Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

luni, 27 mai 2013

Viata lui Pi

Dupa ce am terminat  cartea lui Marquez   nu am mai gasit nimic interesant de citit. 
Eram atat de disperat incat am luat primul volum din Enciclopedia britanica si m-am blocat la paginile despre Aristotel. Mi-am dat seama rapid ca sunt un idiot inculturist care nu poate pricepe filosofia unuia care a trait  cu mii de ani in urma, asa ca m-am plictisit cu Arkansas si muntii Apalasi inainte sa mai caut ceva de citit. Aveam de ales intre cititul Bibliei, recititul Dunei si uitatul la serialul Friends.
Am ales Friends si in online am dat peste filmul Viata lui Pi. Acuma e momentul sa va spun ca eu sunt un om cu tabieturi si citesc intotdeauna cartea inainte sa vad filmul.  Am incarcat rapid pe Kindle cartea si de cateva zile ma delectez cu superba carte a lui Yann Marte. O citesc incet, pe indelete, si ce sa va mai spun, e o carte excelenta ! Are de toate pentru toti. Are scene horror pentru fanii ProTv-ului, are cugetati despre religie pentru digeii de la radio Trinitas, vorbeste despre sport, politica, familie. E o carte completa care poate sta la vedere in orice biblioteca. Dupa ce am citit jumatate din carte stiu deja ca voi fi dezamagit de film, dar nu conteaza...
In incheiere am o singura rugaminte la voi. Sa nu-mi spuneti cum se termina !

   

9 comentarii:

  1. Am citit cartea, nu am vazut inca filmul si parca nici nu vreau sa-l vad. Da, o sa-mi ofere imagini feerice 3D, dar restul? Si chiar mi-a placut cartea si vreau sa pastrez gustul ei asa cum a ramas :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu ma gandeam ca dupa ce o termin ma apuc de ravazut serialul friends :))

      Ștergere
    2. e bun serialul! mie mi-l recomanda o tipa cu care faceam meditatii la engleza ca suport pentru invatarea limbii uzuale :)

      Ștergere
  2. Eu citesc acum aceeasi carte a lui Marquez din linkul dat de tine. Bine, eu prefer cartea tiparita.
    Viata lui Pi nu am citit-o. O am de mult, din colectia de la Cotidianul, pe vremea cand cartile erau foarte ieftine si abia se gaseau.Habar nu aveam atunci ca e o carte atat de cunoscuta, cu atat mai putin nu stiam de eventuale ecranizari. Abia acum, cand a avut parte de promovare intensa am descoperit ca o am. Totusi cred ca ai facut o alegere buna, dupa cartea dinainte chiar merge ceva usor, cu multa aventura si actiune alerta. Pentru varietate. Si pentru a sedimenta cele citite inainte. Imi place teribil si totusi citesc foarte greu fata de normalul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. " a trai pentru a-ti povesti viata " va ramane o carte de referinta pentru mine si totusi ma bucur pentru ca am pus mana si pe "viata lui pi "

      Ștergere
    2. Bineinteles ca si alte carti decat cele de referinta ne aduc satisfactie. Voi citi si eu Viata lui Pi intr-un viitor apropiat. Totusi, avand in vedere ca are o vechime si e tot pe val, ca sa zic asa, inseamna ca merita citita.

      Ștergere
    3. uite ca sunt si filmele bune la ceva. daca nu lua ala premii, poate ca treceau ani pana sa o citesc :))

      Ștergere
  3. După ce am citit "Un veac de singurătate", două luni n-am mai putut să pun mâna pe o carte. M-am simțit copleșit de cartea asta. Simțeam că orice carte aș fi citit, aș fi fost dezamăgit (o prostie, bineînțeles...). Marquez e teribil, e un geniu. Mă rog, pe urmă l-am descoperit pe Llosa. Acum, m-ai făcut curios și-i musai să citesc cartea asta de o recomandași... În altă ordine de idei, chestia cu digeii de la Trinitas... ce-ți mai plac Paraziții... :) Dar asta e de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu l-am descoperit intai pe llosa cu "razboiul sfarsitului lumii".
      dupa ce am tarminat-o, m-am apucat si am recitit-o, fiind sigur ca mi-au scapat multe...
      de multe ori m-am gandit la o comparatie intre "veacul de singuratate" al lui marquez si "razboiul.." lui llosa si nici in ziua de azi nu pot spune care e mai buna.
      poate pentru ca au stilul diferit dar atata de asemanator cateodata...

      cui nu-i plac parazitii ? :))

      Ștergere