Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

sâmbătă, 24 martie 2012

Spectacolul violentei

Omenirea a avut mereu parte de violenta.Civilizatiile avansate au  incercat si au reusit sa o tina in frau prin diverse mijloace. Sportul, in totalitatea lui, este o forma de violenta controlata. Incepand cu sahul si terminand cu boxul, orice sport este o confruntare spectaculoasa a corpurilor sau/si inteligentei. Regulile impuse nu fac altceva decat sa limiteze pagubele produse in urma confruntarilor. Civilizatia noastra permite aproape orice, in afara decesului competitorilor. Mai nou se constata o avansare pe scara violentei, sporturile care permit violenta extrema fiinde tot mai apreciate si mediatizate. La scara societatii asta inseamna o sporire a violentei in sine, sporturile respective reprezentand doar o supapa ce permite refularea indivizilor predispusi la gesturi extreme.
O alta forma de violenta, mai subtila dar  la fel de apreciata, este cea verbala. Toate talkshow-urile sunt de fapt tot manifestari de violenta controlata . Daca lumpenul vrea sa vada cu adevarat curgand sange, poporul de rand manifesta o dorinta la fel de puternica de a urmari distrugerea adversarilor. Educatia le permite sa faca acest lucru vizionand "spectacole" de genul Dan Diaconescu, Dana Grecu sau Mircea Badea. Vazand cum idolii lor ii fac praf pe Basescu sau pe Iliescu, masele se simt partasi la aceasta "demolare" si astfel se elimina eventualele tentative de violenta reala.

Violenta o regasim in muzica, poezie sau arte vizuale. Pana la urma, artistii exprima in felul lor tarele societatii in care traiesc. Succesul stirilor de la ora cinci arata ca oamenii sunt fascinati de violenta ca spectacol al lumii contemporane.Atata timp cat e tinuta sub control prin aceste metode, violenta  e buna si reprezinta doar o alta forma de manifestare a umanului. Exprimarea violenta prin reprezentanti este una  normala  si mie imi convine ca exista oameni precum Dana Grecu sau Mircea Badea care se fac zilnic de ras in locul unei mari parti a populatiei romanesti.

6 comentarii:

  1. Foarte bine argumentat articolul, si, din pacate, atat de real...

    RăspundețiȘtergere
  2. Singura faza in care ma simt reprezentat de prezident e asta. Sint din bransa si tot ce e omenesc nu-mi este strain(ca sa parafrazam pe antici).
    In rest,toate's praf, lumea'i cum este...si ca dansa suntem noi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Te inseli SfinctereBacterie. Badea, Grecu si Diaconescu sunt promoteri de violenta nu sfinctere de siguranta. Iar din urma vin altii care acum 2 ani faceau rating cu figurile lor angelice. Ridurile si lipsa de somn nu iarta insa pe nimeni. Demonii pot fi si batrani si ridati, ingerii niciodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. badea ca promoter de violenta ? asta e ca si cainele care doar latra...
      de alialta chiar mi-e frica. dana grecu e in stare sa ne bata daca nu suntem de acord cu ea :))

      Ștergere