Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

vineri, 30 august 2013

Idee de afaceri

Vad acum pe Travel Channel ca ultima fitza a turistilor plini de bani ce pierd vremea in Praga este sa-si inchirieze un tramvai particular. Ma intreb de ce nu ar merge aceasta idee si la noi, in Bucuresti?
Asta ar fi experimentul suprem pentru oamenii cu bani si fara nimic in cap. Sa faca ceva ce nimeni din familiile lor nu au facut de doua generatii. Sa mearga cu tramvaiul. Asa ar putea sa simta si plictisitii aia  cum traieste clasa muncitoare.
Parca vad un tramvai din ala in care se inghesuiau pe vremuri femeile de la Apaca, revopsit in culorile curcubeului si pus la dispozitia fraierilor cu bani. Turistii care se hlizesc la bucuresteni din autobuzele alea cu doua etaje ar putea sta pe bancute din plastic si ar fi zguduiti la propriu in ritmul rotilor de tren. Ar putea face turul Bucurestiului incepand de la depoul din Ferentari si terminand cu cel din Pantelimon.
Pentru ca experienta sa fie una cat mai reala, calatorilor de lux ar trebui sa le fie prins piciorul la usa atunci cand urca si in nici un caz nu ar trebui sa aiba aer conditionat sau incalzire.
Prima surpriza ar trebui sa fie scaunul murdar de pe care tocmai s-a ridicat un aurolac si urmatoarea ar trebui sa fie, musai, piscaturile de la purecii maidanezului prietenos de sub scaun. Nu stiu daca s-a inventat un spray cu miros de tranpiratie acra, dar fara aceasta experienta olfactiva turistii ar pierde foarte mult.  Pentru mai multa autenticitate, turistii  ar trebui sa calatoreasca impreuna cu un cersetor ciung, un grup de minoritari cu ochii la protofelele, niste controlori nesimtiti si neaparat doua pitipoaance ce asculta ultimul hit al lui Salam la telefoanele lor de culoare roz. 
Nemtii, japonezii sau americanii ar putea face poze prin geamul murdar si ar cadea pe jos la schimbarile bruste de directie ale tramvaiului.
Dupa doua ore de zgaltaiala  pe bancutele incomode, turistilor li se va permite sa coboare doar dupa ce vor plati o spaga.
Uite asa vor avea strainii experienta vietii lor si vor povesti la toti cunoascutii din Tokyo, Melbourne sau Cape Town ce misto a fost in Romania. 

sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu