Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

duminică, 7 septembrie 2014

Transplant...



Marişica  a trait o viata frumoasa.
La saisprezece ani a vrut sa se marite cu Vasile Achietroaiei, vecinul de peste garla, dar nu a lasat-o ma-sa.
-Vezi-ti de treaba, fata. O sa vina si vremea ta! Nu te marita asa devreme, ca proasta de mine. Eu am luat pe primul si uite in ce hal am ajuns, zicea doamna mama lui Marişica.
Fata se uita la mama si isi zise ca avea dreptate. Femeia imbatranise inainte de vreme, avea un ochi vanat de la " corectia"  pe care i-o aplicase barbatul beat in seara precedenta si umbla toata ziua prin casa intr-un capot vechi si rupt pe la buzunare.
Asa ca Marişica s-a apucat sa se distreze.  Toata  vara era pe litoral cu prietenii, iarna la munte cu alti prieteni si serile si le petrecea in şură cu cei doi tractoristi din sat.  A ajuns Marişica la 25 de ani si nu terminase decat sase clase, nu muncise nici o ora, dar era cea mai vânată fata din sat la discoteca . Apoi a plecat in Spania.  "Lucra" pe centura la Sevilia si castiga binisor.  Era imbracata cu un tricou la moda pe care scria " De puta madre"  si isi facuse implanturi la ţîţe. Toti barbatii intorceau capul dupa ea, iar ea le soptea lasciv:  cinspe euro scurtu' .
Dupa al patrulea avort facut intr-o singura luna, s-a imbolnavit Marişica si a trebuit sa vina acasa.  Ma-sa era si ea bolnava. Pentru ca nu mai avea bani de tutun, îi rupsese picioarele grecul care tinea buticul din sat când o prinsese furand un pachet de tigari si o sticla de vodca.  Marişica s-a uitat prin casa si a strambat din nas.  Casa era prea mica pentru visele ei, asa ca seara a fugit la oras.  Chiria pentru prima noapte a platit-o culcandu-se cu proprietarul, apoi a inceput sa-si faca meseria. Lucrurile nu mergeau bine deloc. Clientii erau putini si saraci. Unul se oferise sa-i duca sacosa pana acasa in schimbul unei partide. 
La 35 de ani Marişica era cunoscuta de toata lumea si isi facea meseria in gara. Plata era, de cele mai multe ori, cate un langoş cu varza sau daca avea noroc, cate  un pachet de tigari.
Atunci a hotarat Marişica ca ar fi cazul sa se aseze la casa ei, dar ma-sa o indemna iar sa se mai gandeasca, ca e timp. E inca tanara, deci ar trebui sa se distreze...
Cand a implinit patruzeci de ani, Marişica si-a facut cont pe Twoo si l-a gasit pe Mirel din Frecateii Mari. Omul era gospodar, avea vaci si oi si un picior mai scurt. S-a indragostit repede Mirel de Marişica pentru ca ea stia sa-i cante din acordeon sansonete si uneori, cand era beata, ii mai canta si din fluier, de zice Mirel ca nimeni nu mai era ca el.  A luat-o de nevasta si s-au mutat in casa batraneasca de la baiat. Asta era cam tâmp, pentru ca il lovise un cal in cap cand era mic, dar in rest era baiat bun. Avea Mirel o singura rugaminte la Marişica. Sa-i umple casa de copii. Mirel isi dorea mostenitori! A incercat Marişica in toate felurile: si beata si treaza....dar nimic. A incercat atunci si cu vecinul Ion a lui Căcâcea, dar tot degeaba.  In disperare de cauza, Marişica s-a dus la primar, dar asta era impotent de ani buni, asa ca oricata meserie stia Marişica, nu a putut decat sa-i bea doua damigene de vin din pivnita.
Mirel era disperat. I-a spus Marişicai ca el baga divort daca nu ii face copii, asa ca s-a dus biata fata la doftor. Ala a cautat-o la instalatie, s-a uitat bine, a ciocanit-o pe toate partile si i-a spus ca i s-au inodat furtunele pe acolo de la cele patruzeci si sapte de avorturi, deci nu mai poate face copii. A plans Marişica, s-a rugat de doftor sa-i dea pastile, injectii...tot ce trebuie, dar degeaba. Ala a ridicat din umeri si i-a spus ca inca nu se poate face transplantul de care are ea nevoie.
Cand a implinit Marişica cincizeci de ani a batut-o Mirel pentru prima oara.  A batut-o gospodareste, asa cum se bate pe la Frecatei, cu tânjauade la car. Degeaba mai insista Marişica sa-i cante la fluier, sa-i cante la acordeon sau la ce vrea el. Nebunul stia una si buna. Femeia de aia ii femeie, ca sa faca copii. Daca nu poti sa faci copii, nu esti femeie.
In ziua cand a luat bataie cu sticla de otet, Marişica a fugit iar la oras.  Acum sta in gara si citeste reviste medicale. Lumea ii zice doftorita si ii mai dăresturi de langosi cu varza si mucuri de tigari.
Daca o vedeti pe Marişica, nu radeti de ea. Spune-tii sa aiba rabdare. Sigur se va inventa candva si transplatul de care are ea nevoie....

