Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

joi, 12 decembrie 2013

Colinda fascista

TVR a difuzat o colinda:



"...A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum"

Suna ca dracu, de-ar fi sa citez un clasic in viata. Inteleg perfect susceptibilitatile poporului evreu cand e vorba de flacari, fum si alte alea ce amintesc de holocaust. Inteleg perfect si frica evreilor de un nou progrom, dar de data asta reactia oficialilor este una aiurea. Nu trebuia facut un caz din asa ceva. Ma infior citind comentariile de pe YouTube. Legionaroizi cu mintea neteda se dau in spectacol si fac adepti, rectiile moderate sunt batjocorite si diversi cetateni "europeni" isi varsa veninul fascist aparand ba pe unul, ba pe altul, uitand ca si Iisus a fost evreu!
Un om politic inteligent isi dadea seama ca reactiile exagerate sunt cele care genereaza la randul lor reactii exagerate. Incrancenarea cu care ambasadorul israelian a vorbit despre acest incident nu are nici o legatura cu inteligenta politica. Ce dracu, domnule ambasador? Ii vezi dumneata pe aia imbracati in haine maro si salutandu-l pe Hitler?
 Este adevarat ca antisemitismul exista peste tot, chiar si in Israel, dar nu poate fi starpit cu asemenea declaratii idioate. Sa-mi fie cu iertare, dar cum poate fi numit altfel decat fascism de cea mai joasa speta faptul ca in Israel nu este acceptat la transplant  sangele unei persoane de culoare? Mai ales ca aceasta persoana este una de origine evreiasca si cetatean sl statului Israel?
Antisemitismul este un lucru serios, o boala grava care nu trebuie zgandarita cu scandaluri artificiale.
Shalom!

6 comentarii:

  1. As zice ca declaratiile idioate sunt la moda, asa ca inca una, nu mai conteaza...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu îndoctrinarea
    Creste și încrâncenarea;
    Pentru cel prea des ales
    Și strănutul e protest.

    RăspundețiȘtergere
  3. Persoana-mi n-o mai dat pe-aci de ceva vreme și am rămas surprinsă să văd filmulețul ăla aci la tine. De ce? Pentru că mi l-a arătat cineva acum câteva zile și unde crezi? În Bangkok, Thailanda. Omul e născut în Israel din tată român și mamă englezoaică și mi-a arătat trăznaia pe telefon că era d-ăla șmecher cu interneți. Deeeci scandalul fu măricel cred că.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din fericire s-a stins rapid, ca orice scandal artificial

      vad ca o duci bine acolo.
      in afara de orezari aveti si interneti...
      scrie si tu mai des!

      Ștergere