Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

joi, 17 octombrie 2013

Convietuind cu lupii.

A fost odata ca niciodata...
A fost o turma de oi care pasteau linistite pe niste pasuni idilice. Pasunile alea erau mostenite de la stramosii oilor actuale. Oile nu stiau prea multe despre stramosi. Unii ii numeau oiezauri, altii romanoi si ultimele descoperiri aratau ca stramosii ar putea fi chiar dacoi. Oricum, nu conteaza prea mult in povestea noastra.
Toti drumetii care treceau pe aceste pasuni mulgeau oile si oile se lasau mulse cu placere. Din cand in cand, lupii migratori mai mancau cate o oaie, dar aveau grija sa nu se imputineze turma. Oile nu isi faceau prea multe griji, zburdau fericite pe pasuni si se laudau ca ele sunt aici de zeci de mii de ani si ca stramosii lor au inventat limba chineza. Istoria oilor le spunea ca au dus-o greu in vechime si uneori au purtat batalii cu oile din vecinatate. Alteori au avut conducatori tampiti care le nu le ingrijeau cum trebuie si de cateva ori, oile aproape au disparut de pe pasunea minunata. Unii spun ca, de cateva ori, oile s-au rasculat. Acest gest extrem a survenit doar atunci cand erau mulse prea des, erau tunse de cinci ori pe an si erau mancate prea multe dintre ele. Conducatorii oilor, mai intotdeauna alesi din alte stane, aveau grija ca oile sa aiba strictul necesar si cam atat.
In zilele noastre, oile au hotarat sa traiasca in democratie. Conducatorii oilor, ajunsi sefi de prea multa vreme, se cred deja caini ciobanesti de paza si unii dintre ei aspira la titlul de magari insotitori de turma. Lupii din padurea apropiata au invatat ca in democratie e mai bine sa le dai oilor impresia ca fac doar ce vor ele, asa ca ii lasa pe conducatorii bastinasi sa le mulga si sa le abatorizeze in folosul lor lupesc. Oile inca stau linistite, se uita la telenovele si asculta muzici special facute pentru mulgerea oilor, numite maneloi.


sursa foto
 
Si totusi, in ultima perioada, lupii au turbat si au inceput sa parjoleasca pasunea. Au inceput sa otraveasca izvoarele si sa mulga prea des turma de oi. Le cutremura stanele cu explozii, le inunda pasunile si vor chiar sa le vanda cacarezele de pe cele mai bune locuri de pasunat.  In prostia lor, oile inteleg ca ceva nu e in regula si in mintea lor aia putina incepe sa apara iar o idee ciudata numita nationalism ovin. Incerca sa isi aleaga drept conducatori niste oi numite diaconestoi care par mai destepti decat sunt si culmea, incep sa maraie precum dulaii.
Sa ne fereasca Ghita Ciobanul de oile turbate!

7 comentarii:

  1. Mda... la nivelul asta suntem cei mai multi: nationalism ovin, dar decat letargie si plangere de mila mai bine turbare. Macar cat sa afle si oile cum e cand intra frica-n lupi...

    RăspundețiȘtergere
  2. primitiv.
    noroc ca exista si un plan de exceptie, unul cu testoasele ninja :)

    RăspundețiȘtergere