Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 19 octombrie 2016

Apologetica si apocalipsa crestinismului ortodox

Ortodoxia nu a avut niciodata nimic de-a face cu crestinismul. Dreapta parere (sau dreapta credinta) nu da nici doi bani pe Vechiul sau Noul Testament. Desi se lauda ca e adevarata Biserica a lui Cristos, unica ce poate aduce mantuirea promisa, Ortodoxia ia din textele sfinte doar ce ii convine, restul Cuvantului Dumnezeiesc fiind pentru ortodocsi doar ceva ce nu nu conteaza cu adevarat.
Daca in Biblie spune clar sa nu iti faci chip cioplit, ei vin si iti baga pe gat pe Sfintii Parinti care binenteles ca stiu mai bine decat Divinitatea cum sa Il reprezinti pe Iisus  murind in chiloti pe o cruce.  
Daca Iisus a aruncat afara zarafii din templu, ortodocsia ne invata ca e bine sa construiesti direct un templu pentru zarafi.
Daca Iisus ne-a invatat sa intoarcem si celalalt obraz, Ortodoxia ne invata sa dam cu parul in cei care nu sunt de acord cu noi.
Daca Iisus a murit pentru pacatele noastre, Ortodoxia ne invata ca daca ne spalam cu apa ajungem direct in rai.
Daca Iisus a facut minuni inmultind paine si pesti pentru cei saraci, Ortodoxia ne invata cum sa inmultim saracii.
Daca Iisus ne-a spus sa iubim pe aproapele nostru, Ortodoxia ne spune ca e bine sa ii distrugem ce cei de alta credinta.
Daca Iisus ne-a invatat sa ne intelegm unii cu altii, Ortodoxia nu vrea sa stea de vorba cu nicio alta credinta pentru ca, ea si doar ea e dreapta si adevarata si singura credinta si Iisus sigur a fost ortodox. 
Daca Iisus ne-a spus sa nu ne facem comori pe acest pamant, Ortodoxia ne invata ca popii trebuie sa aiba haine de aur si biserici aurite.
Daca Iisus a spalat picioarele ucenicilor Sai, Ortodoxia ne invata sa pupam noi mana popii, pentru ca popii sunt mai presus de noi.
Nu mai continui, pentru ca stiti si voi care e diferenta dintre adevarul ortodox promovat de biserica si realitate.

Teoretic, oricine are dreptul sa creada ce vrea si daca sunt destui idioti care sa mai  creada in vrajelile obosite ale BOR, aceia merita sa stea in genunchi balind icoane, rumegand  oase de oameni morti si asteptand sa fie asezati de Divinitate pe un norisor de tamaie dupa ce ii ia dracu de pe aceasta lume. 
Practic, m-am saturat sa vad oameni destepti transformati in apologeti ai unei religii care nu are niciun fel de legatura cu Divinitatea.
Inainte sa urlati ca sunt satanist ungur si votant al pesedeului, luati la cunostinta ca sunt botezat (fara sa ma intrebe cineva) ortodox, cred ca exista ceva mai presus de intelegerea noastra, o Divinitate ale carei manifestari nu le putem intelege direct si care zambeste trist  vazand atatia oameni stand in genunchi in fata unor organizatii ce Ii folosesc Numele pentru scopuri proprii ce nu au nicio legatura cu spiritualitatea.

3 comentarii:

  1. O observație de la o botezată ortodoxă și practicantă până mi-am dat în minți: ce se întâmplă acum în biserici nu mai are legătură cu credința, ci cu practica ortodoxă. La noi e mai mult o biserică „tradițională” adaptată prostirii oamenilor decât una creștină. E o biserică a fricii, a șantajului cu iadul, a manipulării, a exploatării ticăloase a suferinței omului naiv care de disperare îndură toate umulințele puse la cale de Biserică, totul în schimbul banului care culmea, prin acatiste și donații, rezolvă iertarea de păcate.
    Cele 10 porunci au ajuns să fie mai respectate de atei sau nepracticanți decât de practicanți, câți dintre mai marii hoți ai țării nu fac cruci lungi pe la pelerinaje în frunte chiar cu preoții auriți??!
    Bor-ul e doar o afacere departe de orice formă de Dumnezeu, existența lui e însăși o ofensă adusă ideii de Dumnezeu.
    p.s. Aș fi ipocrită să-mi botez copilul într-o astfel de biserică. Însă cei mai mulți „credincioși” sunt, o fac de gura rudelor și-a neamurilor, că așa se face, de teama repercursiunilor divine etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca incepi sa iti revii. Daca erai mai tanar, aveai sanse sa devii ateu...

    RăspundețiȘtergere