Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 7 octombrie 2015

Anno domini 3015

Capitolul 2.

sursa foto
Din capitolul precedent:
In societatea supercivilitata a anului 3015, patru copii zvapaiati au gasit un dispozitiv antic. Surpriza lor a fost mare atunci cand au gasit muzica pe acest dispozitiv, si nu orice fel de muzica, ci manele...



- Intra!
Vocea subtire  a sefului politiei, temutul Dolfi Ivanov, facu sa tiuie geamul vitrinei in care se aflau dosarele criminalilor. Fusese bariton la opera din Crevedia, unul din cei mai buni din galaxie, dar hoby-ul lui l-a facut sa-si piarda slujba, sotia si a fost aproape sa-si piarda chiar si viata! Omul avea un hoby nevinovat. Ii placea sa taie lemne si cu vreo opt ani in urma, un lemn mai incapatanat i-a sarit drept intre picioare. De atunci omul vorbeste subtire si singurele femei de care mai e interesat sunt criminalele.
- Ce ai aflat? Ai prins criminalii ?
Adjunctul lui, domnul Linguraru Lefter MacDonald, se uita speriat spre mustacioara arhaica a sefului si spuse cu voce mica.
- N-am prins pe nimeni, domnule Dolfi. Habar nu avem ce s-a intamplat. Galagia s-a terminat si vecinii au intrat in case. Tot ce avem acum este o amprenta in noroiul de langa usa.
- Ce amprenta? Cum sa ai o amprenta in noroi?
- E o amprenta de cur, domnule sef! Credem ca e amprenta curului criminalului!
- Iti bati joc de mine? Ce amprenta de cur?
- Asta avem. dom' sef! Un cur!
- Hmmm, un cur e mai bun decat nimic, ofta Ivanov...
Lefter se uita fascinat la mustata arhaica si nu indraznea sa spuna nimic.
- Ce mai astepti? La treaba! Adu-mi curul sau ti-l tabacesc eu pe al tau!...
.....

