Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

duminică, 20 octombrie 2013

Reporter de razboi in sectorul sase

A venit toamna. Copacii desfrunziti privesc nostalgici spre covorul de frunze aramii de pe trotuare. E dimineata si peisajul cafeniu arata magnific.
Imi aprind o tigara si o iau alene spre metrou. Evit cu grija sa trec pe trotuarul de langa blocul vecin. Acolo e plin de caini care te latra cand treci pe langa ei, asa ca o iau de-a dreptul pe strada. Ploaia s-a oprit de vreo ora si cerul se lumineaza incet. In fata mea, pe trotuarul  de care tocmai v-am povestit, o femeie adusa de spate mergea sprijinindu-si batranetile intr-o umbrela verde de tip baston.
La un moment dat se dezlantuie iadul. Cainii incep sa latre si batranica aluneca incredibil. Pentru un moment sta la orizontala in aer si apoi cade cu o bufnitura sonora. Plasa din mana ii zboara intr-o parte, umbrela verde ajunge la vreun metru de mine si  parul argintiu ii iese in smocuri de sub baticul stramb. Incerca sa se ridice si aluneca din nou. Ma gandesc sa o ajut cumva  dar femeia mi-o ia inainte. Merge in patru labe pana la umbrela si apoi se ridica sprinijindu-se de bastonul ad-hoc. Cainii o inconjurasera si faceau o galagie infernala. Babuta se uita speriata imprejur,  roteste umbrela si cainii se dau inapoi. Cand se vede scapata incepe sa se scuture de frunzele vestede care se lipisera de pardesiu. Nu merge. Frunzele erau parca lipite. Babuta se uita nedumerita la o frunza pe care o desprinde de  pe ea si incepe sa urle.
- Fir-ati ai dracului de caini cu rahatul vostru cu tot. Ma uit mai atent si imi dau seama ca sub stratul cafeniu de frunze vestede era un strat lipicios de rahat caine. Ploaia de noaptea trecuta facuse ca mixajul cafeniu sa fie para unul inocent.
Babuta parca inebunise. S-a apucat sa fugareasca bietii catei si chiar il incoltise pe unul latos sub o masina.
Asta e momentul in care iese din ghena blocului apropiat o femeie de serviciu cu o matura rosie in mana. Cand vede cainele in pericol, se repede cu matura ridicata si incearca sa o pocneasca pe aia cu umbrela verde.
- Ce-ai cu bietii catei, babornita dracului? zice baba cu matura
- Pe cine faci tu babornita, babornito ? zice si aia cu umbrela verde
Se de aici pana la scandal nu a fost decat un pas. Au inceput sa-si dea in cap cu ustensilele avute in maini si sa se injure de mama, sfinti si nepoti. la un moment dat aluneca amandoua pe stratul de mazga cenusie, se ridica imediat si se aseaza in garda.
Asta a fost momentul in care timpul s-a oprit in loc pentru mine. Babele stateau fata in fata, aruncandu-si priviri furibunde. Prima baba tinea umbrela verde in fata ochilor celei de-a doua si aceasta sta cu matura rosie ridicata intr-o pozitie de ninja.  Atunci am avut o revelatie. Jur ca era  faza din Razobiul stelelor in care Yoda se batea cu Vader. Culoarea sabiilor era la fel, privirile furioase erau la fel, ba chiar si atitudinile personajelor erau la fel.

                                          


Am inceput sa rad nestapanit si vraja s-a sfaramat. Babele s-au intors spre mine si m-au luat la rost:
-Tu ce te hlizesti, mai amaratule?
Brusc, mi-ai amintit ca am treaba si am luat-o la fuga, patinand cu greu pe trotuar spre gura de metrou.



2 comentarii: