Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

luni, 30 aprilie 2012

Bani, faima, putere


Astea sunt cerintele majoritatii populatiei . Uneori oamenii le obtin pe toate trei, alteori doar doua, cateodata una singura si de cele mai multe ori nu obtin nimic.
  •  De faima au nevoie in primul rand cei din showbiz. Faima vine adeseori alaturi de castiguri financiare. Banii celor din categoria asta se duc repede odata cu disparitia faimei. 
Exemple : fetele de la Capatos, cantaretele de local, dansatoarele din buric de la Dan Diaconescu.
  •   Banii sunt cautati cam de toata lumea. Cand spun bani, ma refer la o situatie financiara foarte buna si stabila. Banii pot fi obtinuti pe mai multe cai: afaceri, politica, infractiuni sau mosteniri.    
            -Banii obtinuti din afaceri sunt cei care iti confera stabilitate pe termen lung. In orice tara din lume afacerile cu statul sunt cele mai profitabile si Romania nu face exceptie. Foarte putini sunt cei care au ajuns bogati fara a face acest gen de afaceri. In Romania, daca rascolim putin trecutul oamenilor bogati, sigur vom gasi fosti securisti sau urmasii acestora.
Exemple : familia Voiculescu, familia Columbeanu.
            -Banii si politica merg de obicei mana in mana si exista o relatie biunivoca intre acestea.Unii intra in politica pentru bani, altii cheltuie bani pentru a face politica.
Exemple  Adrian Nastase, Dinu Patriciu.
            -Sunt multi presupusi infractori care au castigat bani profitand de lacunele din legislatia romaneasca. Gasiti nevinovati de justitia corupta  sau avand prescrieri pentru faptele ilegale savarsite, acum sunt cinstiti oameni de afaceri care se bucura de averile agonisite.
Exemple: Sorin Ovidiu Vantu, Nicu Gheara.
  • Puterea e relativ usor de obtinut si extrem de greu de pastrat. Componentele puterii sunt de ordin politic, financiar sau juridic.
                - Puterea politica este cea mai vizibila.  Componentii guvernelor si primarii au o vizibilitate extrema si multi dintre ei au ajuns personalitati ale lumii mondene. Componenta politica se amesteca de multe ori cu faima si cu cea financiara. Acest amestec este unul extrem de toxic si oamenii inteligenti s-au ferit sa le aiba in portofoliu pe toate trei. Atunci cand te folosesti de putere pentru a castiga bani si faima esti urat de toate categoriile sociale si inevitabil vei pierde puterea. 
Exemplu Adrian Nastase, Elena Udrea.
Daca puterea se amesteca doar cu faima vei fi dispretuit de multi dar nu o vei pierde
Exemplu Radu Mazare.
Puterea doar de dragul puterii va duce in timp la o erodare a credibilitatii datorita compromisurilor pe care esti nevoit sa le faci.
 Exemple : Ion Iliescu, Traian Basescu.
              -Puterea juridica este una atractiva dar nu este reala. Judecatorii si procurorii sunt doar marionete in mainile puterii politice si financiare.
Exemple:  prim-procurorului Mihai Betelie, judecatorul  Nicolae Cătălin Şerban.
              -Puterea financiara este cea care conduce totul. Financiarii au acces la secretele lumii politice, la enorme rezerve banesti si pot influenta direct sau indirect puterea politica si pe  cea juridica. Deja s-au constituit grupuri financiare care sunt deasupra legii si apar in vizorul public doar cand fac greseli mari. 

sursa foto

Deci faima, bani, putere. Asta isi doreste majoritatea populatiei si nu e nimic rau in asta.
Ar trebui sa stim totusi ca toate aceste lucruri nu folosesc la nimic fara responsabilitate.
Exemple: multe…foarte multe !

10 comentarii:

  1. danari, danari, danari! bani, bani, bani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ar fi placut sa existe si categoria de oameni care sa-si doreasca puterea pentru faima, sa nu faca din ban ideologia de viata si care sa se numeasca politicieni - romani, se-ntelege.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puterea pentru faima o doresc cei de genul lui Gigi Becali.
      partea trista(sau nu) este ca oamenii cinstiti, educati si cu bun simt nu intra in politica !
      Ca sa scape de politicieni si politica unii pleaca din tara iar altii pleaca prin tara !
      Spor la zugravit !

      Ștergere
  3. Ii admir pe cei care cu bani de un sandwich si o sticla de bere, isi castiga faima sa urce pe un pisc de munte desi nu-i vede nimeni, iar apoi au puterea sa coboare si urce apoi din nou candva!!!!!!....

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate totul se invarte in jurul banilor.Cat as vrea sa fiu intelept si sa ma bucur de alte lucruri in afara de bani,atunci cand am o suma frumusica in buzunar ma simt foarte bine...

    RăspundețiȘtergere
  5. un om care a descoperit adevarul despre bani si faima:
    "cu ce m-am ales in viata
    ce-am baut, ce-am mancat si cu ce am strans in brate"- Gutza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ma asteptam chiar la un citat din gutza, dar e si asta
      un crez :))

      Ștergere