Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

vineri, 26 august 2016

Filosofia (in)decentei

Eu nu ma uit la Las Fierbinti. Nu m-am uitat niciodata. Nu pot "sa ma rad" la umorul de genul Vacanta Mare. Chiar nu pot. Nu consum chestii proteviste din principiu. Umorul scremut, cu trimiteri scatologige si glume proaste care privesc sub burta nu ma fac sa rad.
Faptul ca un mare scriitor si filosof se uita la ProTV mi-e indiferent. Nu imi e indiferent faptul ca acesta promoveaza (voit sau nu)  cultura de fundul curtii.  Toata lumea banuia ca distinsul filosof merge si el, ca tot omul, la buda, dar nu cred ca a dorit cineva sa-l vada in aceasta postura. Aici nu e vorba de cultura, subcultura sau incultura, ci de bunul simt elementar. Un rege care se caca in fata supusilor nu mai e rege. Supusii lui isi vor crede ca e si el un om ca toti ceilalti, ba chiar mai prejos decat ei, cei care inchid usa cand merg la baie.
Filosofia este indecenta prin insasi natura ei si asta e motivul principal pentru care filosofii sunt oameni seriosi.
Intelepciunea populara spune ca daca te bagi in troaca te mananca porcii,  dar, cum ar spune Leana lu Firu Manelistu :    " N-ai cu cine, ba! N-ai cu cine.. Neste tarani..."

2 comentarii:

  1. "Filosofia este indecenta prin insasi natura ei si asta e motivul principal pentru care filosofii sunt oameni seriosi."
    Asta merita salvata! :)). Despre ce filozof e vorba, ca eu nu am TV?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. plesu se lauda ca el e fan las fierbinti.
      dar daca nu ai televizor, cum te uiti la proteve? :))

      Ștergere