Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

marți, 31 decembrie 2013

Racituri si carnati

Nu exista revelion fara racituri.  Pana si  vegetarienii isi fac racituri de goji cu ocazia asta. Eu asa am invatat de cand eram copil.  De Craciun de mananca sarmale si cozonac, iar de revelion se intepeneste zama.  Asta e unul din cele mai simple preparate. Chiar si un bucator beat poate sa arunce in oala un cap de porc, picioare de ramator si mai ales urechile guitatorului. Daca mai adaugi niste sorici si ceva afumatura in oala,  vor veni la tine la masa si colindatori din orasul vecin.
Carnatii sunt iarasi obligatorii de revelion. Carnatul trebuie sa aiba cel putin un metru jumate si trebuie incolacit cu totul in tigaie. Sa nu faceti greseala sa-l taiati bucatele. Il lasati la prajit pana cand turba cainele vecinului. Pe urma il intoarceti pe cealalta parte. Cu grija, sa nu se rupa. Apoi il mai lasati sa se rumeneasca. Nu mult, doar pana cand turba si vecinul. Nimic nu e mai frumos pe masa de revelion.
Acuma, ca raciturile mele sunt gata si carnatul e incolacit frumos pe farfurie, ma pregatesc si eu de plecare. Am vorbit cu Antonia si a zis ca nu incepe sa cante in piata pana cand nu ajung eu, asa ca ma cam grabesc.  
Va urez tuturor ca anul care vine sa fie mult mai bun decat asta care a trecut. Sa fiti sanatosi si la punga grosi. Sa iubiti si sa fiti iubiti. Sa ne citim cu bucurie si in 2014.

LA MULTI ANI!





8 comentarii:

  1. Dar pân' la urmă cârnatul l-ai lăsat acasă, nu? :D
    Mulţi ani sănătoşi şi ţie, mulţi ani cu bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vroiai sa iau carnatul cand merg la Antonia? Nu se face :D

      La multi ani cu multe bucurii si sanatate!

      Ștergere
  2. Am avut racitura se sfecla, si carne se cyborg. Se pune?! mentionez ca pe parcursul prajirii n-a turbat si nici salivat vre-un caine. De fapt cateaua amicului unde am petrecut revelionul se sperie doar de doua chestii pe lumea asta: petardele si racitura de sfecla! Cand se uita la ea o apuca tremuratul.

    RăspundețiȘtergere
  3. La mulți ani ! 2014 cu sănătate, bucurie și noroc !

    RăspundețiȘtergere