Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

marți, 28 august 2012

Elite

"Lumea devine o parnaie in aer liber
N-avem un scop, n-avem un stat, n-avem un lider ..
."

Traim intr-o lume comunistoida in care fostii comunisti striga jos comunismul,  serviciile secrete se ocupa de securizarea liderilor si de inspaimantarea populatiei, iar justitia e o gluma sinistra.
Aceeasi clasa politica ne conduce de douazeci de ani si nu avem sperante nici pentru viitor.
Economia romaneasca, atata cata mai este, e in mana unor smecheri care fac afaceri doar cu statul si nu rezista nici cinci minute intr-o economie concurentiala adevarata.
Populatia e indobitocita in mod constient si e tinuta in stare de prostatie printr-o ortodoxie care te invata doar cum sa stai in genunchi cu capul plecat si sa astepti sa te bucuri  pe lumea cealalta.
Statele puternice ne-au transformat intr-o colonie si ne considera buni doar sa le consumam produsele.
Democratia a ajuns doar o vorba de genul celor cu care ne ameteau comunistii pe vremuri  :" sa muncim, tovarasi, pentru a ajunge pe cele mai inalte culmi ale ...". Votul e un moft si un lux inutil, deoarece nu conteaza absolut deloc. Altii sunt cei care decid...
Mahalaua a ajuns in centru pentru ca nu exista elite.
Prin elite inteleg oameni care conduc prin puterea exemplulul personal. Acesti oameni au fost eliminati sistematic si s-a avut mare grija sa nu mai existe asa ceva pe meleagurile romanesti.
Locul boierilor pe care ii intreba lumea atunci cand avea ceva de lamurit a fost luat de ciudati de genul lui Cartarescu sau Patapievici.   Locul vechilor familii civilizatoare a fost luat de familia Basescu care isi marita pe Ebola cu unul caruia i se spune SIDA ...
Apelul la bunul simt provoaca zambete in societatea elitelor romanesti actuale.
Se traieste in si din scandal. Exemple de reusita in viata ne dau niste curve nasoale care isi boteaza sanii "Sanzi"  si "Ana" iar apoi rad ca proastele la televiziuni. Dialogul a fost inlocuit de zbierete si maini puse agresiv in solduri. Toata lumea are dreptate si nimeni nu e interesat de faptul ca altcineva are o alta parere.

Elitele se formeaza in cateva generatii si noi de cateva generatii nu mai avem elite.
Pentru regenerarea societatii trebuie sa mergem la baza si sa incepem nu cu autoastrazi suspendate, ci cu recuperarea respectului pentru familie si scoala.

ps. M-am apucat sa scriu toate astea dupa ce am vazut la tv niste baieti iesind veseli de la sesiunea din toamna a bacalaureatului si spunand cu o indiferenta cumplita :
- Nu am facut nimic la bac, dar nu conteaza. Acum ma duc  la pariuri ...


16 comentarii:

  1. Trist. De fiecare data imi spun sa nu ma mahnesc si sa nu bag in seama, insa mi-e imposibil. Am imitat si preluat tot ce-a fost mai rau pe la altii, iar partile bune nu s-au prins si nu se vor prinde neam de noi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai exista speranta pentru ca Romania reala nu e aia de la tv.
      Lumea adevarata e aia despre care ai scris tu, e lumea care sade inca pe prispa si care nu da doi bani pe politica si politicieni...

