Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 21 mai 2014

122

Caldura mare, monser. Stau in statie la 122 si ma delectez cu o vafa la un leu. Termin inghetata, aprind o tigara si astept in continuare.
- Ce ma-sa are autobuzul asta nu mai vine? intreaba un barbat rosu la fata si transpirat pe chelie
- E inghesuiala mare in oras, maica. A venit unu, jean bideu, sa ne invadeze...sau ce dracu o mai vrea si asta de la noi, zice o mamaie cu o plasa de rafie in mana.
- Nu sa ne invadeze, babo! Vine sa ne ajute cu rusii , sare cu gura un adolescent cu trei fire blonde in mustata
- Pai io ce am zis, maica? Vin rusii sa ne invadeze!
Baiatul da din mana a lehamite si isi aprinde si el o tigara privind zadarnic dupa autobuzul care nu mai vine.
Eram la a treia tigara si respiram ca ala negru din razboiul stelelor cand a ajuns si autobuzul in statie. Era plin.
S-au dat jos trei oameni si s-au urcat vreo sapte.  Printre ei, si eu.
In secunda in care s-au inchis usile autobuzului am regretat amarnic faptul ca am avut loc sa urc. Aerul era incins, cu miros amestecat de transpiratie, tocana ragaita si picioare imputite.
Pe scaunul de langa usa statea un barbat de vreo patruzeci de ani, cu un tricou din ala cu crocodil pe el. Il evaluez rapid si imi dau seama ca e genul de om ce se da important, prima generatie ce se muta in oras.  Ceasul cat conserva, telefonul verde fluorescent si duhoarea ametitoare de parfum de firma cumparat ieftin din Piata Obor il desluseau ca fiind primul din neamul lui care a avut WC-ul in casa.  Omul urla sigur pe el:
- Domnule senator! Eu te-am pus ministru, eu te dau jos! Da, urla el cu privirile atintite in decolteul domnisoarei care statea pe scaunul de alaturi. Ai auzit bine! Vin in audienta si dracu te ia, mai nenorocitule!
Tot autobuzul uitase de mirosul infect si de inghesuiala si asculta cu nesat cum nenea ala ii facea morala unui ministru.
- Da, domnule! Nu e democratie in Romania, fir-ar ea a dracului sa fie! Au drept de vot toti prostii! ....Cine? Cum cine? N-ai loc de ei, domnule senator. E plin de cretini care isi merita soarta. Da! Si Europa tace complice! Au interesele lor, domnule ministru! Uite, eu am renuntat la masina ca sa previn incalzirea globala. Da! Circul cu autobuzul. Nu ai idee, domnule ce inghesuiala e in autobuz, zice nenea uitandu-se scarbit la femeia gravida ce statea intr-un picior langa scaunul dumnealui.
- E imposibil de trait in Romania. Eu atat iti spun: e plin de nesimtiti si de curve, urla omul holbandu-se iar la tatele domnisoare de langa el.
...
Dupa vreo zece mninute m-am plictisit grav si la fel ca mine si restul oamenilor din 122. Autobuzul se tara ca melcul, caldura devenise sufocanta si nenea nu mai tarmina cu invectivele.
- Bai politica! Taci dracului din gura, ca ma doare capul! zice un nene zugrav cu voce groasa.
"Omul politic"inchide imediat telefonul si se uita in spate ca sa vada cati oameni il despart de zugrav.si incepe iar sa urle:
- De ce sa tac, mai porcule? Din cauza unor tampiti ca tineo ducem asa de rau! Pentru ca tacem, imbecilule!
Si tu de ce te razi, bai? ma ia omul si pe mine in vizor. Tu nu te vezi cum arati? Vai steaua ta, amaratule! Circuli cu autobuzul pe caldura asta! Din cauza unor viermi ca voi merge tara asta inapoi. Leprelor! Scursurilor! Jigodiilor! latra omul privind triumfator prin autobuz.
- Las ca vezi tu democratie, cand ne dam jos, mormaie zugravul stergandu-si transpiratia cu o maneca jegoasa.
Lumea rade si il aproba.
- Luzarilor! Radeti voi, dar nu e bine! Uitati-va in ce hal arata biata noastra tarisoara! Din cauza voastra nu avem libertate, bai tampitilor!
- Domnule, eu inteleg libertatea in stilul clasic. Fiecare om are deplina libertate atata timp cat nu deranjeaza pe cei din jur, spune doct un nene cu ochelari.  Dumneavoastra deranjati, asa ca va rog sa coborati tonul.
- Uite cine imi da  mie lectii de democratie, urla "politicianul" cautand aprobare in ochii si mai ales in decolteul domnisoarei de langa el. Eu am candidat ca primar, bai ! Si din cauza voastra nu m-am ales! Ca sunteti niste tampiti si votati cu curul!
- Taci din gura, bai cap de creta, zice zugravul. Vreau liniste. Futu-va muma'cur cu democratia voastra. Ce dracu aveti, bai? Nici in autobuz nu mai scap de democratie? Sa va ia dracu pe toti!
Lumea rade si aproba.
Ajungem in Cartierul Latin si coboram.
Politicianul vine spre mine si zice:
- De ce umbli la costum pe caldura asta, bai amaratule?
Zugravul vine din spatele lui si ii arde una in cap cu o galeata de plastic.
Lumea rade.

13 comentarii:

  1. vezi? asa iti trebuie daca umbli imbracat in costum :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Săptămâna asta să-ţi laşi costumul acasă, altfel, cu alegerile astea, s-ar putea să fii confundat cu vreun politician aflat în campanie. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vezi,ai grija sa ocolesti strada mea imbracat asa,ca lumea e iritata la maxim pe aici de 2 zile de cand am fost sechestrati cu masini cu tot,cu biden asta :)))

      Ștergere
  3. zugravul maxim politicos, la mine, in 102 nenea ar fi fost demult la IML. (nu, nu spun ce as fi zis eu)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pfff, când citeam mă țineam de nas fiindcă parcă, parcă începuse să adie o briză de duhoare de transpirație amestecată cu iz de picioare nespălate :))))

    RăspundețiȘtergere