Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

luni, 1 decembrie 2014

Legenda Oldovei







A fost odata, in vremuri de demult, o casa in padure. Padurea era deasa, de nepatruns si in casa aia era o familie cam gay. Pe tata il chema...dar e legenda, asa ca o schimbam numele reale.
Sa revenim la famila gay. Pe tata il chema Raian si pe mama o chema Ecebal. Casatoria lor a fost una incheiata pe campul de lupta, adica Raian a batut-o pe Ecebal, s-a instalat in casa ei si s-a apucat sa-i toarne copii. Nimeni nu-i stie pe toti, dar legendele ne pomenesc de cativa : Untenia, Ltenia, Ransilvania, Obrogea, Aramures, Ucovina, Anat si Oldova. Dupa ce i-a luat dracu pe cei doi tati (sau mame), copiii s-au certat unii cu altii si nu si-au vorbit multa vreme.  Cand au vazut ei ca in padure intra tot felul de straini care le iau casele si le sparg hambarele, cativa dintre copii s-au gandit ca e mai bine impreuna, asa ca au inceput sa se caute si sa traiasca impreuna. Dupa multa vreme, acum vreo suta de ani, urmasii celor doi tati (sau mame) s-au reunit  sub acelasi acoperis. Si era bine! S-au inscris la primaris sub numele de familia Omania. Omania asta era mare si dodoloata, plina de oameni harnici care aveau de toate. Era insa o mica problema. Toti vecinii ravneau la fetele din casa. Adevarul e ca unele erau cam curve de felul lor si se duceau de bunavoie ba la unul, ba la altul. Ransilvania a trecut prin multe paturi pana sa ajunga la Omania. Pe la Nguri, Ustrieci, ba chiar si cu turcii a precurvit intr-o vreme. Asa era de priceputa Ransilvania in pat, asa era de faina si de bogata si asa sarmale bune stia sa faca incat cei care au avut-o macar pentru o noapte o doreau mereu si faceau eforturi sa o ia din nou la ei. Satula insa de atata plimbat, Ransilvania a hotarat sa ramana pentru totdeauna la Omania.
Hai sa discutam acuma si de sora mai saraca, Oldova. Desi era cea mai mare, ea  a avut cea mai grea si mai amara soarta. Ghinionul a facut sa aiba parte de un vecin mare si rau, sa-i spunem Urs. Ursul asta a furat-o de acasa de mai multe ori, dar sarmana Oldova a fugit mereu si a revenit acasa. Ursul nu s-a lasat. Prea era frumoasa Oldova asta, asa ca a facut o noua strategie. A luat-o cu japca si i-a turnat copii. Asa au aparut, dintr-un viol, Ransnistria, Agauzia, Gusetia si alti plozi mici si rai care tineau mereu cu tatal Urs si isi bateau mama. Rau a trait Oldova. Nici limba de acasa nu mai putea sa o vorbeasca. A trebuit sa invete urata limba a uratului sot si incet incet a ajuns sa si gandeasca urat in urata limba. Schimbarea limbii si a obiceiurilor a instrainat-o pe sarmana Oldova  de vechea familie. Acum se uita peste gard, vede ca surorile ei o duc mai bine ca ea si se gandeste sa vina acasa. Uratul Urs ii spune insa ca alaturi de el e casa ei si ca vechea familie ii vrea doar raul. Oldova ar pleca de langa Urs, dar uite ca nu poate. Ce o sa se intample cu copii? Stie ca sunt urati si rai, ca sotul, dar ..totusi...sunt ai ei. Sa-i lase in urma nu poate, sa vina cu ei acasa iar nu poate...Oricat ar dori sa o duca mai bine, acum nu e momentul.
Sarmana Oldova... Sa nu o judecam prea aspru. Sa avem rabdare cu ea, sa o ajutam si sa speram ...

5 comentarii:

  1. Aş propune scrierea dumitale să fie prinsă între lecţiile de istorie, dar mă tem că mulţi ar rămâne corigenţi. Le-ar rămâne în cap numai dilema părinţilor: mame sau taţi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ăăăă, Oldova aia a fost crescută pe genunchii unuia, Ragoş care din Aramureş a plecat să vâneze. Şi şi-a tras o moşie cât pielea bourului pe care l-a săgetat. Deci deduc eu că Aramureşul ăla era niţăluş mai mare decât Oldova.
    Cât despre epitetul de curvă pe care i l-ai dat Ransilvaniei, aici pun mâna pe resteu şi mă revolt. Acum o să zici că au violat-o din vina ei că era prea sexoasă şi cu munţi prea aurii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nastrusnic jocul de-a majuscula mancata, doar Marele Urs a ramas Urs...

    RăspundețiȘtergere
  4. Off, da multe fete frumoase a mai facut Oldova! Iar multe dintre ele vin sa studieze in Omania, iar pe noi asta ne bucura :)

    RăspundețiȘtergere