Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

duminică, 22 aprilie 2012

Democratie extrema

Primul tur al alegerilor prezidentiale franceze il da ca si castigator pe Francois Hollande(28,40%),  pe locul doi este presedintele Sarkozy(25,50%) iar pe locurile urmatoare sunt Marine Le Pen(20,00%) si Jean-Luc Melenchon(11,70 %).
Comentatorii francezi spun ca acesta este un vot anti Sarkozy. Lipsa de popularitate a presedintelui este urmarea atitudinii de tip  Basescu. In timpul mandatului s-a certat practic cu toti ziaristii, a luat doar masuri restrictive fara a face nimic constructiv. Aparitiile acestuia in ipostaze penibile sunt taxate acum. Cetatenii nu vor sa fie condusi de un bufon. Cireasa de pe tort a fost relatia lui Sarkozy cu Carla Bruni. Aceasta nutzi frantuzoaica a reusit sa indeparteze voturile unei mari parti a populatiei franceze. Un amic din Paris mi-a spus ceva de genul " Carla e tipul de femeie pe care o ai o noapte, o platesti cinstit si iti vezi de treaba mai departe".
Rezultatele actiunilor lui Sarkozy sunt vizibile acum. Francezii au votat cu extrema dreapta cam la fel de mult ca si cu dreapta traditionala. Polarizarea sociala face ca extrema stanga comunista sa aiba un scor surprinzator de 11.70 %. Este enorm pentru un partid al carui imn este Internationala.
Lumea cauta cu disperare un om in care sa aiba incredere. Cei care au guvernat acum nu mai prezinta interes. Promisiunile neonorate si dispretul afisat ostentativ fata de cei care i-au ales, sunt taxate electoral de catre francezi.
In ciuda primului loc detinut pe moment de Francois Hollande, deocamdata se respecta istoria. In vremurile de criza castiga intotdeauna dreapta. Insumate, voturile dreptei sunt peste ale stangii.
Ce va fi, vom mai vedea...

ps. cifrele sunt luate din estimarile televiziunilor franceze de la ora 21.

4 comentarii:

  1. Mi-a placut expresia " Carla e tipul de femeie pe care o ai o noapte, o platesti cinstit si iti vezi de treaba mai departe".
    Nu poti sa stai cu o curva,chiar de lux si sa crezi ca lumea accepta stilul tau pervers.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze moa, dar tocmai prin prisma votului anti-Sarkozy pariez pe stanga socialista.Din spirit de "contra" , nationalistii vor da votul lor, in turul doi, adversarului lui Sarkozy.Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atata timm cat castiga stanga sau dreapta totul e ok.
      Mai grav este daca vin la putere extremele...

      Ștergere