Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

sâmbătă, 24 mai 2014

Giorgio Plesnitelli

Va dezvalui astazi una din afacerile de succes din Romania. Un intreprinzator a observat ca pantofii facuti de el in spatele garii in Frecatei nu se cumpara. Pantofii erau buni., facuti din piele  veritabila,  cu talpa excelenta si modele din astea noi furate de prin reviste. Dupa primul trimestru de munca, omul si-a facut bilantul si a vazut ca lucra in pierdere. Magazia era plina de pantofi nevanduti si datornicii bateau pe la usi, asa ca omul a facut un studiu de piata si a obervat ca lumea e proasta! Dupa ce a rezolvat aceasta problema, afacerea a inceput sa-i mearga spre bine.
Primul lucru pe care l-a facut a fost sa-si schimbe numele. Pe el in chema Ghita Plezneala, dar nimeni nu cumpara pantofi marca Plezneala, asa ca a devenit Plesnitelli. Cu doi de L, ca sa iasa in evidenta originea latina. Apoi a luat pantofii aia vechi din magazie si i-a stampilat pe toti Plesnitelli. Pe urma a triplat pretul. Bingo! In doua zile a vandut tot stocul si avea comenzi facute pentru urmatorii doi ani. Acum a intervenit o mica problema, pentru ca fabrica lui din Frecatei putea face doar paispe perechi de pantofi pe zi, ori numai pentru Mall-ul din Dorobanti avea comenzi de trei sute de perechi. Solutia a fost simpla. A luat pantofi chinezesti, din aia...trei perechi cu zece lei si a scris pe ei "Plesnitelii Giorgio. Made in EU". S-au vandut astia ca painea calda, cu sapte milioane perechea. 
Acum omul s-a extins. L-a bagat si pe cumnatul lui in afacere asa ca e plina Romania de pantofi marca "Pietro Vafanculo " ca asa ii zice pe italieneste lui Petrica Zgarmancur. Viitorul suna bine pentru economia romaneasca. Ghita mai are prieteni care abia asteapta sa-si puna numele pe o marca de pantofi "made in EU"  :  Basilo Bobinelli, Paolo Vacarelli, Silvio Curnegrelli ....

8 comentarii:

  1. Vezi, Zaharia Stancu ar fi scris acum romanul "Încălţat", căci perioada "desculţilor" nu s-a sfârşit, desigur, ciocoii nefiind stârpiţi niciodată. Altfel, văd că eşti tare preocupat în ultima vreme de ţinută, căci de la costumul pentru autobuz ai trecut la pantofii de firmă. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar cam trebui sa trec la trening si pantofi cu toc :)))

      Ștergere
    2. Nţţ, trening de fâş şi sandale. Desigur e musai să ai şosete cu imprimeuri. :)))

      Ștergere
    3. ca sa ma iubeasca femeile ca pe margineanu :))

      Ștergere
  2. Au cizmarii astia asa o intuitie la prostime...
    Se pare ca le-ai desconspirat secretul bransei. Acum stiu de ce calca unele cucoane pe strada ca niste berze impuscate in aripa, de teama sa nu deterioreze marca Plesnitelli& Zgarmancur.
    Te apuci de afaceri cu pingele, Sfinte?

    RăspundețiȘtergere
  3. pont: daca vrea sa ii dea ci paispe milioane perechea mai baga dedesubt "handmade"

    RăspundețiȘtergere