Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

duminică, 8 septembrie 2013

Scoala particulara

Daca ai un copil pe care l-ai facut la betie si nu stie sa se incalte singur la varsta de douazeci de ani, da-l la scoala particulara!
Daca tu ai treaba cu amanta si te doare fix undeva de copil, da-l la scoala particulara.
Daca ai o afacere cu haine vechi si umbli cu un Audi in care asculti manele. da-ti copilul la scoala particulara.
Daca tu ai doua clase, te lauzi cu scoala vietii si vrei ca si copilul tau sa fie jmecher, da-l la scoala particulara.


sursa foto

Scoala particulara este ultima moda, ultima fitza in materie de educatie, dar de fapt este fuga parintilor de responsabilitate. Dandu-l la o scoala privata, vor putea pune oricand esecurile copilului pe seama acestuia spunandu-i cu repros:
- Ce sa-ti fac, mai tampitule? Eu am bagat atatia bani in tine si tu nu esti bun de nimic!
Scoala particulara este pentru cei care cred ca banii rezolva totul. Aceasta categorie de parinti este aceea care in loc de educatie ii da copilului  bani. Este o metoda comoda pentru parinti si infernala pentru viitorul copilului.
La scoala particulara, loaza nu va trebui sa invete nimic si nici nu va veni cu note mici acasa.  La scoala particulara copilul isi poate scuipa profesorul, plateste o amenda de trei euro si isi poate relua locul in clasa. Patronul sereleului denumit scoala nu isi va permite sa piarda o vaca de muls, asa ca il va trece clasa pe imbecil si ii va da calificative in functie de contributia parintelui. Nu conteaza ca acest copil va termina liceul fara sa stie sa-si scrie numele corect. Nu conteaza ca acesta nu poate numara pana la douazeci fara sa se descalte. Important este ca parintele sa ii atarne progeniturii o diploma dupa gat.
Cu cat numele sereleului este mai pompus, cu atat este mai mare "prestigiul liceului" si implicit taxa de studii. Daca un parinte cu bani afla ca s-a deschis un nou liceu cu nume mai frumos decat al liceului la care invata acum copilul, il transfera imediat la liceul nou.
Liceul particular Canadian De Arta Africana si Frigarui va avea mereu mai  multi musterii decat Liceul Mozambican de Chelneri.
Se tot spune ca scoala romaneasca de stat e proasta si scoate pe banda doar tampiti, dar in comparatie cu cele particulare, scoala de stat este una de elita.
Scolile particulare au viitor, dar prezentul ne arata ca aceste scoli au luat locul scolilor speciale. Mai stiti acele scoli pentru copiii cu probleme? Ei bine, parerea mea este ca in locul scolilor de stat pentru copii retardati si cu probleme de comportament au aparut scolile particulare "de elita".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu