Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

sâmbătă, 19 iulie 2014

Secretara nu e minora!

Mi s-a reprosat, pe buna dreptate, ca eu ma ocup de secretare si de alte asemenea chestii minore desi planeta sta sa se prabuseasca. Cu mentiunea ca secretara nu e minora, o sa incerc sa scriu astazi despre lucruri serioase. Deja v-am plictisit ?

Ponta si Basescu se cearta. Hai sa fim seriosi. Astea sunt lucruri serioase? Poate ca as fi scris despre ei daca erau in avionul care s-a prabusit, dar asa...ii ias sa se certe, ca oricum nu ii baga nimeni in seama.
Am adus vorba despre avionul lovit de o racheta in Ucraina. Lucrurile aici sunt destul de complicate. Oamenii au dreptate cand spun ca rusii se baga ca musca in curul calului peste tot prin fostele tari comuniste. Atacarea unui avion civil nu are nici o scuza si asta e deja un atac terorist. Dar nimeni nu poate controla deocamdata Ucraina. Cel mai probabil ea se va sparge in doua, o parte proeuropeana si una gata rusificata. Acolo va fi noua linie de demarcatie intre est si vest, intre democratie si cun s-o numi organizarea statala la rusi. Istoria ne invata ca Rusia a fost o natiune gen stup, condusa de la centru de un tatuc atotputernic si evenimentele actuale ne arata ca nimic nu s-a schimbat. Mentalitatea rusilor difera esential fata de cea europeana. Fara sa generalizez, rusii au o mentalitate de slugi care fac treaba doar manate cu biciul de la spate de catre o autoritate puternica. Rusia a fost construita pornind de la ideea ca omul nu e important, ci doar comunitatea , numita generic "Mama Rusia".
Rusia Mare, visul tuturor conducatorilor rusi, a fost construita pe milioane de cadavre de mujici. In momentul in care rusii au avut conducatori slabi, tara lor a fost aproape de destramare si oamenii au intrat in panica. Rusii nu sunt obisnuiti sa gandeasca singuri si responsabilitatea este ceva necunoscut de marea lor majoritate. Putin se bazeaza tocmai pe aceasta mentalitate. Cu cat e "casa" mai mare, cu atat se simt mai mandri slugile. Putin le spune mujicilor ca Rusia trebuie sa fie mare, tare si asa mai departe, facandu-i sa se simta parte din ceva important. Chiar daca nu inteleg politica de forta a conducatorului lor, rusii o sustin sperand, nu ca vor manca mai bine sau ca vor fi mai bine imbracati, ci ca lumea se va teme mai mult de ei. Ei bine, acum nici macar moldovenii nu se mai tem de rusi. Cum se va termina toata povestea asta cu pretentiile de marire imperiala a Rusiei? Cu o Rusie in ruine si cu cetatenii dezorientati. Asistam in prezent la o dezintegrarea Rusiei. Ea nu are o industrie care sa sustina un razboi pe termen lung. Din punct de vedere economic Rusia este o tara din lumea a treia care traieste din exporturi de materii prime. Din punct de vedere politic ea nu are sustinerea nici unei tari importante. Sustinerea semioficiala e Chinei este una de conjunctura si China va fi printre primele tari care se va bate pe cadavrul Rusiei. Asta e! Toate imperiile au avut momente de glorie si momente de cadere. Sper ca zvarcolirile acestui stat in prag de disparitie sa nu ne afecteze prea mult.
Ultimul eveniment despre care nu as vrea sa discut dar nu am incotro, este cel dintre evrei si palestinieni. Aici lucrurile sunt si mai complicate decat in Rusia. Israelul este o tara inconjurata doar de dusmani si are sustinerea neconditionata a Statelor Unite. Statele arabe sunt sustinute militar si poilitic de rusi. Marea majoritate a tarilor musulmane din zona sunt comunitati feudale care se sprijina doar pe petrol. Inca mai exista hidrocarburi in zona, dar adevaratele probleme vor aparea atunci cand ele se vor termina. Abia atunci se va declansa Jihadul.   Deocamdata Israelul are suprematie in domeniul militar si nu ezita sa faca uz de ea atunci cand interesele o cer. Jocul politic in zona este unul pe muchie de cutit si de acolo vor veni principalele probleme in urmatorii cincizeci de ani.

In incheiere o sa va spun de Ponta si Basescu. Aaaaa, v-am zis deja ca sunt idioti? Ok.
Deci la buna citire si nu uitati: secretara nu e minora!

P.S. Cere vrei sa te faci agent imobiliar? Hai la munca!


2 comentarii:

  1. Ești dubios de bun la analize din astea, sigur nu ești in imobiliare politice?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scriu despre politica doar cand sunt foarte nervos.
      in imobiliare sunt mereu calm :)))

      Ștergere