Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 9 mai 2012

Discriminare

  Mă îndreptam împreună cu un client spre o casă dintr-un cartier rezidenţial  bine cotat din Bucureşti şi acolo am fost martorii următoarei scene :
  Un tip cu pălărie, bronzat bine şi cu un lanţ gros de aur la gât striga către proprietarul casei ceva de genul "Nu accept aşa ceva! De aici o să mă duc direct la consiliul ecumenic şi social, la tribunal şi la ONU. Ce, banii mei nu e buni? Dacă vreau io, stau în cartierul ăsta de c....t, cine eşti tu să-mi interzici? Cum adică nu închiriaţi la ţigani ? Ţiganii nu e şi ei oameni? Băăă, io am bani să vă cumpăr pe toţi, băăăă!"
 Proprietara casei, o distinsă doamnă în vârstă, se făcuse albă la faţă dar repeta mereu aceeaşi frază : "Eu nu închiriez la ţigani! "
 Scandalul continua cu rromul proferând blesteme: " Să-ţi dispară banii din coante, făă nenorocito şi să te ia benga când te corcoleşti cu amantu'! Să-ţi iasă negi în buric şi să ţi se răstoarne Loganu' la curbe!"
  Echipajul de poliţie, care a venit imediat, nu ştia ce să facă . Doamna proprietară spunea că ea închiriază proprietatea cui vrea, dar etnicul rrom urla că asta-i discriminare pe faţă şi că nici francezii nu l-au tratat aşa urât atunci când l-au prins la ciordit portofele pe lângă Versailles.

sursa foto

  Clientul meu francez râdea cu lacrimi şi discuţia purtată ulterior a inclus şi următoarea frază: "Acum vedeţi şi voi românii cu ce ne confruntăm noi în Paris în fiecare zi!"

13 comentarii:

  1. Zilele trecute am mers in Rahova cu un autobuz in care tiganii era tigani (cantau, injurau), un roman era nebun (vorbea singur vrute si nevrute), niste tineri romani se luat de tipe cu un limbaj cel putin murdar, iar niste pensionari gasisera motiv de disputa.
    Ca sa fiu cinstita, n-am simtit ca e un amestec de etnii acolo, ci ca pur si simplu, ne-am tiganit in loc sa ne romanizam / civilizam / europenizam...

    Etnia rroma are o problema cu civilizatia, dar si noi romanii inca o avem si atata timp cat nu punem bata pe noi insine, n-o putem pune pe altii... Basca ca oricum nu suntem in stare pe langa lipsa vointei si interesului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. avem cu totii probleme, doar ca aia din rahova au probleme mai mari :))

      Ștergere
  2. Hehehe! Cine are bani sa stea in rezidential, cui nu, sa-i stea in gat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci,asta e una din latura pozitiva a integrarii romaniei in UE.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu daca si francezii privesc atat de pozitiv aceasta latura :)

      Ștergere
  4. Cine are dom'le probleme? Noi nu suntem în stare să scăpăm de niște amărâți de câini comunitari de pe străzi...d-apăi de ditamai "cultura" etniilor conviețuitoare acum și cu restul europenilor ? :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei nu s-au mai confruntat cu asemenea invazii de cateva sute de ani :))

      Ștergere
    2. Eh ba nu...e plin p-afara de indieni si arabi! Da astia nu-s chiar ciorditori si zdrente ca ai nostrii ;) :P

      Ștergere