Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

sâmbătă, 15 iunie 2013

Baba si motocicleta

Astazi pe la pranz stateam si eu ca omul civilizat la o trecere de pietoni. Tocmai se pusese rosu, asa ca imi aprind linistit o tigara si ma uit relaxat in jur. Ii afara de cele doua pitipoance in maieuri albe si cu pantaloni din aia cu fundul pana la genunchi, nu imi atragea nimic atentia. Eram doar cativa oameni fortati de imprejurari sa stea cateva secunde impreuna. Masinile trec in viteza si se aude o ambulanta pe undeva.
Cand se face verde pentru pietoni, masinile se opresc si printre ele se strecoara curajos un motociclist. Ajunge in fata si incepe sa ambaleze nervos motorul. Langa mine, o batranica din alte vremuri  impingea de zor un carucior. In momentul in care motociclistul a inceput sa tureze motorul, din carucior se aude instantaneu un planset de copil.  Femeia se intoarce pe trotuar, lasa caruciorul langa bordura si merge direct spre junele teribilist si incepe sa-i care sacose dupa cap.
Lumea se opreste din traversat si asista uimita la  scena tragicomica :
Binenteles ca s-au facut imediat doua tabere: cei tineri, care o iau cu  " Huo, hoasca dracului, ce ai cu bietul baiat  ? " si majoritatea care mormaia " Da-i, fir-ar mama a lui a dracului ! Rupe-i capul la nesimtit "
Va dati imagina ce era acolo. Circulatia blocata, lumea stransa in jurul motocicletei si comentariile de rigoare.
Dupa ce si-a luat cateva sacose zdravene in cap, motociclistul furios se da jos de pe motocicleta, isi scoate casca si zice : "Ce dracu e cu tine, baba nebuna ? Ce ti-am facut  ? Stai ca-ti arat eu tie ! "
In momentul ala lumea incepe sa rada. Motociclistul imbracat in piele, cu lanturi si casca fioroasa abia ii ajungea babei  pana la umar...
In fine, isi ia asta motorul, o ia la fuga pe langa el si scapa de baba furioasa, care se intoarce pe trotuar, isi aranjeaza baticul si zice cu un zambet serafic.:
-De multa vreme am boala pe astia. In fiecare noapte se intalnesc sub geamul meu si incep sa urle motoarele de zici ca au prins o pisica si dau cu ea de pereti ! Cand sunt asa multi mi-e frica, dar acum, ca l-am prins pe asta singur, m-am razbunat !
Eu am uitat si de semafor si de tigara ce imi spanzura in coltul gurii si o privesc cu admiratie pe baba.
Ahh, de ce n-am si eu curajul ei ?

sursa foto

7 comentarii:

  1. absenta_nemotivat15 iunie 2013 la 20:03

    poate pentru ca esentele tari se tin in sticlute mici :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. siin sticlele mari sunt esente mai blegi ? :))

      Ștergere
    2. absenta_nemotivat16 iunie 2013 la 16:04

      nici pe departe ! doar ca sticlele mari se golesc mai greu :))

      Ștergere
  2. vrei sa spui de fapt :de ce ma controlez ?:P

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai rar intamplari de acest gen insa tind sa cred ca ai nevoie de o doza maaare de tupeu :))

    RăspundețiȘtergere
  4. tupeul e greu de gasit si e scump al dracului :))

    RăspundețiȘtergere