Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

marți, 3 aprilie 2012

Intelectuali si gunoieri

A fi intelectual nu e acelasi lucru cu a fi destept. Asta e la fel de adevarat ca si faptul ca un om fara educatie  nu e neaparat un prost.
Intelectualii din PDL confirma aceste ziceri, luandu-se la bataie cu gunoierii din partid. Nu si-au dat seama ca o confruntare de genul Plesu-Oana Zavoranu, intotdeauna va fi castigata de catre mahala ? Lupta politica nu e o lupta de idei, ci una de atitudini. Cu cat ai gura mai mare si cu cat injuri mai colorat, cu atat esti mai apreciat de plebe popor.

La noi intelectualii au cazut in propria lor capcana. Dupa revolutie s-au retras acolo unde le era locul, intr-un anonimat lucrativ care ar fi trebuit sa duca la educarea maselor. Aflati in turnul lor de fildes s-au ocupat insa  doar de cosmetizarea propriei lor imagini si au intrerupt practic orice legaturi cu restul populatiei.
Acest anonimat se intoarce acum impotriva lor, tocmai datorita dispretului afisat fata de cei pe care ar fi trebuit sa ii educe.
Intre timp spatiul public s-a umplut de tot felul de gunoaie care au ajuns sau vor sa ajunga la putere.
Personaje ciudate ne dau lectii de moralitate.
Copii tampiti se dau cu masinutele si se viseaza prim-ministri.
Domnu' Dan se imbogateste din sms-uri trimise de tampiti la miez de noapte.
Anumite doamne sunt apreciate  nu doar pentru cum se imbraca, ci mai ales pentru cum stiu sa se dezbrace.

Intelectualii au avut o sansa pe care au ratat-o.
Acum e randul gunoaielor si al gunoierilor...

10 comentarii:

  1. Termenul acesta de "intelectual", uneori greu de definit, ocupaţie nefiind, e dus în derizoriu tocmai de cei ce pretind că-l locuiesc ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum ai exemplificat la tine pe blog, nu exista meseria de intelectual.
      Nu exista nici meseria de parinte si totusi e practicata de (aproape) toata lumea. Situatia ingrata in care se afla acum intelectualii romani este in intregime rezultatul "eforturilor" lor de douazeci si mai bine de ani.
      De fapt, intelectualul ca reprezentant al unui CARACTER nu a existat nici in perioada comunista. Atunci locul intelectualilor a fost luat de subingineri si semidocti facuti la scoala de partid.
      Discutia e lunga si merita tratata separat.

      Ștergere
  2. Sfânt Rău! Politicianul aşteapă să fii bacterie prietenoasă, iar tu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda, trist! Desi eu am impresia ca viitorul incepe sa-i cam favorizeze pe 'ntelectualii astia de care zici tu. Nici nu e greu, lumea s-a saturat de gunoieri.

    RăspundețiȘtergere