Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Extract de mumie

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de medicamente neconventionale din lume.
Mergand pe principiul ca doctorii sunt prosti, pacientii sunt destepti si ca medicamentele scumpe sunt mai bune decat aspirina, multi bolnavi baga in ei diverse chestii despre care au auzit stand la coada la mici gratis de ziua primarului local.
Acum vreo cincisprezece ani, un celebru vindecator iubitor de arginti vindea creme cu extract de rahat de musca purie promitandu-le fraierilor ca el  si doar el  vindeca bataturile, durerile de sale si cancerul, Tot ce aveai de facut era sa dai jumatate de pensie pe crema respectiva si sa te dai cu ea in locurile dureroase.
De curand a aparut in Romania un alt medicament ultrapotent care iti garanteaza imortalitatea. Respectivul medicament se numeste  "Extract de mumie" si are urmatoarele beneficii garantate : 
Reface cartilajul articular, regleaza tensiunea arteriala, rezolva problemele cu prostata, vindeca miraculos sifilisul dentar si se recomanda in cazurile grave de varice intrauterine. In functie de de dimensiune, se ia cate o capsula contra potentei si cate o pastila jumate impotriva impotentilor.
Cancerele de orice fel se vindeca doar citind prospectul si recitand o mantra si doua sutre. Daca te supara fierea, bila, ficatul sau apendicita,  ia o pastila inainte de masa, una dupa masa si inca una la miezul noptii in casa popii. Extractul de mumie te scapa de gaze, de cufureala si de mirosul picioarelor. Se zvoneste ca unii pacienti au scapat si de soacre cu ajutorul prafului de mumie!
Exista o singura contraindicatie la praful de mumie si anume consumul de alcool.
Aceasta contraindicatie i-a impins, pe unii romani care nu se pot abtine de la frectii externe si interne cu spirt Mona, la gesturi extreme. Ce s-au gandit ei in capul lor destept? Pai mumie avem si noi, in Romania. Asa ca, odata cu explozia de credinciosi care se imbulzesc la pupat moaste, au aparut si cazuri in care credinciosii vor sa ia si la pachet o bucata de sfintenie afumata. Un cunoscator in ale moastelor mi-a spus ca s-au inmultit cazurile in care credinciosii pupa mana/piciorul/sfincterul sfantului in cauza si apoi incearca sa muste pe nevazute o bucata de sfant pentru a avea ce pupa zilnic la propriul domiciliu. Preotii din toata Romania au intrat in alerta si acum stau de veghe langa moaste pentru a impiedica disparitia prin masticatie a celebrelor ciolane.
Poate suna ciudat, morbid, infernal, dar cu siguranta aceasta poveste este una la fel de reala ca si extractul de mumie vandut legal in farmaciile din tara.

5 comentarii:

  1. Domnule, ai SF-ul in vana, vena, venula! Imginea finala imi aduce aminte de Serge Brussolo, scriitor de a carui febrilitate in derapajul mental de la aparent normal la fantasticul absurd te aproprii in ultimele doua postari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Extractul ăla de mumie nu e din mumiile egiptene. E o răşină care are nişte proprietăţi medicinale

    Cât despre moaşte, eu am o întrebare. Sfântul ăla de ce nu face minuni decât o zi pe an? Nu e sfânt în fiecare zi?

    Belle d”Imagination

    RăspundețiȘtergere