- M-ai chelit, nemernicule, spuse Gherasela strambandu-se in oglinda.
- Se putea si mai rau, mormai Giani molfaind o bucata de carnat sintetic. Daca iti dadeam drumul acum ai fi fost in bratele lui Ivanov si ascultai opera!
(E momentul sa mentionam ca in acea societate supercivilizata si superdezvoltata, toti criminalii aveau aceeasi pedeapsa. Sa mearga la opera. Numarul de ore petrecute in sala de concerte varia in functie de cat de grava era infractiunea, Pentru o banala injuratura la adresa presedintelui stateai la opera juma de ora, dar blasfemiatorii care aveau tupeul sa spuna ca nu le place Cartarescu sau Proust puteau sa petreaca si patru sau cinci zile ascultand Wagner! )
- Zi mai bine ca avem degetul ala care face galagie!
- E aici, spuse Ghita deschizand palma si aratand obiectul buclucas.
Geta il lua fara menajamente si il dadu Gheraselei.
-Tu esti specialista! Ce nebunie e asta? De ce scoate zgomotele astea?
-Hai sa aflam, spuse Gherasela frecandu-si locul scalpat.
- Pana vede Gherasela ce e cu el, hai sa jucam lapte gros! spuse Ghita
- E interzis, comenta cu groaza Geta. Iti dau seama ce ne vor face daca ne prind?
- Oricum suntem proscrisi, rase Ghita. Daca ne prind, vom asculta Vivaldi pana vom surzi!
- Ai dreptate, rase si Geta.
Cei trei s-au apucat sa joace jocul aflat pe lista celor interzise pe motiv ca nu erau jocuri culte, in timp ce Gherasela trebaluia cu o surubelnita subsonica la obiectul scandalos...
 Nu trecura nici trei ore si dinspre Gherasela se auzi o melodie.
- Da-l mai tare, egoisto! Numai tu vrei sa asculti?
Gherasela rasuci un potentiometru si, pentru prima oara in ultima mie de ani, s-a auzit ritmul salbatic al unei manele.  Cu ochii mari si cu inimile in gat, cei patru ascultau cu nesat:
- " Muschii mei minte nu are", " Sa moara dujmanii mei " si inca vreo cinci astfel de melodii.
- E ceva nemaipomenit, spuse Gherasela. Voua va place?
- N-am auzit in viata mea asa ceva, spuse Geta! Nici la opera din Vaslui nu se canta asemenea muzica saltareata.
- Eu cred ca e una din muzicile interzise
- Sigur e interzisa! Cum ar putea sa cante asa ceva la opera?, spuse Ghita. Si e frumoasa! Cred ca de aia au interzis-o aia! Stii ceva? Hai sa ascultam tot ce e aici si apoi sa o difuzam!
- Cum sa o difuzam? Unde?
- Ei, te pricepi tu la tehnica! Ce mare lucru e sa faci un radio subspatial!...
Cei patru copii au ascultat toata seara muzica din asta noua/veche si asa au aflat ca in vechime au trait si au creat niste renumiti artisti pe numele lor: Copilul Minune, Stefan de la Barbulesti, Jean de la Craiova, Directia Cinci,  FlorinSalam, Tudor Chirila, Vali Vijelie si multi altii.
- E prea frumos ca sa fie adevarat, spuse cu lacrimi pe obraji Gherasela. E de datoria noastra ca acesta capodopere muzicale sa ajunga la cat mai multi oameni! Hai sa ne impartim sarcinile. Eu voi face un radio subspatial, iar voi veti face cercetari istorice. Vreau sa stim exact cine au fost oameni astia si cum au trait ei.
- Asa vom face, Gherasela. Eu cu Ghita vom merge in arhive, iar Geta va trebui sa se ocupe de perfidul Dolfi Ivanov! Va trebui sa il puna pe niste piste false tocmai pentru a ne da noua timp sa facem ce e de facut! Hai sa zburam!
- Stati! spuse Gherasela. Am facut inca trei copii dupa acest dispozitiv, asa ca fiecare vom putea avea cate unul.
- Suuuuper! Dar cum se asculta muzica la asa ceva? Cum ai facut?
- Am observat ca dispozitivul are o protuberanta care trebuie bagata intr-un fel de priza. Asa am reusit eu sa pornesc dispozitivul prima data. Stiti ca eu ma pricep la bioinginerie,asa ca am creat cate o priza personala care sa ne permita sa ascultam aceasta muzica uluitoare cand vrem noi. Tot ce avem de facut este sa ne facem o biooperatie simpla la fund si apoi bagam dispozitivul acolo!
- Esti nebuna? Cum sa bagam ala in fund?
- Ba tu esti nebun, ca nu ni-l bagam chiar in fund, ci langa!
- Nu puteai sa faci priza in alta parte? mormai nemultumit Ghita
- Nu! Nu puteam! Vrei sa il vada toata lumea? Vrei sa te prinda infamul Dolfi Ivanov?
- Ai dreptate. Iarta-ma. Dar nu se va vedea si asa? Ca e destul; de mare!
- Lasa-ma pe mine sa-mi fac griji din cauza asta, spuse razand Gherasela. Dezbracarea!
....
Cei trei copii aratau ca oricare alti copii din supercivilizatul 3015. Doar pantalonii erau putin diferiti.  Erau cu talie joasa si fundul lasat pana pe la genunchi. In rest erau exact ca si ceilalti copii. Nimeni nu i-a bagat in seama in timp ce treceau pe strada fredonand in surdina:
" Florareeeeseleeeee, fac frumoase zileleeeeeeeee..."

 
In capitolul urmator vom vedea cum si de ce a fost clonat Ion Iliescu in 3015 , dar si cum infamul Dolfi Ivanov nu poate stavili rebeliunea planetelor care se declara ascultatoare de manele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu