Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

vineri, 17 octombrie 2014

Shaorma in Militari.

In zilele noastre e destul de greu sa falimentezi o afacere cu shaorma si totusi stiu pe cineva care incearca din rasputeri.
In aglomeratul cartier Militari se cumpara orice, de la ace de siguranta pana la parizer facut din sosetele Armatei Rosii. Spatiile comerciale stradale au vad mai bun decat cele din Piata Romana sau de pe Calea Victoriei, Traficul pietonal e atat de intens incat lumea merge pe trotuare incolonata. In continuare o sa va povestesc despre un nene care cred ca a facut un pariu cum ca doar el poate da faliment cu o shaormerie deschisa  chiar sub nasul mancaciosilor aia din Militari.
Primul pas, si-a luat un spatiu comercial chiar pe trotuarul de la piata Veteranilor, in statia de autobuz! Prin fata magazinului trec zilnic mii de oameni flamanzi, asa ca respectivul patron a luat masuri drastice. Ca sa nu cumva sa aiba vanzare, nu serveste nimic pe geam, asa ca trebuie sa intri in magazin ca sa vezi preturile. Aaaaa, preturile sunt mari. Dar mari de tot. Shaorma mica- 8 lei,, aia mijlocie 15 lei si aia de marime normala costa vreo 25 lei. La vreo zece metri mai incolo, preturile sunt la jumatate, deci shaorma asta nu se vinde. Reteta shaormei este si ea una speciala. Se pun cartofi prajiti, multa varza si carne cam cat incape intr-o carie incipienta. La tejghea stau trei femei cu unghiile lungi si parul portocaliu despletit. Patronii turci sau arabi, ce-or fi ei, stau si trag din narghilele in spatele shaormerie si vorbesc despre camile, curmale si femei grase imbracate in cerceafuri.
In timpul asta lumea trece pe langa shaormerie, se uita la arabi si zambeste, apoi isi cumpara putze'n corn cu un leu jumate bucata de la covrigaria de langa. Patronii ii injura pe tampitii de romani care nu vor sa cumpere prostiile lor si eu ma bucur.
Am un client care doreste  sa inchirieze spatiul ala comercial pentru a vinde sosete la un leu bucata. I-am spus sa aiba putina rabdare, ca nu mai dureaza mult.
Dupa ce imi iau banii de la sosetar, o sa ma duc sa-mi cumpar o shaorma mare la cea mai buna shaormerie din Bucuresti, aia de la Valea Lunga. Voi cum va place? Dulce, picant?...

8 comentarii:

  1. turco-arabii astia ,(cu putine exceptii) traiesc inca cu gandul ca suntem ca in 89 cand cumparau romanii si saorme imaginare doar de dragul de a intra intr-o consignatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. bre, umblăm prin aceleaşi locuri :)) cred că asta e "la vreo zece metri mai încolo":

    http://boemul.wordpress.com/2014/09/01/reclama-e-bijboaca-comertului/

    RăspundețiȘtergere
  3. Si asa pleaca ei din Romania, zicand ca aici nu ai cum si in ce sa investesti, romanii nu cumpara.

    Mi s-a facut pofta :(

    RăspundețiȘtergere