Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

duminică, 8 februarie 2015

Aroganta...

Exista o discrepanta puternica intre cei care conduc si cei care sunt condusi.
Indiferent de felul puterii, ea se manifesta cam la fel. Cine ajunge la putere incepe sa isi faca afacerile proprii. E normal. Peste tot in lume se intampla  la fel. Sa nu-mi veniti cu fraze sforaitoare de genul: patria, biata tarisoara....Pe alea le-a fumat Nenea Iancu acum vrei suta de ani.
 In politica nu exista nevinovati! Cu cat mai puternice sunt declaratiile de iubire de tara si de grija fata de populatie, cu atat mai periculosi sunt politicienii.
Ce nu inteleg cei de la putere? Ei nu inteleg ca lumea nu e proasta. Prin lume ma refer la cei care se lasa condusi de cei de la putere. Aceasta lume intelege mai bine decat ei cum stau lucrurile. Ei stiu ca politicienii fura, mint si inseala. Si accepta asta pentru ca nu se poate altfel. Ce nu accepta lumea? Sa fie dispretuita. Sa fie jefuita si apoi scuipata si tratata deprt prostime. Aceasta greseala au facut-o de-a lungul timpului aproape toti oamenii de la putere. Lumea stie ca Ioan Iliescu e tatal hotilor, ca el a dat liber la jaf si ca ar trebui judecat ca un criminal. Si totusi, majoritatea populatiei nu il uraste. De ce? Pentru ca Iliescu nu a tratat populatia cu dispret evident. Nu s-a laudat cu averea sau cu puterea. La fel a fost la inceput cu Adrian Nastase. Parea simpatic, in ciuda unor evidente lipsuri. Lumea l-a acceptat la putere pana cand Nastase a inceput sa dea cu mucii in fasole. Ce a facut Nastase? Pai a condus tara. Bine, rau? Inca nu se poate sti. Ce ramane in urma lui? Niste scandaluri cu parchet adus din China, cu felul arogant in care se afisa cu tablouri valoroase si...in general cu dispretul afisat fata de cei pe care ii pastorea. Si lumea l-a sanctionat. Lumea nu accepta ca unul care a crescut cu veceu in fundul curtii sa se dea mare aristocrat. Lumea stie cum functioneaza lucrurile. Stie ca legea oficiala e un moft si ca e in mana celor puternici. Stie ca ei sunt multi si ca singurul mod in care pot reactiona e prin tacere. Si prin vot! Asta e reactia democratica a populatiei fara de aroganta. Si functioneaza.
Nastase a cazut din cauza arogantei si a fost inlocuit de unul care parea venit din popor. Un om simplu care avea gusturi simple si normale. Pana si viciile lui erau normale: bautura si femeile. Si lumea l-a acceptat. Pana cand? Pana cand s-a transformat si el intr-un arogant. El stia tot! El putea sa faca orice! El era singurul care...Si lumea s-a saturat. L-a ales pe altul care pare din popor si care nu e arogant. Inca...
Acum, pe la televizor plange si suspina o domnita care e aproape se intre la  puscarie. De ce? De vina e aceeasi aroganta. Lumea stia si accepta faptul ca domnita intra cand vroia in biroul presedintelului. Stia si accepta faptul ca domnita avea afaceri prin care s-a imbogatit. Si a acceptat. A inceput sa maraie atunci cand a fost tratata cu dispret. A inceput sa maraie atunci cand domnita crescuta intr-o comuna de pe langa Plescoi a inceput sa-si dea aere de mare doamna. Ce si-a zis atunci lumea: "Cine dracu te crezi tu, fa? Cu ce esti tu mai buna decat noi? " Curvele care se culca cu bogatasi nu sunt mai putin curve!
Sunt si politicieni care au inteles faza cu aroganta. Sunt putini si totusi exista. Ii gasiti in aceleasi posturi de multi ani si oamenii ii vor vota in continuare. Ii vor vota in ciuda averilor imense stranse prin mijloace ilicite, in ciuda afacerilor dubioase si a caselor de neam prost. De ce? Pentru ca oamenii aia nu se dau mari! Nu ii scuipa pe cei pe care ii conduc. Nu le fac in ciuda celor pe care i-au jefuit!
 Exemple? Vanghelie, Oprisan, ...etc.
Puterea corupe. Orice fel de putere, indiferent ca e vorba de cea politica,  judecatoreasca, religioasa sau de alta natura.
In vremurile pe care le traim legile sunt cum sunt si teoretic cei ce ne conduc fac ce vor fara sa fie sanctionati.
Si totusi, imuabila si implacabila,  aici a functionat si functioneaza legiea bunului simt. Actioneaza lent, dar are marele avantaj ca nu o poate schimba nici un om care este vremelnic la putere.
Cei care incalca legea bunului simt sunt expulzati din societate. Indiferent  cine sunt si ce functii au avut la un moment dat....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu