Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

marți, 18 august 2015

O telenovela SF

Franck Herbert, Asimov, Silverberg...astia m-au facut sa-mi placa SF-ul.  De craciun am vazut si cateva filme ale lui Spielberg. Nu ma pasiona prea mult pana acum munca tipului, dar acum il urasc! M-a facut sa pierd cateva ore din viata urmarind un serial facut de el, despre care spune ca e "drama SF". Zau, bai Spielberg? Asta e SF? Asta e drama? Drama e ca mai sunt idioti ca mine care au pierdut timpul cu el.
Ia sa imi spuneti voi daca e drama si cat de SF e serialul asta:
Va anunt de pe acum ca voi povesti tot ce am inteles eu din film, asa ca daca aveti de gand sa il urmariti, mai bine schimbati la bloguri mai serioase.
Asa deci...Filmul incepe cu o vaca taiata exact in doua de un dom care cade din cer peste un orasel american. Incepe SF, nu-i asa? Apoi, de domul asta invizibil, indestructibil, incolor si inodor se zdrobesc artistic vreo doua masini si un avion. Hmm, mni-am zis. E o idee misto. Cum scapa aia de acolo si ce va face lumea din exterior? Ia sa vedem! Si m-am pus pe vazut...



Personajele sunt putin credibile, iar actorii se vede ca vin din zona telenovelelor americane gen tanar si nelinistit. Actiunea se desfasoara exact ca in tanar si nelinistit. Aia il iubeste pe ala, dar de fapt ala nu o iubeste! Si cam toata lumea de sub dom se iubeste si se uraste cu cineva. Eu tot urmaream la episoade sa vad unde e SF-ul! Au veniti niste fluturi care se aseaza pe dom si ...dupa vreo zece episoade de tradari in dragoste...uraaa! A aparut un ou. Da! Cica oul ala tine domul si e o sursa inepuizabila de curent! Dupa inca vreo 3 episoade in care ala de fapt nu o iubea pe aia ci pe ailalta proasta, niste copii descopera ca oul trebuie ascuns pentru ca niste oameni rai vor sa il fure. Asa ca il ascund pe unde pot. Si asa mai trec vreo trei episoade. Oul ala produce niste cutremure si un incendiu care e stins de eroul principal care arata exact ca bredpit cand era mai tanar. Mai e si un personaj negativ care impusca lumea pe acolo si care se caieste dupa cateva episoade, dar de fapt vedem ca ala doar se prefacea fiindca el tot om rau e! Si domul? Si SF-ul? Sa-l ia dracu! Important e ca eroul principal nu stie daca o iubeste pe proasta si mai ales aia nu stie daca il iubeste asa cum trebuie! Mai sunt niste episoade unde eroul iese de sub dom si se intoarce la proasta, pentru ca ...o iubeste si nu poate trai fara ea....
In seara asta m-am oprit! Am ajuns la un episod unde ni se dezvaluie ca eroul principal are o sora vitrega ce a inviat din morti dupa cativa ani.
Mi-ajunge! Nu sunt masochist! Stiu exact ce va urma! Sora vitrega va face puscarie si se va dovedi ca e nevinovata pentru ca de fapt ea mai are o sora geamana rea! De la atata dragoste intre frati vor iesi copii ce arata ca Mihaela Radulescu!
 Acum mi se rupe de ce se va intampla cu oul! Din partea mea pot sa-l faca maioneza!
Mai oameni buni! Prieteni! Spuneti-mi de un serial SF bun pe care sa-l urmaresc tocmai ca sa uit de porcaria asta! Daca nu gasesc rapdi ceva asemanator cu Star Treck-ul o sa ajung sa ma uit la Suleiman....
HELP!

8 comentarii:

  1. stai bre. ce film e asta cu domul si cu oul?
    uite serial sf. the messangers, e inca in filmari.
    sau 4400, insa se cam prosteste si ala, dar s-au terminat filmarile demult la el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Under the dome...e pt adolescenti-aaa,copii :))) actiunea lancezeste,n-am avut rabdare sa vad decat cateva episoade cu chiu cu vai ,tot speram ca va fi mai interesant,de unde...dar combinatii de fiction-politiste...si nu mai stiu cum sa le incadrez, nu-ti plac?iti recomand si eu cateva :Wayward Pines,Allegiance

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie nu-mi plac nici The Messengers și nici Wayward Pines. The Messengers e plictisitor de zici că ce-i asta, iară în Wayward Pines ăla le spune tuturor că e agent secret și întreabă în fiecare episod că „what s wrong with everyone?”. Cel puțin în primele episoade, că apoi am încetat a mă uita.
    Eu am văzut în ultime vreme Helix, care nu e fantastic și o ia rău pe arătură la un moment dat, dar are doar două sezoane. Am mai văzut și The Last Ship și sincer, dacă treci peste patriotismele americane și cum ăia o țin întruna cu marina americană și eroismul, devine chiar interesant. Cel puțin în sezonul doi. Poți încerca The Strain, e făcut de Guillermo del Toro, dar e mai mult horror decât SF și pe mine m-au terminat actorii cam incompetenți așa că nu m-am mai uitat. Am citit cărțile, e suficient. Am văzut niscai episoade pe ici, pe colo, din The 100, Defiance, The Falling Skies și nu m-a convins niciunul. În ultima vreme m-am uitat la Dark Matter și la Killjoys, ambele îs relativ noi. Astea două sunt cam SF, dară tot ușurele.
    Ți-am înșirat acoloșa, vezi și tu câte-un episod din ce-ți pare interesant și poate-ți place vreunul. Dară precum Star Trek...nu mai iegzistă. Și io mă uit la oldies d-astea când mă apucă dorul de-un SF fain. Sau la Stargate, Andromeda, Battlestar Galactica.
    Am auzit că 12 Moneys, Orphan Black și Arrow ar fi ok. Dar n-am văzut nimic din ele așa că nu am ce povesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multzam fain!
      Si stai deoparte de moschei in perioada asta. Mai ales de alea turistice :))

      Ștergere
    2. Aaaa, uitasem să zic așa că m-am întors: cică or să facă serial după The Man in the High Castle a lui Philip K. Dick, cartea aia de imaginează cam cum ar fi lumea dacă ar fi câștigat WWII nemții și japonezii.

      Mă duc la o moscheie...ăăă biserică...ăăă templu și mai mare că merg la Ankor Wat săptămâna viitoare. P-acolo nu s-a auzit de bombe. Deocamdată :)

      Ștergere
  4. Under the Dome e o cacareaza de film. Spielberg nu a avut prea multe implicatii aici. Este si el pe lista producatorilor, dar mai sunt o duzina implicati. Si stii cum e, cacatul amestecat pute! :)

    RăspundețiȘtergere