Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

duminică, 4 septembrie 2016

Ne alungam valorile!



Intai l-am avut pe Burebista. Ala a fost prinul tip din istorie care a interzis alcolul si betivaneala. Furtul si procreatul nu l-a interzis. Pe vremea aia dacii treceau Dunarea la furat si ..altealea, deci Burebista a fost primul mormon din istorie! Si noi, in loc sa-l apreciem, ce am facut? L-am urat pentru ca a taiat viile, asa ca ne-am bucurat cand l-a tradat un tarabostes mahmur din Vaslui.
Nu mai spun de marile realizari ale poporului roman care de-a lungul istoriei a creat diverse chestii cu care se lauda acum altii. De la tunelurile de sub Bucegi, pe care le-a sapat Decebal si cu care se lauda acum americanii, trecand prin sarmalele asa zise turcesti si pana la inventarea tuicii... care acum i se  spune palinka!  Noi le-am inventat si ni le-au furat altii pentru ca noi nu am stiut sa le apreciem.
Pe la inceputul secolului 20, in America, niste romani jucau pe un maidan din New York jocul stramosesc numit oina. La intrebarea unui antrepenor caruia ii sparsesera geamurile cu mingea, romanii au negat ca stiu ceva de jocul respectiv si uite unde s-a ajuns! Oina e sportul national american si cica e inventat chiar de ei!
Pe Enescu l-am gonit din tara pentru ca nu ne placeau disonantele lui.
Cand a fost vorba de Brancusi, ne-a fost rusine cu asa zisele lui sculpturi si acum nu suntem in stare sa cumparam nici macar porcaria aia mica pe care a cioplit-o cand statea ciuci dupa ce a mancat corcoduse cu lapte.
Pe disperatul de Cioran l-au facut francezii conte sau nu stiu ce mama dracului l-au facut pe la Academia aia a lor. Noua nu ne-a trebuit!
De absurdul de Ionescu iar nu am vrut sa auzim si acum pronuntam frantuzit Ionesco.
Ajunge! Pana aici! A sosit vremea sa ne luam inapoi valorile si sa ne recunoastem talentele.
De vreo cativa ani, un biet stomatolog din Constanta a fugit in America. A fugit pentru ca nu mai suporta sa facem misto de el si de muzica lui pe care noi o consideram proasta si facuta gramada. Ei bine, baiatul ala stomatolog a facut un curent muzical international foarte apreciat acum la care ii spune reggaeton, dar dupa primele masuri iti dai seama ca de fapt e vorba de ...manele! Acelasi ritm de feliat salam, aceleasi femei care isi salta doar partea dorsala, aceleasi vorbe despre dujmani si bani. Doar  limba in care se canta e alta. Babaieti! Gata! Pana aici! Manelele nu va lasam sa ni le furati. Credeti ca daca le cantati in engleza sau in spaniola noi nu ne prindem?
Pe cale de consecinta cerem guvernului si presedintiei sa dea o lege prin sa se recunoasca international pe romani ca fiind singurii si adevaratii inventatori ai fenomenului manelist international, iar pe domnul ala dentist sa-l cheme acasa si sa-l decoreze cumva ca sa nu mai fuga de aici si sa imprastie peste tot inteligenta acestui brav popor! 

P.S. Ca dovada doveditoare incontestatibila, irefutabila si irecevretivoi o sa pun doua melodii actuale,  ca sa vedeti cum ne fura iar strainii! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu