Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 14 mai 2014

Medlaiv

Am avut de-a face zilele trecute cu o mare companie particulara de sanatate, nu-i dau numele real ca nu merita, asa ca o sa ii spun generic Medlaiv
Nu va bucurati degeaba, ca nu pentru mine m-am dus la doctor! Slava lui alah, lui buda si lui pesta, eu sunt un om aproape sanatos, asa ca nu am nevoie de doftori. Eu am doar buba la cap, dar aia nu se pune!
Sa revenim...Am facut o programare la, sa zicem, dentist.
- Alooo, pot sa fac si eu o programare pentru o tanti pe care o doare dintele de lapte?
- Da, cum sa nu. Unde doriti?
- Eu doresc in jacuzzi. Se poate?
- Nu la asta ma refeream! Unde, adica la care centru de sanatate...
- Aaaa, pai cate aveti?
- Avem in ulita Brivitei si in cartierul Maneasa. Unde doriti?
- Hai in Brivita, ca e mai aproape.
- Va programez pentru vineri la ora sase si saiseci si sase de minute. E bine?
- E perfect!

Se face vineri,  si la ora sase si saizeci si sase de minute ne infintam la centrul din Brivita. Acolo nu mai stiam unde sa ma uit. Era plin de domnisoare asistente in costume din alea de asistente cum vezi doar pe site-uri din alea...si toate imi zambeau. Am ras si eu ca prostul la ele in timp ce asteptam sa intram la doamna doctor. Ne-am echipat ca pentru mers pe luna, cu papuci de plastic, haina din plastic din ala de pungi de gunoi si casca din acelasi material.
Ajungem la etaj si ...prima surpriza. Doamna doctor nu are cabinet, asa ca a facut consultul intr-o debara. Eu am fost condus de o asistenta buna zambitoare intr-o alta debara unde mi s-a oferit un pahar de apa. Nu apuc sa beau o gura de borsec si aud urlete din debaraua unde se tinea colsultatia:
- Pute! Dintele asta e stricat si pute! Cum dracu vrei sa sa ma uit la el, femeie, daca miroase e stricat? Tu nu ai stiut ca nu asa se vine la doctor?
- Pai de aia am venit, pentru ca e stricat, zambeste timid doamna cu problema dentara. Daca era sanatos nu mai veneam la dumneavoastra.
- Indraznesti sa ma contrazici? Rusine sa va fie! Uite in ce hal ajungeti la doctor. Eu nu sunt platita ca sa suport miros de om bolnav! Hai, pa! La revedere. Sa nu uiti sa platesti consultatia. Face paispe milioane patru sute.
Cand am auzit tonul, indraznesc si eu sa intreb, ca idiotul, de ce striga doamna doctor la pacienta.
- Cum de ce? Nu ai auzit? Ai rahat in urechi? Nu intelegi ca maseaua e stricata?
- Pai bine, femeie, de aia am venit la voi. Ca sa rezolvati! Si sa stii ca nu te platim sa strigi la noi!
- Daca nu va convine tratamentul, mergeti la un spital de stat! De ce ati venit aici? Hai, valea!
Am platit consultatia si am plecat.
Daca tot eram acolo am zis sa facem si niste analize si o radiografie la dinte...ca cine stie cand mai avem ocazia. Analizele nu au fost scumpe, doar cat vreo saptespe saorme mari la mall, iar radiografia a costat cam cat o juma de masina second-hand. Ieftin.
 - Va rog sa notati o adresa de mail pe care sa ne puneti analizele, am indraznit eu...
- Glumesti? Noi nu lucram pe mail. daca vreti, veniti si o luati personal. Ca doar nu de aia ne platiti, zice o asistenta buna a dracului.
- Va rugam frumos. platim extra daca e nevoie, ca doamna cu maseaua sta mai departe si e dificil sa ajungem iar la dumneavoastra.
- Omule, esti imbecil? Nu intelegi ca noi nu stim sa lucram cu mail si cu alte asemenea dracii?

Am fost si am luat analizele, am luat si radiografia si acum cautam un alt centru medical particular unde pacientii ce au probleme sa nu fie batuti prin debarale de medici isterici si pshihopati.
Stiti voi vreun loc din asta? Nu de alta, dar eu la Medlaiv nu mai calc in viata mea...

19 comentarii:

  1. Dacă mai insistai cu întrebările plecai şi tu cu vreo doi dinţi scoşi. :))) Aaa, şi de unde ştii tu cât costă o shaorma, că eu credeam că mănânci doar salate. :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ca mananc doar salate, ca io tin la silueta!
      Am niste salate speciale preferate:
      Salata de carnati cu fasole frecata, salata de ceapa cu piept ardelenesc, salata de ceafa afumata cu cartofi prajiti....si alte asemenea bunatati sanatoase :))

      Ștergere
    2. Se vede. Şi, deşi nu-s străin de salatele tale, la mine nu se vede. :))))

      Ștergere
    3. Cred ca ai tu vreo magie, ceva...ca altfel nu se explica :)))

      Ștergere
    4. maaaaaaaaa,iar ati inceput cu shaorma? unii oameni mai tin si ei regim,nu e frumos sa vorbiti de funie in casa spanzuratului...

      Ștergere
    5. Smărăldel, unora aşa ne-a recomandat medicul, doar ştii. :)))

      Ștergere
    6. Medicul a recomandat si niste asistente....:)))

      Ștergere
    7. medicu`asta e pentru unii muma,pentru altii ciuma

      Ștergere
    8. sfintisorule,asistentele umbla cu ace,si la cat esti de plapand parca nu te vad bine :)))

      Ștergere
    9. fara ace!
      le dau voie cu bice, catuse si corset din piele :)))

      Ștergere
    10. pai sunt asistente,nu dresoare la circ si nici agente la circulatie :)))

      Ștergere
  2. iarta-ma sfinte dar am ras, n-am mai putut :))
    am ras si de nervi, recunosc :D
    firma noastra este "arondata" la acest centru medical chiar pe Brivita, asa ca , m-am hotarat sa merg la un consult oftalmologic.
    medicul vorbea, se misca si ma privea ingrozit, mutandu-ma de la un aparat la altul...
    am plecat convinsa fiind ca mai am putin si nu o sa mai vad (cu ochii mei) lumina soarelui :D
    am primt si o reteta pentru o pereche de ochelari de vedere pentru aproape, distanta si privit in monitor care ma costa cat deschiderea unei shaormerii :D
    noroc ca obisnuiesc sa cer si o a doua parere, parere care mi-a adus zambetul pe buze si lumina in ochi si doar o pereche de ochelari prin care privesc acum cand scriu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La doftorul de ochelari nu am fost, dar bine ca mi-ai spus :)))

      Ștergere
  3. Faza cu jacuziul am găsit-o haioasă rău. Atît de haioasă că pentru o secundă-două am considerat toată ţigănia reală. După aia, la final, mi-am dat seama ce-i lipsea: tu, cu un revolver gen inspectoru' Harry, revenit în uşa debaralei ăleia şi trăncănind mofluz, cu un trabuc între dinţii plini de tartru: c'mon, bitch, make my day and dial that number... call the police, make my day, 'tu-i măsaua mă-si'...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma apuca durerea de dinti cand ma gandesc iar la tantilea alea !

      Ștergere
  4. Deci ce povestești mneatale acolo îmi pare ciudat tare. Nu că n-ar fi de crezut, doară că și io tot la ăștia mergeam pentru că beredeul la care-am sclavagit eu ani de-a rândul avea contract cu ei. N-am dat eu prea des p-acolo că și io-s destul de sănătoasă, dar am fost de vreo câteva ori în 3 clinici diferite: la Victoriei, Grivița și Titan. La Victoriei pentru analizele alea cu medicina muncii, la Grivița la plămânolog și la Titan la ăia de te caută-n nas că am stat o dată cu muci vreo două luni. Și de fiecare dată tratament ultra-profi, programare respectată fără întârzieri și comportament din ăla de nu mă scoteau din „dumneavoastră”, deși pe vremea aia chiar arătam mai tânără decât mi-era vârsta. Plus că nici eu și nici colegele mele n-am avut probleme cu analizele trimise pe mail. Curat ghinion o avut doamna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ai avut tu noroc :))
      Pe la orezari cum e sistemul?

      Ștergere
    2. Habar n-am cum e sistemul p-aci că n-am avut probleme cu sănătatea. Și sper să n-am! Ce-i clar însă e că există sistem dublu de taxare, adică un preț pentru orezari și alt preț pentru străini. Totodată, există și spitale suficient de bune ca omi din străinătate să vină să facă diverse tratamente. Pe de altă parte, sunt spitale de stat unde dacă te-ai dus să te cauți de ceva contuzii că te-ai lovit la cap într-o ușă de dulap lăsată deschisă la muncă ți se recomandă antibiotice. Și doză șoc, nu așa! Asta a pățit o colegă de-a mea.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere