Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

marți, 15 mai 2012

Concurs la educatie

Indiferent care e partidul politic de la putere, cred ca numirea ministrului educatiei are loc in urma unui concurs de incompetenta. Parca vad cum stau in grup, cu manutele pe sus si striga catre primul ministru :
-Alegeti-ma pe mine, ca eu sunt mai tampit !
-Ba nu, ca eu am copiat mai mult si nu stiu nici macar gramatica !
-Io sunt cel mai tampit, ca nu stiu nici macar sa copiez !
Dupa ce ii audiaza pe toti tampitii, primul ministru alege pe cel mai prost dintre ei pentru functia care oricum nu conteaza prea mult, aceea de ministru al educatiei.
Nu o sa ii pomenesc pe toti idiotii  care au fost ministri in ultimii douazeci de ani,  ci o sa ma refer strict la situatia haioasa din guvernul Ponta.

Dupa tanti Corina Dumitrescu, aia care a studiat pe coclaurile de la Standford, a ajuns ministru un nene pe nume Mang. Lui nenea asta i se mai spune si profesorul xerox, pentru ca el copiaza tot ce prinde. Dupa ce a iesit un scandal international pe motiv de plagiat, s-a facut un nou concurs de ministri si a iesit unul nou, Liviu Pop. Acest nou nene de la ministrerul educatiei e vestit pentru ca nu stie cum se scrie numele lui Anghel Saligny, si pentru haiosul lui C.V.
Spicuim din CV-ul lui nenea noul ministru al educatiei :
" Intre "competentele" si "abilitatile sociale" ale sale, Pop enumera spiritul organizatoric, "receptivitatea si flexibilitatea la nou", faptul ca este "usor adaptabil" si respectuos cu cei cu care lucreaza. "Comunicare si relationare - ascult activ, identific particularitatile individuale si de grup ale interlocutorilor, mediez si negociez conflicte, ma adaptez la situatii noi si neprevazute.
Lucru in grup - am facut parte din diverse grupuri de lucru in proiecte educative la nivel judetean si national. Am dovedit pe parcursul carierei didactice profesionale comportament etic si respect fata de sine si colegi", mai scrie Pop in CV-ul de pe blogul personal.
Intre competente si aptitudini organizatorice, Pop mentioneaza negocierea conflictelor, "lectii deschise la nivelul comisiilor metodice", "referate la sesiuni interjudetene si nationale", "carti", dar si calitatea de membru in comisii de dialog social, comisii paritare, comisii de monitorizare si comisii de cercetare.
Competentele si aptitudinile sale tehnice sunt confirmate de faptul ca detine European Computer Driver's License (ECDL), un document care atesta ca posesorul stie sa utilizeze un computer. In plus, Liviu Pop a mentionat la acest capitol faptul ca stie sa utilizeze "corespunzator" atat "aparatura xerocopiere" cat si "scaner" (sic!).
Intre competentele si aptitudinile sale artistice, Pop a amintit literatura si muzica, dar si tenisul de camp si fotbalul. Pop mai spune despre el ca are abilitati de comunicare, capacitate de concentrare, rezistenta la efort si stres, capacitate de analiza, atentie distributiva, ca este un bun negociator si ca are capacitate de mediere si rezolvare a conflictelor."

Mentionez ca datele astea le-am luat de pe site-ul Protv , dar aceleasi date le-am gasit recent si pe site-ul Romania Libera, fara nici un fel de citat, ceea ce dovedeste ca si cei de aici pot fi ministri!

Sunt curios cine va fi urmatorul ministru al educatiei. Oare mai sunt multi din astia in jurul lui Ponta ?

9 comentarii:

  1. Nu pot sa cred. Acum am ajuns acasa. E noul ministru?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bai, macar e de-al nostru! Adica blogger! :)))
    Sa se dea doctorate si titluri nobiliare la toti bloggerii!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ay, Dex, e de-al nostru? Eu ii confer titlurile de Duce de Râpă, Conte de Copcă, Viconte de Lopatin și Gropacin.

      Ștergere
    2. Prin noile titluri nobiliare pe care le-am castigat o condam pe La Fee la exil permanent in Corea De Nord. O exista si exil nepermanent?

      Ștergere
    3. Daca mor pe-acolo, te bantui. Daca imi gasesc un nord-coreean dragut, descendent din hwarangi, m-am scos. Le fac o monarhie de nu se vad si ma incoronez regina si autocrata.

      Ștergere
    4. http://www.worldpressphoto.org/photo/2012damirsagoljdl-1?gallery=2634#.T7PCCUq1lbs.facebook
      Iata cum e in Coreea unde m-a trimis Dex fara mila!

      Ștergere
    5. oare nu ar fi mai simplu sa ii trimitem pe ministri in coreea de nord ? :))

      Ștergere
  3. e incredibil. de unde vreti voi sa gaseasca ponta un mnistru capabil cand partidul care-l conduce este un partid mafiot. nu o spun eu, a spus-o mircea geoana

    RăspundețiȘtergere