Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

luni, 3 martie 2014

Clubul mâţelor.....sau cum să câştigi bani pe blog

Mircea Popescu a fost un model pentru multa lume. Agregatorul lui de bloguri, Polimedia SRL, a starnit mereu scandaluri, a avut admiratori si detractori la fel de infocati. Ce a ramas dupa disparitia polimediei? Ideea ca se pot face bani gadiland orgoliile unor blogeri mai mult sau mai putin buni.
Asa se face ca oameni inteligenti au dezvoltat jocuri de genul " scrie o poezie de trei strofe si jumatate in care sa apara cuvintele: pisica, motanel, fluturas, frumusete interioara, dragoste, flori de camp....". Oamenii acestia inteligenti au succes pentru ca e plin internetul de iubitori de pisici, fluturi si flori de camp, dar mai ales pentru singura obligatie a participantilor la aceste jocuri este aceea de a pune link catre creatorul  acestora. Omul inteligent are pe blogul lui reclame si  primeste bani in functie de numarul de vizitatori si de numarul de link-uri care merg spre site-ul respectiv. Astfel, o poveste inofensiva cu pisici si fluturasi este de fapt o strategie desteapta de marketing. Ea aduce bani grei paianjenului care a urzit panza de care se lipesc inocentii din online.
Bravo, băi inteligentilor! Felicitari!

Cu riscul de a supara pe cei cativa prieteni internauti pe care ii am, nu pot sa nu fiu de acord cu Radu. Postarea lui poate fi interpretata de fiecare in felul lui, dar ca eu o iau drept un manifest impotriva ipocriziei tot mai prezente in online.

22 de comentarii:

  1. Multumesc pentru susținere Sfinte chiar dacă motivele ne sunt sunt oarecum diferite. Pe mine mă deranjeaza faptul că sunt păcălit să citesc niște chestii pe baza încrederii în autor, ca la sfârșit să înțeleg că altcineva a inventat subiectul și regulile, lăsând un grad de libertate vecin cu lanțul câinelui de la cușca la castron.
    Si în lațul ăsta cad oameni creativi care își prostituează inteligența în numele unui fals elitism. Oamenii ăștia au ajuns să fie obsedați de formă, lăsând fondul să fie valorificat de lepșuitori. Astfel în loc de manifestări independente,, originale, fie ele chiar și înjurături, avem un cor de estetice și drăgălașe mieunături.
    Bineînțeles că cine nu mai suportă miorlăielile prinse în bigudiuri pe portativ e un odios!
    :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca esti tu primul care comenteaza aici.
      Ma asteptam sa-mi sara in cap toate fluturili si panselutele de pe internet. Inca ma astept :))

      Ștergere
    2. Humm, păi să facem valuri! :D

      Ștergere
    3. Vin în brigadă cu voi! Mă luați? Cling!

      Ștergere
    4. Aici șăf ie Sfântu'! Ia de impresionește pre el.

      Ștergere
    5. @La Fee
      Tu ai fost mereu in brigada celor neinrolati
      Welcome!

      Ștergere
    6. Aproape mă înrolasem, îmi luasem și bască, dar m-am pierdut pe drum! :)

      Ștergere
  2. Oooooooo !!
    E bine ca sunteti doi acum :)
    Daca aveti nevoie de mine, anuntati-ma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai mai intrebi daca avem nevoie de flacari?! Mananci calule Duvaz?

      Ștergere
    2. @redfire
      Dupa comentariile de astazi, vad ca avem maaare nevoie:)

      Ștergere
    3. Ok, s-a facut !
      Voi doar strigati-ma :)

      Ștergere
  3. Nu voiam să comentez o astfel de postare, dar mi-ai zis că-i musai.... Nici măcar dacă e musai, dar mi-am zis că noblesse oblige...
    Am spus deja la Radu pe blog care e părerea mea. Dacă mai era nevoie de o completare....eu oricum cred că oamenii dacă găsesc o cale prin care să nu se mai înjure sau să-și folosească penița pentru a prolifera jigniri sau umilințe, cu atât mai bine.
    Motivele pe care le invoci tu par mai degrabă un fel de invidii. De parcă ar fi interzis să faci bani pe blog.Prin comparație statul ți-i fură de-a dreptul. Culmea e că cei la care faci tu referire (mă refer la duzinari în principiu) nu câștigă bani din asta.

    Am fost mirată să văd azidimineață că ai intrat pe mess să-mi dai binețe, fiindcă de regulă chiar dacă intri stai invizibil, însă abia acum am înțeles, trebuia să-mi atragi atenția că Radu a scris postul respectiv și trebuia să fii sigur că văd și eu. Nu am înțeles decât mai târziu retorica ta întrebare: Oare ce l-o fi apucat să scrie așa ceva? Ia uite cum s-a legat de psi. Era doar o întrebare retorică, iar messengerul mă văduvește de impresia chiar mi-ar fi dat-o vederea mimicii feței și a tonului ironic din voce.
    Postul tău de azi asta urmărește: luarea la mișto a unor utilizatori de bloguri care chiar nu v-au făcut nimic: nici nu vă încurcă nici nu vă împiedică. Nici pe tine, nici pe Radu. Vreți să citiți ceva de calitate? Cumpărați-vă o carte, nu vă limitați, și mai ales: nu vă dați pocniți acolo unde oricum nu vă doare. Nu vă creați postări doar din cauză că sunteți lipsiți de inspirație.
    Nici mie nu-mi plac postările despre subiectele la modă atacate la orele de maximă audiență de absolut toată lumea fiindcă așa e trendul, așa cum am citit multe postări de acest gen și la tine și la Radu. Dacă am avut ceva de comentat, am zis, dacă nu, am tăcut.
    Libertatea de expresie este adevărat că înseamnă a spune ceea ce gândești, însă modul cum se face acest lucru ține de autoeducație și mai ales de considerația față de cei cărora le adresezi gândul exprimat. Fiindcă mă îndoiesc sincer că postările voastre se adresează oricăror altor persoane numai celor care sunt incluse în lista voastră, nu.

    Mie îmi place să scriu.
    Drept urmare scriu duzini de cuvinte pentru joaca din blogul psi-words. Câteodată când am timp și când mă simt, obligatoriu, inspirată. Însă nu mă obligă nimeni și nici nu consider că mă prostituez. Este ușor să arunci cu cuvintele. Dar dacă vă face atât de mare plăcere să aruncați cu vorbele, aveți grijă să nu rămâneți fără ele.

    Nu-ți place ce scriu eu? Nu citi. În mouse aveți și opțiunea click dreapta. Apăsați cu încredere.

