Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

vineri, 4 mai 2012

Detinatorii adevarului absolut

In ultima vreme se constata o apropiere tot mai mare intre consumatorii de urina ai lui Bivolaru si consumatorii  lui Basescu. Ambele grupuri sunt singurele detinatoare ale adevarului absolut. Daca cineva indrazneste sa ii vorbeasca de rau pe liderii celor doua secte sunt atacati vulgar si primitiv de catre cei care au grija de fundurile conducatorilor absoluti.
Chiar daca seama putin din profil, eu nu cred ca presedintele Basescu este Iisus venit pentru a doua oara ! Chiar daca presupunem ca a avut doar intentii bune si sincere, rezultatele politicii bagacioase si atotstiutoare ale lui Basescu sunt dezastruoase. Basescu ne lasa o Romanie slabita economic si puternic divizata. Iesirile lui nervoase si irationale au indepartat o buna parte a populatiei. Greselile lui au fost aceleasi pe care le-au facut cam toti conducatorii Romaniei. S-a crezut nemuritor si vesnic la putere. De aici au pornit toate relele. Aroganta cu care incerca sa-si impuna punctul de vedere ne aduce aminte de Adrian Nastase. Relatia dubioasa cu femei dubioase ne aduce aminte de regele dement Carol al II lea. Presupusa relatie cu alcoolul nu l-a facut mai simpatic populatiei. Exista betivani veseli si altii violenti si tristi. Veselia afisata de presedinte in primul mandat l-a facut simpatic pe moment, dar continuarea nu a mai fost la fel de vesela. Felul despotic in care a incercat sa-si impuna politica ne-a adus aminte de Ceausescu.
Masurile economice luate de guvern erau si sunt in continuare necesare si totusi felul cum presedintele a impus aceste masuri au deranjat. Comportamentul de parinte sever care isi disciplineaza copiii pentru binele lor nu a putut fi acceptat tocmai pentru ca venea de la un om care dansa cu poalele tigancilor in cap si care bea noaptea tarziu alaturi de Becali. Inconsecventa presedintelui a fost cea care l-a dus la dezastru.
In momentul actual Traian Basescu a devenit un personaj nefrecventabil si simpla asocierea cu numele domniei lui este o bila neagra in c.v.-ul unui om politic. Reactia isterica a putinilor lui sustinatori ii aduce pe astia pe acelasi plan cu Mircea Badea si ii face presedintelui un deserviciu.
Venirea la putere a opozitiei este deocamdata o gluma. Nimeni nu asteapta nimic bun de la ei. Viitorii guvernanti sunt deja compromisi tocmai pentru ca au mai fost ministri si nu au facut nimic. Victor Ponta nu este un lider si Crin Antonescu nu este prezidentiabil.  Reactiile de bucurie ale acestora dupa ce au reusit sa rastoarne guvernul basist pot fi considerate ca manifestari ale unei copilarii intarziate. Nu de asta avem nevoie acum. Guvernul Ponta va lua aceleasi masuri ca si fostul guvern dar va face mai multe greseli populiste. De aceea este condamnat din start. Asteptarile flamanzilor din partidele ce au ajuns acum la putere vor face ca presiunile asupra acestui guvern sa fie imense si de nerefuzat. Asta daca va ajunge la guvernare...
sursa foto

Cine stie ce va fi mai departe ? O sansa ar avea Mihai Razvan Ungureanu, daca va sti sa se distanteze de Basescu. Desi acum are o imagine proasta si teoretic greu de recuperat, MRU poate fi urmatorul presedinte. Poate fi cel care sa raspunda asteptarilor populatieri sacaite de aceeasi clasa politica ce nu se da dusa de la putere de douazeci de ani. Tot ce are de facut este sa se impuna singur, fara ajutorul nedorit al celor care i-au fost, pana de curand, colegi.
Vechiul blestem chinezesc functioneaza : traim vremuri interesante !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu