Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

luni, 9 noiembrie 2015

Next revolution.

S-a terminat si revolutia asta. Hai sa facem un bilant. A cazut guvernul, au murit cateva zeci de oameni (si vor mai muri), cetatenii sunt revoltati-resemnati, pe facebook au reaparut pozele cu pisici.
Cu ce ramanem din toata povestea asta? Majoritatea dintre noi ramanem cu o incrancenare, cu o neincredere sporita in clasa politica si cu multe nedumeriri.
Ce a facut rau revolutia asta micuta? A confimat in capul unora teoria conform careia nu avem ce la face la " aia" , deoarece "aia" sunt mai puternici decat noi si noi putem doar sa ne supunem.
Care sunt lucrurile bune? In primul rand a confirmat o generatie. Ei, astia care au acum intre 20 si 30 de ani,  sunt diferiti fata de noi. Ei simteau asta, credeau cu tarie ca pot face orice si asta a fost prima lor confruntare cu sistemul. Multi se vor resemna si se vor alatura masei inerte de cetateni fara sperante, dar marea lor majoritate nu se vor lasa. Pentru ei asta a fost PRIMA confruntare cu sistemul. Cu siguranta nu va fi ultima, iar ei stiu ca vor castiga. Vor castiga pentru ca ei sunt diferiti, pentru ca ei sunt noi, dar altfel. Noi i-am crescut ca sa castige pentru noi.
In al doilea rand a demonstrat pentru a nu stiu cata oara ca iesirea in strada e doar un paleativ la marele si multele probleme ale societatii. Iesitul in strada poate stinge un foc dar nu poate preveni incendiile.
Acum revolutia asta mica s-a stins in strada dar ea trebuie sa continue cu alta. Trebuie sa continue cu revolutia bunului simt, cu milioane de mini revolutii personale.
Revolutia asta noua incepe cu lucrurile esentiale. Revolutia asta noua este una grea, dar necesara pentru a ne aduce mai aproape de civilizatie. Se spune ca fiecare popor are guvernul pe care il merita. V-ati gandit ca poate e adevarat? V-ati gandit ca poate acesti conducatori sunt cu adevarat reprezentantii nostrii? Sunt mizerabili, mincinosi, spagari si corupti. Ia sa ne facem singuri o analiza. Cu totii am dat spaga, cu totii am mintit si cu totii am facut compromisuri. Cu ce suntem noi mai buni decat ei?
Hai sa continuam revolutia acasa, cu fiecare din noi. Sa  Sa incepem cu spalatul pe maini si pe dinti si sa continuam pe strada luand atitudine atunci cand cineva parcheaza aiurea. Sa luam atitudine atunci cand un politist spagar ne opreste in trafic. Sa nu ne lasam scuipati de un functionar care s-a trezit cu fata la perna. Sa nu uitam ca ei sunt la dispozitia noastra si nu invers... Sa nu mai tacem atunci cand vedem nedreptatea, oricat de mica ar fi ea.
Hai sa ne recuperam bunul simt. Hai sa facem marea schimbare plecand de la noi si sa speram ca dintre cei ca noi se vor alege viitorii conducatori...

Un comentariu: