Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

duminică, 19 august 2012

Piersici

Traim intr-o civilizatie conflictuala. Asta daca vom considera drept civilizatie ceea ce se intampla pe meleagurile fostei Dacii...
Traim intr-o lume in care fiecare are dreptatea lui si incearca sa o impuna tuturor celorlalti.
Conversatiile se poarta cu voci ridicate si se termina de multe ori cu injuraturi fatise sau in gand.
Dreptatea pe care o are cineva devine obligatorie pentru ceilalti si vai de tine daca nu accepti asta.
Nu mai conteaza subiectul, la moda sunt injuraturile. Nimeni nu mai asculta pe nimeni si dialogurile sunt monologuri agresive. Daca nu iti convine subiectul discutiei, il schimbi cu o injuratura de mama. Asa vei fi sigur ca ai dreptate. Civilizatia mahalalei, in care lumea discuta cu pieptul inainte si mainile in solduri a cucerit Romania. Limbajul infect cu injuraturi colorate si cuvinte genitale a devenit o moda in literatura si in viata reala. Daca nu folosesti cuvinte tari esti considerat ciudat,  pudibond si esti catalogat drept regresiv sau paseist. 
Oamenii discreti si cu bun simt sunt exclusi automat din viata societatii. Acum e la moda ura .

sursa foto

Ieri m-am asezat in piata la coada la piersici. Vanzatorul arunca pe cantar fructele asa cum ii veneau la mana. In momentul in care cumparatorul a indraznit sa spuna ca unele piersici sunt stricate, vanzatorul a incaput sa latre agresiv :
-Ce stricate, domnule? Piersicile mele e bune toate.
Cand cumparatorul a aratat cu mana spre o piersica storcita, vanzatorul a luat-o si i-a bagat-o sub nas pensionarului cumparator
-Asta e stricata  ? Cum sa fe stricata ? E buna, nene ! E perfecta !
-Dar e batucita toata si nu poate fi mancata, zice cumparatorul.
-Prea le vrei si tu pe toate, comenteaza ranjind vanzatorul. Astea e comform cu UE si NATO, bai ! Numai la comunisti ca tine nu le place !
Pensionarul a plecat de la taraba fara o vorba si fara piersici. Dupa el am plecat si eu si inca vreo doi. Totusi, la coada aceea au ramas destui oameni care radeau de pretentiile pensionarului si il felicitau pe agresivul vanzator.
Peste cativa metri am dat de pensionarul cu pricina care discuta cu alt pensionar :
- Cumetre,  vanzatorul ala zici ca e om politic. Cand nu are dreptate se apuca si te injura...

Agresivitatea in comportament si limbaj ascunde de multe ori o boala grea. E vorba de frica. Cu totii ne comportam asemenea animalelor nesigure care latra si musca din nesiguranta si teama.  
Poate va intrebati ce m-a apucat acum de aduc in dezbatere un asemenea subiect...
Adevarul e ce mi-e teama si mie. Mi-e teama sa deschid televizorul, mi-e teama sa deschid o discutie pe teme politice sau sociale.
Mi-e teama ca normalitatea mea e anormala.

13 comentarii:

  1. Pe mine m-a învățat tata că omii recurg la înjurături și țipete și jigniri atunci când nu mai au argumente. Și că da, atunci e momentul potrivit să mă retrag dintr-o discuție. Că n-am cu cine.
    La ăștia însă starea normală este de înjurături și țipete. Pentru că probabil argumentele n-au existat niciodată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. argumentele lor preferate sunt cele contondente :))

      Ștergere
    2. In situatia data nu e cazul sa vorbim de argumente, ci de tupeu + nesimtire!
      De argumente vorbesti cand ai dreptate si trebuie s-o dovetesti cumva. Bag seama ca legea junglei e din ce in ce mai folosita si promovata catre mase. (cam asta ar fi unul din efectele secundare ale "dostrugerii" educatiei...in lume, nu doar la noi)

      Ștergere
    3. tupeul si nesimtirea sunt la moda in romania de vreo 60 ani :))

      Ștergere
  2. leoliliana@yahoo.com19 august 2012 la 12:44

    chiar am mancat doua...piersici...pe care le-am ales:-)...da,injuraturile au devenit un tic verbal,limbajul trivial ne polueaza fonic alaturi de manele;de mic copil stiam ca injuraturile apartin birjarilor si celor din tribunele stadioanelor...se injura in toata lumea ,dar la noi,cel mai cu patos!(cate mi-am auzit in trafic,hehe,nu mai spun!)

    RăspundețiȘtergere
  3. leoliliana@yahoo.com19 august 2012 la 13:18

    pai sa fi,ii trimit numai in locuri calde!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mai functioneaza chestia cu : " clientul nostru , stapanul nostru ? " E valabil si pentru politici : Alegatorul nostru , Seful nostru ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu zic că de vină sunt ceilalţi care n-au plecat de la coadă, care au râs de pretenţiile normale ale unui om când este vorba de banii lui. Oricum eu am remarcat că specimene din astea, cel puţin la noi în oraş, sunt extrem de rare. Oamenii au învăţat că trebuie să-i dea dreptate clientului, sau măcar să tacă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am observat ca oamenii de genul asta se inmultresc exponential in ultima vreme ...

      Ștergere