    Eu sunt Mitza Biciclista. Ce fac în timpul liber? Scriu. Despre ce anume? Despre orice, numai original să fie. Iar provocările sunt bune fiindcă-mi stimulează creierul și mă ajută să fiu vie și creativă. Să mă reinventez chiar. Așa că oricui îmi provoacă imaginația nu pot decât să-i mulțumesc. Însă cu siguranță nu oblig pe nimeni să mă citească, iar cui nu îi place ce și cum scriu, mă poate șterge din blogroll.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te tii de cuvant, ca de obicei.Multzam.
      Pe messenger ti-am raspuns azi la cam toate, dar sa scriem si aici, ca si asa zicea lumea ca noi, ca aia, ca ...stii tu...
      Acuma sa le luam pe rand.
      Singurul om din online pe care sunt invidios este Mircea Badea. De cand mi-a albit de tot barba nu mai pot face spagatul pe trei scaune si nici macar pe sase cai frumosi.
      Reclame nu am pe blog pentru ca nu am nevoie de bani de aici.
      Nu pun postari cu pisici sau cu citate ale lui Dan Puric pentru ca vizitatorii mei sunt oameni inteligenti care au biblioteci cu Arthur Clark, Frank Herbert si Constantin Chirita. Deci nu scriu pentru glorie si faima.
      Nu am nevoie de cei paispe vizitatori in plus pe care mi i-ar aduce calitatea de membru intr-un club de duzinari. (scuze, dar catalogarea asta iti apartine) Este si asta unul din motivele pentru care nu particip la jocuri la care am renuntat in clasa a sasea.
      Luarea la misto a unor oameni care nu au simtul ridicolului ar trebui sa fie preocuparea de capatai a tuturor blogerilor, nu doar a mea! Prostia nu e niciodata inofensiva!
      In comentariul tau zici ca esti pentru libertatea de exprimare si totusi te iei de mine pentru ca scriu despre ce ma intereseaza pe mine ( uneori sunt articole de actualitate, alteori sunt doar obsesii ale unui om ce ii e teama de un consult psihiatric :D )
      Nu ma poti acuza de limbaj licentios sau de incurajarea unor manifestari de acest gen. Cei care intra la mine pe blog stiu ca pot comenta ce vor atata timp cat pastreaza decenta limbajului.
      Resping hotarat acuzatia ta ca stau pe invizibil pe messenger! Nu se poate dovedi!
      Tu esti Mitza Biciclista si imi place ce scrii. Atunci cand ai postari bune( de cele mai multe ori) te laud public si privat, dau share pe gugal si pe feisbuc. Atunci cand nu imi place, nu dau. Si in unele cazuri iti spun pe privat ( apropo, eu intru foarte rar pe messenger).
      Inchei si eu ca tine:
      Eu sunt Sfantul Bacterie si am putini prieteni online deoarece sunt foarte putini oameni pe care sa ii respect si sa ii admir in acelasi timp. Pe acestia ii laud atunci cand merita si ii cert atunci acestia o iau razna intrand in tot felul de pseudosecte internaute care te obliga sa postezi despre pisici si fluturi si flori si norisori pufosi....


      Ștergere
  4. Or să te latre toate mâţele, Sfinte! Şi-o să ai coşmaruri gemene cu ale Mucegaiului! Or să vă ardă în candelă şi-o să fiţi subiecte de ... duzină! Pune răpide o reclamă la Kitty Kat, ceva să scapi!
    Ai' că eşti simpatic!
    Un alt mucegai sfinţit. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Matzele latra, caravanele trece. Parca asa era cantecul ala...
      Pisicile nu imi plac, dar pot sa pun poze cu iepurasi? Astia sunt mai simpatici si pot lua fotografiile direct din revista :D

      Ștergere
  5. m-am gândit dacă să îţi răspund sa nu la acest atac pe care îl îndrepţi împotriva ideii de joc pe teme date, recte "duzina de cuvinte" şi clubul psi (apropo, psi este litera grecească cu care începe un cuvânt pe care nu ştiu dacă îl cunoşti, psychi) am stat şi am chibzuit dacă aceste jocuri pot fi considerate o leapşă şi nu am putut nega aceasta, dintr-un anume punct de vedere pot fi considerate astfel, câtă vreme stai cu gândul la nişte mecanisme care pe mine nu mă preocupă: monetizare, seo, page rank, bani, reclame, etc.
    m-am gândit şi la ideea de manifest împotriva ipocriziei şi iarăşi ţi-am dat dreptate. chiar şi printre cei care scriu duzinile acestea care îţi repugnă există ipocriţi da, da...
    dacă cunoşti o variantă ca acele linkuri să nu ducă spre postarea în care se adună acele scrieri în tabel, m-aş bucura să mi-o spui.
    doar o observaţie aş mai avea: blogul meu nu este monetizat. nu are reclame şi nu scriu pentru bani, nu visez celebrităţi fals-popesciene. dar cum nu mă citeşti, nu ai de unde să ştii toate acestea...
    oricum, este o opinie de luat în seamă, aşa că mulţumesc.
    psi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sincer onorat!
      Vreau sa iti spun ca nu am nimic impotriva jocurilor de acest fel. Nu am nimic impotriva celor care castiga bani din asa ceva. De fapt, nu am nimic impotriva celor care isi declara scopul.
      Me enerveaza cumplit insa ipocrizia in orice domeniu, fie el social, politic sau religios.
      Cu aia am eu ceva. Cu ipocritii care se lipesc de orice grup ce a inceput ca o miscare superba in underground si a devenit inevitabil un curent mainstream. Asta se intampla acum cu joculetele de care vorbeam. Jocul tau a devenit o prezenta prea importanta in online pentru a fi ignorat si uite la ce s-a ajuns. Declanseaza "razboaie" pro si contra, sunt scrise bloguri admirative sau depreciative la adresa ideii si se leaga sau destrama prietenii virtuale sau reale.
      Recunosc ca nu aveam idee daca ai sau nu reclame pe blog si imi cer scuze daca am dat impresia ca tu personal ai avea vreun interes financiar in jocul initiat de tine. Presupun ca tu esti o persoana onorabila care face totul din placere. Totusi, ideea mea ramane. Exista destui oameni care nu sunt la fel ca tine si care urmaresc alte scopuri decat cele afirmate public. Contra lor am eu ceva si nu ezit sa o spun public.
      Multumesc mult pentru vizita si ...te mai astept si la alte postari mai putin indordate

      Ștergere
  6. Lol, am vrut să comentez la articol dar dupa aia mi-am dat seama că n-am la ce comenta. În afară de niște vagi percepții (care-s vag adevărate) despre ceva vag și nedefinit, textului îi lipsește în primul rând coerența (trecând de la Mircea Popescu la psi), în al doilea rând documentarea (pe bune, fain răspunsul tău dat lui psi, cum că nu știai că n-are reclame, ca să nu mai vorbesc de faptul că agregatorul lui Mircea Popescu nu se numea nicicum Polimedia SRL), în al treilea rând înțelegerea (de unde se explică și lipsa de coerență) și mă opresc aici, că din insuficienta documentare dublată de insuficienta înțelegere derivă totul. Dar așa, la modul vag și nedefinit, că unii pornesc jocuri pentru a-și face rost de linkuri, este. Da-n rest, nu este nimic din ce-ai scris.

    PS: Ți-o zice cineva care n-a participat la duzină niciodată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Analiza pe text este adevarata si vag coerenta, asa ca aici nu am ce comenta.
      Despre psi si blogul ei am spus deja ca habar nu aveam ca nu are reclame si va rog sa ma credeti. Dar scrierea asta nu este despre psi. Ce aveti cu totii? Va spun pentru ultima data ca nu o cunosc personal pe psi, nu am baut niciodata cafea in Centrul Vechi cu domnia ei si nici nu am fost la concertul de joia trecuta la Ateneu impreuna! Nu insistati! Daca nu ma credeti, va rog sa o intrebati direct pe psi si o sa va confirme!
      Multumesc pentru trecerea pe aici, te mai astept si am o singura intrebare: cum se numea agregatorul lui Popescu?

      Ștergere
    2. Păi citind discuțiile de aici, articolul menționat de tine și discuțiile de acolo, ba chiar m-aș risca să zic că titlul articolului de față, ar cam fi ceva trimiteri. Asta-i problema când faci trimiteri la oameni cu care n-ai fost la Ateneu, riști să zică unii că nu te-ai informat. Da' și dacă nu-s trimiteri, tot le amesteci.

      Fain. Nu-i fain că le amesteci, așa se numea agregatorul: Fain.

      Ștergere
    3. Exact! Fain se numea. Multumesc!
      Cat despre presupusa legatura dintre mine si psi, m-am saturat pur si simplu de insinuarile prietenilor si neprietenilor! Mi-ajunge! Deci nu! Nu am nici o legatura cu ea.
      Daca nu am stiut nici macar ca psi nu are reclame pe blog, de unde si pana unde sa stiu eu preferintele ei in materie de martisoare?

      Ștergere
    4. Ha ha ha, ce tare esti Sfinte. Cum era aia, un prost arunca o piatră...Eu fiind prostul. :))
      Delicios!

      Ștergere