Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 4 ianuarie 2017

Mic tratat de istorie contemporana

1989- Rasturnarea de la putere a regimului corupt comunist condus de partidul unic, PCR. Acest partid a condus prin teroare  tara intre 1947 si 1989.  De remarcat ca sub conducerea comunistilor, dintr-o tara prospera, Romania a ajuns printre ultimele tari din lume ca nivel de trai.
1990- Exploatand teama romanilor de schimbare, partidul comunist redenumit FSN castiga alegerile cu peste 85% din voturi.
1992- Acelasi partid comunist condus de Ion Iliescu castiga alegerile parlamentare
1996- Pe fondul uriaselor privatizari frauduloase si a coruptiei generalizate, opozitia democrata invinge prima oara partidul comunist si conduce tara timp de patru ani marcati de sabotajele continue si eficiente ale aceluiasi partid comunist. Acum se pun bazele intrarii in UE si NATO.
2000- Partidul comunist rebotezat PSD ajunge din nou la putere, de data asta incalcand Constitutia printr-un al treilea mandat al lui Ion Ilescu. Cei patru ani sub PSD se remarca prin aroganta neocomunistilor de genul lui Adrian Nastase ( ginerele fostului ministru comunist al agriculturii)
2004- Dandu-si seama intr-un final ca romanii nu mai vor comunism, isi "vopsesc "liderii in democrati si asa ajunge la putere Traian Basescu. In aceasta perioada toate partidele opozitiei sunt infestate cu neocomunistii proveniti din PCR. Perioada numita  "basista" se remarca prin coruptie generalizata, aroganta prezidentiala si la finalui perioadei printr-o criza economica agravata de masuri antieconomice cum ar fi taieri arbitrare de salarii si pensii.
2012- Se voteaza contra lui Basescu si asa ajung din nou la putere comunisti nemascati din PSD. In aceasta perioada coruptia a luat proportii mostruoase si singura opozitie a venit din partea justitiei care a inceput sa-si faca datoria.
2015-Cade guvernul condus de comunistii de la PSD. Populatia iese in strada folosind incendiul de la clubul Colectiv ca reper privind coruptiei autoritatilor locale si centrale. La putere ajunge un guvern de tehnocrati si pentru prima oara din 1996 ajung la opinia publica cifrele care prezinta starea reala a tarii conduse aproape nonstop de comunisti. Masina de propaganda comunista reactioneaza cumplit si populatia ramane apatica.
2016- Desi isi dau seama de coruptia comunistilor, teama de schimbare a romanilor e mai puternica si comunistii nemascati ajung din nou la putere. Inca din prime zile ei se ramarca  prin atitudine revarsarda si  autocrata. Primele masuri sunt cele care vizeaza desfintarea justitiei independente si votarea unor legi care legalizeaza coruptia. Populatia obosita si zapacita nu reactioneaza.
......
2036- Alegerile din Republica Sovietica Romana sunt castigate din nou de comunistii din PSD. Prima masura este aceea de a rupe relatiile cu USA, UE si de a cere sprijin de la Moscova pentru a atenua efectele foametei, ale epidemiei de raie si sifilis dentar. Populatia obosita nu reactioneaza...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu