilegali, sectanti samd, ar trebui sa se mai gandeasca inca odata cum erau priviti adventistii in Romania acum cativa ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Harul poate fi retras de catre cel care l-a dat, adica tot de popi, dar asta e alta discutie....
      Oricum, daca Dumnezeu este ortodox roman si este asa cum spune Suspectdefericitul, eu personal am cacarisit-o definitiv! Dar stiu io ca Dumniezo are umor si e baiat destept, deci nu pune botul la ce spun cretinii astia de conduc acum preafericita biserica romana :)))

      Ștergere