16 comentarii:

  1. Cateodata ma sperii de cum scrii. Cateodata ma sperii de ce ai putea scie. O sa am cosmaruri cu langosi cu varza.
    Serios acum, ai scris o poveste cum mie nu-mi va iesi niciodat'. Te invidiez si te admir simultan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii bine ca eu incerc mereu sa ma apropii de scrisul tau! Vorbesc foarte serios.
      Nu stiu ce se intampla, dar la mine in blogroll nu mai apar actualizari de la tine, asa ca zilele trecute m-am delectat cu vreo zece postari de-ale tale la rand :)))
      Cat despre cosmaruri, lasa ca mi-ai dat si tu mie destule! Nu mai pot merge la baie la firma, nu mai pot merge cu autobuzul fara sa ma uit dupa babe cu batiste.....si cea mai rea dintre toate, cand ajung la raionul de mezeluri toti cunoscutii mei izbucnesc automat in ras la vederea polonezilor !

      Ștergere
    2. Deci aia cu polonezii, m-a traumatizat și pe mine. Mă uit la ei cu alți ochi de când...

      Ștergere
  2. O poveste tristă, trist de actuală, scrisă tare frumos, cu sarcasm, umor și-o umbră de compătimire.. Am citit- cu inima strânsă, întrebându-mă de ce Marișica nu s-a născut și ea cu noroc sau s-o fi născut dar n-a știut să și-l păstreze, cine mai știe. Oare de-ar fi avut copii, le-ar fi dat aceleași sfaturi ca mama ei?

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sper mereu ca va fi cu "happy end", dar nu a fost sa fie...e drept ca si in real life nu prea se intampla...
    ai scris asa, un pic trist, un pic vesel, un pic fara de speranta, dar tare frumos ai scris...
    Mucegaiul stie ce spune! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. urmatorul va fi cu happy end fericit :))

      Ștergere
    2. Da măi panprora, eu nu mă pricep la încheieri, le inchid cum mă închei la prohab, adică brusc, cu riscul să rămână ceva pe afară...

      Ștergere
  4. Hmm...de obicei distanta dintre mama care a luat pe primul si fiica sa nu e asa mare, in sensul ca fiica-sa sa ajunga chiar in halul asta. Insa pedepsele pt femeile cuminti sunt si de alt gen si mai sadice decat bataia, precum: boli grave pe care de-al naibii femeile care s-au distrat nu le au, sau copii care le intorc spatele dupa ce le-au luat casa, etc :))
    Adica puteai fi mult mai sadic decat atata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu din astea să scrii la tine pe blog, că la SFantul nu merge cu sifilis si cu chlamidii că e apărat de popi! :))

      Ștergere
    2. De fapt ma refeream la boli d-alea de nu-ti mai revii, gen cancer de col uterin. Cauzate de un virus luat prin contact sexual neprotejat. Multe au virusul, dar putine fac boala.
      Ar mai fi hepatita b, c...c-ul cauzeaza ciroza, de ex.
      Nu zic ca stilul omului nu e fain, dar intotdeauna ne deschidem orizonturile :))

      Ștergere
  5. Trist îi cî doar Marișica aiasta îi mai ferișitî, așa oleacușoarî, cî ț-ai făcut matali milî di ie ș-ai scris dispri dânsa. Darî șelelalte Marișici cari niși macar sî ti citeascî nu au cum? Iele cui rămân, saracili?
    Ești tari bun matali, cî ai vremi sî ti pleși la nacazurili fetilor ca Marișica șîîîî ( mă opresc cu limbili aistea, ca sî nu mă înjuri !)...să îți iasă o povestire-nuvelă care mă duce până la poarta ”Moromeților” cu gândul.
    Nu nega! Dacă minim doi oameni îți spun că ai talent, ți-ai cam pierdut dreptul să fii modest!
    Iar eu sunt mândră că te știu de atâta vreme.

    RăspundețiȘtergere
  6. Şi când te gândeşti că totul se putea rezolva uşor şi simplu învăţând-o şi pe Marişca dar mai ales pe bărbaţii care frecventează curve că prezervativul e obligatoriu

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai n-a pierdut mare lucru Maricica! eu zic ca decat zilnic Mirel, pe moca si cu un toc de bataie bonus mai bine zilnic altul pe 15 euro. Ca la batranete tot la varza ajungi oricum.

    RăspundețiȘtergere