Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Hrana sanatoasa e necesara

Populatia planetei este de sapte sau opt miliarde si e in crestere. Din astia doar o mica parte isi poate permite sa manance bine. Sanatos insa, poate manca cea mai mare parte a populatiei. E mult mai usor sa le spui la oameni ca e mai bine sa ingurgitezi orez gol decat sa le pui pe masa o friptura zdravana.
Totul tine de economie, nu de sanatate. Toti stim ca e mai bine sa mancam un ou decat o sfecla, dar nu se poate ca toti oamenii sa manance oua cand vor nici daca se cloneaza gaina lui cristoiu .
Asa ca hranitul sanatos cu soia, cereale si alge e o necesitate. Acum razboaiele nu se mai poarta cu soldati si cu mitraliere. E deajuns sa spuna "cercetatorii britanici" ca apa de la robinet contine nu stiu ce coienzima ce face bine la ovare ca milioane de oameni din intreaga lume se adapa doar de la robinet, pentru ca nu cumva sa faca vreo carie ovariana. Tarile insulare mici au hotarat sa nu mai importe sare, asa ca au decretat ca sarea de mare e cea mai buna si ca e singura sare ce merita folosita in bucatarii. Daca va uitati la emisiunile culinare veti vedea ca acum se foloseste doar sare de mare pentru a amorti gustul infect al salatei de patlagina bio si organica.
Eu personal declar cinstit ca nu am nimic impotriva modei bio-naturiste-vegane. Poate ca prin scaderea numarului de mancatori de cotlete si beutori de cola  va scadea si pretul acestori articole "nesanatoase".
Ceva imi spune insa ca ma insel. Sunt totusi prea multi oameni destepti care nu se lasa pacaliti sa isi umple burta cu peste crud in loc de o fleica la gratar.
In incheiere fac o urare pentru cei care vor sa moara sanatosi : sa traiti mult si bine si sa mancati ce fructe si legume vreti voi, atata timp cat imi lasati si mie dreptul de a bea o tuica si de a manca un gratar, doi metri de carnati si juma' de hectar de slanina afumata in zeama de varza.


Pofta mare !

6 comentarii:

  1. Câtă vreme mă laşi pe mine să mănânc ce vreau, de ce m-aş băga peste farfuria ta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema cu mancatul e ca si cu fumatul. Daca eu fumez fara sa deranjez pe nimeni, de ce s-ar baga altcineva in treaba asta ?

      Ștergere
  2. Io zic că tu ai ajuns la vârsta critică a adolescenței ingrate :P
    Ba nu-ți place Laura Stoica, ba Tarantino, ba fructele, ba aia, ba ailaltă....
    Jjjjj, să-mi spui dacă ți-au apărut coșurile că am descoperit o soluție la farmacie care le usucă instant. O folosește și fi-miu și ți-o împrumut cu drag :P

    RăspundețiȘtergere