Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Camile, shaorme, mame si surori...

Romania. Bucuresti. O crasma obosita din Centrul Vechi.
La o masa, cu coatele sprijinite aiurea si cu ochii beliti la televizorul de deasupra barului, sta Ion si leorbaie dintr-o bere la sticla. Prin fumul gros se apropie un barbat tanar cu barba de hipster si se aseaza pe scaunul din fata lui Ion.
- Iar ai fugit de la firma, Nelule? Vezi ca intreba seful de tine, rade noul venit in timp ce face semn catre chelner.
- Sa ma pupe undeva, mormaie Ion fara sa priveasca spre noul venit. Nu-s sclavul lui!
- I-au prins? 
- Inca nu. I-au inconjurat si acum vedem ce se intampla.
- Nu-i vor prinde vii. Astia se vor impusca.
- Mare paguba! De ce nu se impusca mai iute? Sunt masochisti?
- Nu stii nimic! Ei vor sa devina martiri. Asa ajung direct in sanul lui Allah si vor fi asteptati in paradis de fecioare si vor trai vesnic. Cam ca la voi la crestini, dar mai fain! 
- Normal ca mai fain. La noi e plictiseala mare. Ingerii stau pe niste norisori si canta la harpa cantece lesinate despre cat de mare e Dumnezeu. Bleahh. Cine si-ar dori sa se plictiseasca o intreaga Eternitate? La voi, la musulmani e mai interesant. Barbatii care ajung in paradis au la dispozitie o cireada intreaga de fecioare care sa-i gadile toata ziua la oo, si pentru perversi sunt si baietei.  Gurile rele spun ca acolo ai voie si cu camile. Ha ha ha...
Noul venit se incrunta si bea o gura de cafea.
- Din cauza unor cretini ca tine se intampla ce se intampla. Ai noroc ca eu sunt musulman moderat, ca daca as fi ca amaratii aia de acolo, in cinci minute nu ai mai avea cu ce sa o regulezi pe proasta aia de la contabilitate...
- Bai Ahmed, te stiu baiat destept. E asa important Allah ala ca sa impusti oameni in numele lui?
- E important. Pentru unii dintre noi e cel mai important lucru. Allah, Mahomed si Coranul nu sunt lucruri cu care sa glumesti. 
- Du-te bai de aici! Daca nici sa glumim nu mai putem, ce societatea naibi e asta?
- Sunt glume care se fac si glume care trebuie evitate.
- Esti prost! Nimeni nu are voie sa ia viata cuiva in numele a ceva sfant. De ce nu ziceti si voi ceva la fel de naspa despre Iisus, sau despre sfinti?
- Pai ce rost are? Voi nu mai aveti nimic sfant! Stiu ca nu te-ai supara pe mine daca as face o gluma despre virginitatea discutabila a mamei profetului vostru. Chiar tu ai facut ieri niste glume aiurea pe tema asta. 
- Pai vezi? Asta inseamna civilizatie! Nu aia de la voi.
- Hmm, legile sunt diferite de la o civilizatie la alta, iar la noi glumele despre Allah sau Mahoimed sunt pedepsite cu moartea. Si voi aveti pedeapsa cu moartea pentru anumite infractiuni. Ma rog, nu voi romanii, ci occidentul in general.
- Asa e bai Ahmed, dar acum traiti aici si trebuie sa traiti dupa legile noastre! Nu mai sunteti prin pustiu si acum va stergeti la cur cu hartie igienica in loc de nisip!  Violenta nu e o solutie! Noi am evoluat!
- Ati evoluat? Ia stai sa vedem! Curva de ma-ta ce mai face? Mai intreaba de mine?  
Ion se schimba brusc la fata si strange pumnii.
- Bai tampitule! Tu sa nu vorbesti de mama ca iti rup capul! Fir-ai al dracului de araboi imputit!
- Aha, deci recurgem la violenta...rade Ahmed. Vezi cat esti de evoluat? La fel ca un maimutoi. Cum ramane cu libertatea de exprimare? Cum ramane cu libertatea cuvantului? Apropo, sora-ta aia moarta cica o sugea pe bonuri de masa si...
Ion se ridica brusc de la masa si incearca sa-i traga un pumn celuilalt.
- Idiotule! urla Ion. Cum poti mai, sa te iei de sora mea care a murit? Tu nu ai inima? Iti rup picioarele si ti le infig in cur! Te bat de te omor, cretinule!
Ahmen puna mainile in fata in gest de supunere.
- Stai, mai Nelule! Acuma vezi cum s-au simtit baietii aia doi care sunt inconjurati de jandarmi? Tu esti pe cale sa ma omori pentru ca am vorbit urat o singura data despre lucruri care au importanta pentru tine, dar jurnalistii aia au injurat timp de ani de zile ce au musulmanii mai drag. Nu spun ca e o scuza pentru a omora pe cineva, dar nu esti tu cel care sa te erijezi in judecator. Eu cred in moderatie. Asa ar trebui sa faci si tu.
- Ce moderatie, bai! Tu te iei de sora-mea care a murit acum doua saptamani si vrei moderatie? Fu...va muma in ...! Ba-ga...!  Fir-ai....! Bai, noi va primim aici si voi va bateti joc de surorile si de mamele voastre? Fu..!
Ahmed se lasa pe spate si incepe sa rada. In momentul ala trece pe langa masa un alt barbat care le arata "semnul pacii". 
- Salut Ioane! Iar chiulesti? Ce faci bai Ahmed? Iar ai iesit la agatat romance proaste?
Ion se linisteste brusc si se aseaza la masa. Lui Ahmed ii ingheata zamnetul pe figura si devine brusc serios.
- Sa ne sugi pe amandoi, bai Ivane, zice Ion cu jumatate de gura.
- Ai pus-o, sopteste Ahded catre Ion. Daca ii spune  Ivan ceva sefului tau, te da ala afara. Stii si tu ca sefii din umbra ai companiei tale sunt rusi, asa ca ar fi bine sa-ti cauti de lucru de pe acum. 
- Bai Ahmed, sa-i fu...a Iuda si Allah si Mahomed si Buda pe toti rusii! Noi ne certam pe aici ca prostii si aia sunt cu ochii pe noi.
- Mda, zice ganditor Ahmed. Sa ne fereasca Allah de rusi. Voi sunteti ok. Francezii sunt ok. Pana si americanii sunt ok in comparatie cu rusii. 
- Daca ne ocupa  astia, o sa putrezim prin gulaguri indiferent ca ne botezam prin biserici sau ca ne scurtam la putza prin sinagogi sau moschei. Mai da-i dracului de teroristi. Bei o bere?
- Sunt musulman si nu beau alcool, dar mai putem lua cate o cafea.
- Daca bem cafea o platesti tu, ca voi aveti petrol mai mult si sunteti bogati, fiv-ar camilele ale dracului...
- Hai ca platesc eu cafeaua, daca platesti tu shaorma cand iesim de la munca....
- Platesc shaorma daca platesti tu deseara intrarea la club...
.......

Adăugaţi o legendă


Un comentariu:

  1. Avem umor pana la mama, spre deosebire de francezi care, prin gura lui Napoleon, au decretat ca ,, Toate femeile sunt curve. In afara de mama si sora mea. Dar si ele sunt femei" . Stii, ai descris atat de bine situatia, incat parca as fi fost la masa alaturata . :)))

    RăspundețiȘtergere