Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

joi, 6 august 2015

Economia pentru prosti

Din start va spun ca nu sunt specialist in economie. Habar nu am de legi economice, de macro, micro, pico si mega economie.  Si va mai spun cinstit ca nici nu ma intereseaza sa le cunosc.
Dar nu pot sa nu recunosc o rea vointa atunci cand o vad.
De vreo luna ni se spune ca nu e bine sa se scada TVA-ul, ca noul cod fiscal, ala care prevede niste chestii care ar ajuta cat de cat populatia si firmele, nu e sustenabil macroeconomic pe termen scurt, lung si ultrascurt. Explicatia este urmatoarea:
Da, avem crestere economica. Da, economia merge bine, dar...e bine sa ne gandim la viitor. Care viitor e sumbru! Ca vine criza iar, cacrizele economice sunt pe ciclu si ca iar ne taie basescu gazele si pensiile. Si de aia e mai bine sa nu cumva sa o ducem mai bine ca sa nu o ducem mai rau!
Bai economistilor! Voi stii cat de mult se aseamana discursul vostru cu cel al lui Ceausescu?
Ala spunea la fel. Ca o ducem rau acuma, ca muncim si mancam mai nimic, dar in viitor, in comunismu luminos. o sa o ducem bine! Cam la fel te prostesc si popii: "nu bea, nu fuma, nu alte alea...si dupa ce te ia dracu, o sa stai pe un norisor si o sa canti la harpa...si ce bine o sa fie! "
Stiti ceva? Nu mai tine prosteala! De ce as strange eu acuma cureaua daca tot vine criza peste noi?
De ce as vrea eu sa o duc acuma rau? Ma lasati-ma cu explicatiile astea de doi lei!
Ma uit in jur si vad ca o duc bine cei care traiesc in prezent! Ei bine, si noi traim in prezent si vrem sa profitam putin de munca noastra! Acum, nu maine! Nu peste zece ani!
Asa ca dati dracului drumul la scaderi de TVA si lasati-ne in pace, ca nu suntem chiar atat de prosti precum ne credeti!

3 comentarii:

  1. Dăți-vă drumu la TVA de parcă ar fi curea! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Tara lu' Peste! Muncim mai mult ca cei din vest, castigam de 5 ori mai putin, dar preturile pentur alimente, electrocasnice etc sunt la fel. Cum vine asta?

    RăspundețiȘtergere