Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 1 august 2012

... cu ardeleni

Mai nou sunt pline blogurile de tot felul de articole "ardelenesti" .
Se pare ca sunt unii ce au gasit solutia pentru toate problemele omenirii, adica sa se desparta de "miticii" de la  Bucuresti. Astia ar vrea autonomie administrativa, teritoriala si eventual sa nu se mai vorbeasca nici romaneste, pentru ca se fac de ras...
Care sunt argumentele acestor apostoli ai neamului ardelenesc ?
Ardelenii muncesc mai mult ca putorile alea de olteni sau moldoveni, deci ar trebui sa o duca mai bine ca ei . Pai, din cate stiu eu, ardelenii chiar o duc mai bine...
Ardelenii sunt mai civilizati decat restul. Mda. Stiu eu cateva locuri extrem de "civilizate" in Ardeal, locuri unde nu se duce de buna voie nici Chuck Norris ...
Ardelenii nu au in comun nimic cu tiganii. Nu am statistici exacte, dar cred ca in Timisoara sunt mai multi tigani decat in Ferentari si Giulesti la un loc.
In Ardeal e mai curat decat in Bucuresti. Propozitia corecta ar fi :  Exista unele locuri in Ardeal unde e mai curat decat in anumite locuri din Bucuresti.
Ardelenii sunt mai destepti decat "sudistii ". Asta ar avea un sambure de adevar, dar problema cea mare este ca ardelenii aia destepti pleaca de obicei la  Bucuresti, Munchen, Paris sau Oagadougou.
Argumente ale unor minti "luminate cu lanterna" ar mai fi, dar e pacat sa va mai irosesc timpul cu asemenea tampenii.
Romanii sunt buni sau rai in functie de actiunile lor, nu in functie de adresa din buletin. De altfel, eu banuiesc ca ardelenii aia care vor Ardealul doar pentru ei sunt de fapt ardeleni de prima generatie, ajunsi de curand acolo de la Barlad, Tandarei sau Frecateii Mari.

In incheiere va saluta pe toti un ardelean  nascut la Sibiu, crescut la Hunedoara si devenit intre timp bucurestean prin adoptie...

6 comentarii:

  1. leoliliana@yahoo.com1 august 2012 la 22:36

    "in Timisoara sunt mai multi tigani decat in Ferentari si Giulesti la un loc."doamne,cata dreptate ai!!dau pe dinafara:)))...
    "Romanii sunt buni sau rai in functie de actiunile lor, nu in functie de adresa din buletin."cat adevar!!!prosti sunt pe tot locul...nu poti eticheta pe cineva doar pt ca e dintr-o zona anume...si inca ceva,nu stiu cati ardeleni pur sange mai exista cu adevarat,cum se spune la noi,cam toti suntem"vinituri"!

    RăspundețiȘtergere
  2. O fi, nu te contrazic. Fiecare regiune are " ardelenii" sai. La mine in Moldova nu stiu cati ori fi, dar avem si aici exemplare demne de Gheboaia, asta e varianta mai mamaligoasa a Ferentariului. Sau a Giulestiului. :P
    A te delimita de alte natii prin lauda propriei desteptaciuni e de fapt cararea cea mai scurta catre vorba din batrani: " Prostul pana nu-i fudul..."

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa fiu foarte plictisitor caci o sa citez din Constitutia Romaniei:
    "TITLUL I: Principii generale
    Art. 1: Statul român
    (1)România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
    (2)Forma de guvernământ a statului român este republica.
    (3)România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
    .................
    Art. 2: Suveranitatea
    (1)Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. (la data 17-Nov-2010 Art. 2, alin. (1) din titlul I a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 1.490 din 17-nov-2010 )
    (2)Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu
    ..........

    Art. 6: Dreptul la identitate
    (1)Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase. (la data 23-Nov-2006 Art. 6, alin. (1) din titlul I a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 733/R din 23-nov-2006 )
    (2)Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români.
    .............
    Art. 16: Egalitatea în drepturi
    (1)Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări
    (2)Nimeni nu este mai presus de lege.
    ...................................

    SI CEL MAI IMPORTANT:

    Art. 30: Libertatea de exprimare
    (1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
    (2)Cenzura de orice fel este interzisă.
    (3)Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
    (4)Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
    (5)Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
    (6)Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
    (la data 02-May-2007 Art. 30, alin. (6) din titlul II, capitolul II a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 896 din 02-mai-2007 )

    (7)Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

    (8)Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema nu e la constitutie, ci la aplicarea ei. Stii tu pe cineva condamnat pentru incalcarea constitutiei ?
      Eu cred ca traim in tara formelor fara fond...

      Ștergere