Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

vineri, 22 februarie 2013

Dragobete

sursa foto
-Noi avem sarbatorile noastre, nu avem nevoie de asa zisele sarbatori importate de la altii...spune cu multa convingere o duduie ce tine la vedere un iphone roz  in timp ce-si  balangane spectaculos o geanta argintie pe care scrie cu litere uriase Dolge & Gabaga.
- Toate asa zisele sarbatori importate sunt de fapt niste marketing-uri , ca sa le ia banii la fraieresteni... continua afectata duduia imbracata in haine chinezesti din pet-uri reciclate.

Cam asta e ultima moda in materie de sarbatori la romani. Noi nu sarbatorim de sfantul Valentin, pentru ca e american, dar nici nu jucam la hora de dragobete. Romanii nu fac spectacole cu artificii de ziua nationala, ca prea e obicei strain,  dar atunci cand li se naste cate uin prunc in familie arunca in aer tot cartierul cu tone de artificii, asa cum faceau de veacuri mosii si stramosii lor.
Aceasta incercare cretina de  "conservare" a obiceiurilor autohtone a ajuns in zona ridicolului. Stiati ca exista concerte si asociatii "anti valentine's day " ? Va spun sincer ca eu nu am avut habar de dragobete pana acum cativa ani, si nici acum nu stiu exact ce inseamna. In mintea mea aia bolnava, dragobetele e un fel de "sburator"  care flutura un steag dacic  si care sodomizeaza caprele negre in noptile cu luna plina.
Stimati dragobeti antivalentini,  eu ma jur sa sarbatoresc doar romaneste daca va asumati si voi cateva din traditiile stramosesti, cum ar fi :
Stersul la fund cu pietris, comunicarea prin tulnice in locul telefoanelor mobile si mai ales aruncarea in sulitele lui Zalmoxe. Mai vreau de la voi sa beti doar zeama de varza in loc de cola, tuica de pufoaica in loc de coniac Curvoisier si sa folositi  manunchiuri de urzici in loc de tampoane Always. Dupa aia mai stam de vorba...

7 comentarii:

  1. Defilam, defilam... Si nici macar de "dragul" defilarii. Poate de al defaimarii fara de stropul de rusine atat de necesar cat sa nu semanam cu hienele. Oricum, haita se mareste de la un eveniment la altul.
    Quo vadis?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de aia am murit noi la revolutie, pentru dreptul de a defila :))

      Ștergere
  2. Dragobetele sa ne suga punga?! Adica aici e singurul efect negativ zic eu. Te face sa mai cumperi o floare, o maslina, o scobitoare straina....

    RăspundețiȘtergere
  3. Lol! Mănunchiuri de urzici în loc de tampoane...Coane aş vrea să te văd doar că poţi să ţii în palme aşa ceva, darămite în buci...:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. urzicile e bune la reumatizm
      de aia nu a avut reumatizm la ovare baba dochia !

      Ștergere
    2. Io să știi că nu am crezut niciodată că baba dochia avea ovare.

      Ștergere