Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

marți, 5 iulie 2011

Calitatile pestelui la conserva

Multa lume stramba din nas atunci cand se pomeneste de peste la conserva.
Mie mi se pare singurul fel de peste acceptabil. Asta si pentru ca, probabil, sunt singurul om din lume care s-a innecat cu un os dintr-un file de somon.
Sa lasam pestele celalalt  pentru masochisti si sa discutam despre calitatile pestelui la conserva. ( ton in ulei )
  • In primul rand e cel mai proaspat peste. Am vazut eu pe Discovery cum ajunge in conserva in maxim 2 ore dupa ce e prins.
  • In al doilea rand e  bun calitativ. Asta pentru ca nu e romanesc. Romania nu mai prinde peste. ( multumim din suflet conducatorului iubit  ! )
  • In al treilea rand nu mai trebuie sa iei MagneB666. Pestele la conserva  are mult calciu,  magneziu si alte alea.
  • In al patrulea   rand nu pute. Nu e nevoie sa arunci vasele dupa ce gatesti peste. (La sfarsit o sa gasiti o reteta )
  • E ieftin . Daca mergi in Metro iti iei 20 cutii de ton in ulei la pretul unui crap romanesc  plin de oase si noroi.
  • E ecologic. Datorita lui nu mai suprasoliciti frigiderul, deci salvezi padurile tropicale.
Si acum reteta:
Atunci cand ajungi acasa frant de oboseala si ti-e foame,  deschizi o conserva de ton in ulei si o pui intr-un bol. Speli bine 2 rosii mai maricele si le tai marunt in vasul cu pestele.  Adaugi sare, marar si pui zeama de la o lamaie. In functie de ora poti adauga sau nu ceapa taiata marunt. Amesteci bine si bagi castronul la frigider. Intre timp pregatesti masa. Aduci painea proaspata si umplii un pahar mare de cola. Dupa ce ai facut aceste demersuri scoti pestele de la frigider si .... pofta buna.

Am uitat  ce era mai important : pestele la conserva e afrodisiac. Asta e singura explicatie pentru care toate femeile imi acorda o atentie speciala dupa ce mananc acest tip de peste.

23 de comentarii:

  1. :)))) Nope! Orice ai zice tu...nu-mi place!

    RăspundețiȘtergere
  2. @lunapatrata
    nu ai incercat cu ceapa.
    de aia nu iti place :))

    RăspundețiȘtergere
  3. peste la conserva combinat cu ceapa...cocktailul tau afrodisiac? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut paste cu ton in seara asta, dar nu stiu de ce as prefera un pastrav mare la gratar cu mujdei. nu conteaza daca pute dup-aia :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @pandhora
    eu nu am gasit alt motiv pentru care se uita atat de insistent femeile la mine :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Angela
    nu merge si ton la gratar ? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. depinde de cat mi-e de foame :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. În sfârşit cineva care mă înţelege când spun că nu gătesc peşte nu pentru că nu-mi place ci pentru că mirosul lui dăinuie veşnic :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @arcadia
    doar cat dureaza oalele :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place mult tonul in ulei la conserva.Rar mananc peste la gratar sau prajit.

    RăspundețiȘtergere
  11. @pariuri2009
    cred ca o sa facem un club :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Hmm...eu mai pun porumb dulce şi salată verde, peste ce ai spus tu, la salata asta....cred că d-aia pe mine nu mă bagă deloc în seamă femeile după ce o mănânc - că nu respect reţeta. :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Si mie-mi place mult pestele la conserva. Nu uit sa-mi iau in nici o tura mai lunga de doua zile la munte si cateodata e cea mai gustoasa masa posibila, mai ales cele in sos de rosii :)

    RăspundețiȘtergere
  14. @MeetTheSun
    La asta nu m-am gandit. A trecut ceva vreme de cand am urcat pe munti :)
    Dar ai dreptate : este ideal pentru calatorii !

    RăspundețiȘtergere
  15. SF, doar pentru călătorii în doi! Nu se ştie ce poate ieşi din treaba asta- să mănanci afrodiziace singur în vârful muntelui! :))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Pestele la conserva e ideal, zic si eu :)
    Nu miroase daca are o anumita calitate in procesare , eu am cumparat in Romania ceva de la "Profi" si mi-a mutat nasul asa ca n-a mai prins frigiderul , a zburat direct la cos
    Pun lamaie pe al si il amnanc asa, preferabil cu paine integrala cu seminte am descoperit (si)in Ro acest paillase rustic, iti lasa gura apa......
    http://www.schnell.cc/cms/images/stories/baeckerei/produkte/pain_paillasserustick.jpg

    RăspundețiȘtergere
  17. @hapi2233
    wow, deja asta e specialitate :)
    ar trebui sa scoatem o carte de bucate cu bunatati din peste la conserva :))

    RăspundețiȘtergere
  18. E ieftin . Daca mergi in Metro iti iei 20 cutii de ton in ulei la pretul unui crap romanesc plin de oase si noroi.

    Pe la mine pe la magazinu e la colt e 4 lei cutia de ton :))

    RăspundețiȘtergere