      Ștergere
  2. leoliliana@yahoo.com29 august 2012 la 05:40

    Buna dimineata!cata dreptate ai...se promoveaza prostia la cote maxime!Aproape nici nu mai deschid tv-ul...pt ca nu am la ce sa ma uit,emisiuni de genul"fete bune","acces direct" sau alte ineptii sunt difuzate la ore de maxima audienta!La piata sau in supermarket o auzi pe baba Floare ca se grabeste acasa ca sa -l prinda pe Maruta :)).Toate nulitatile apar la tv si tin sa ne informeze asupra fiecarui stadiu al vietii lor;poate generatia tanara , ar fi mai stimulata daca s-ar da exemple ,precum olimpicii la romana,matematica,chimie,etc...asa daca fetele vad o Sanzi, care nu stiu daca are 10 clase, ca s-a ajuns,considera ca e destul sa-si umfle botul si inaintarile cu silicon si sa razbeasca in viata,cu succes,cautand un fraier cu bani...oamenii sunt avizi dupa scandalurile televizate gen Oana Zavoaranu...n-are rost...suntem pierduti!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate criticile si ironiile astea sunt adevarate si destul de relaxant de citit.In general e placut sa citesti texte satirice si omul e multumit ca sunt altii mai rai ca el.Insa eu as fi mai interesat si curios sa vad exemple personale,oameni care nu se comporta ca aia din pamflete,care au venit cu ceva nou,isi tin cuvintul,se lupta sa razbata si .... reusesc.Ca altfel e frumos asa ,toti ne consideram mai presus de nimicnicie,asupriti de sistem si tocati de societate dar daca ne ia cineva la bani marunti nu prea avem ce arata ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am cunostinta de astfel de oameni care au reusit in viata sau in afaceri folosind bunul simt si metode cinstite.
      Chiar sunt curios daca mai exista astfel de oameni ...

      Ștergere
    2. Daca nu exista astfel de oameni insemna ca nici nu se pune problema sa apara nimeni demn de a fi model ...Adica inainte era mai bine si erau oamenii mai cinstiti ,mai destepti si mai muncitori si acum nu?Ma indoiesc ca exista vreo perioada in istorie mai buna sau mai rea sau cu o mare densitate de valori.Intotdeauna e mai simplu sa zicem ca sunt vremurile tulburi si nu putem face nimic.Eu ma refeream la fiecare dintre noi,ca aud numai plingeri si vaicareli si cum ne dau in cap politicienii.Ca altfel n-are nici un rost daca(asa cum zici) ca sa te impui in vreun fel trebuie sa minti si sa furi

      Ștergere
    3. Am spus ca nu cunosc eu asemenea oameni, dar sper sa existe !
      Partea proasta este ca acesti oameni nu vor iesi in fata pe asemenea vremuri.
      In fata asaltului mahalalei oamenii cuminti stau la locul lor.
      Ceea ce cred eu ca doresti, ca si mine de altfel, este gasirea de solutii pentru a iesi din situatia asta imbecila si imposibila.
      Deocamdata singurele arme pe care le stiu sunt ironia si votul.

      Ștergere
  4. Sfinte ai dat de dracu. Ia de baga exemple pozitive cu aureole cu tot ca acus se hodineste obositul si te ia la intrebari din nou! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi suntem exemplele pozitive ! Suntem destepti, frumosi si mai ales modesti.
      Lumea ar trebui sa ne ia ca exemplu !

      Ștergere
  5. Daca n-ar fi mica ta obsesie cu Basescu, ti-as fi dat dreptate 100%. Poate ca totusi elitele se formeaza, poate din capsunarii, doctorii sau programatorii care s-au imprastiat prin lume. Poate ca doar copiii astora o sa formeze niste elite. Un lucru e clar, acum mi se pare imposibil ca o elita sa poata iesi in fata, camarilla este deja formata si foarte puternica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei si tu acuma, ce sa fac daca nu imi plac femeile cu silicoane in buze ? :))

      Elitele se formeaza in tara, in general din oameni care reusesc in viata si sunt luati ca modele. Atata timp cat exemplele actuale specimene ca Jiji, Dan Diaconescu sau prostituatele ce apar la televiziuni, slabe sperante...

      Ștergere
  6. cum nu conteaza? poate pariaza ca nu ia bacul si-atunci macar se alege cu bani.

    RăspundețiȘtergere
  7. Amar. Amarnic. Vai si-amar.
    Pelinul e miere. Mierea e sarata.
    Si tot asa. Nimic nu mai sta cum trebuie. Ce se cuvine, nu ni se mai cuvine.

    Cumva pe langa subiect... Azi am vrut sa iau doua lamai sa fac o limonada, fiindca nu cumpar nenorocitele alea de zame cu E-uri. Vanzatoarea mi-a cerut 4,5 lei pe doua lamai (de marime absolut normala) in timp ce discuta patimas cu o colega de raft despre taximetristul violat(???!). Alta stire cancanistica de care nu stiu? Am renuntat. La lamai. Si la magazin.
    Limonada a intrat deja la categoria mofturi. La categoria lux intra discutiile normale. Tot mai rare.
    Exemple banale, dar pe cale de inmultire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lamaile nu fac bine la organism. Ar trebui sa incerci cu niste cola :))

      Ștergere